Designer Stefan Stagmeister over de kracht van de sabbatical

Je zou het misschien niet direct denken, maar om een succesvol designer te worden, moet je veel vrijaf nemen. Uiteraard ligt dit iets genuanceerder. Het gaat in dit geval om eens in de zoveel jaar een sabbatical nemen en te gaan reizen om jezelf te laten inspireren en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Hierover vertelt Stefan Stagmeister, eigenaar van een ontwerpbureau die eens in de zeven jaar zijn bedrijf sluit om een jaar lang nieuwe ervaringen op te doen. Dit om te voorkomen dat hij vast blijft zitten in vaste stramienen.
Natuurlijk is dit niet voor iedereen weggelegd. Ten eerste moet je eigen baas zijn om je dit te kunnen veroorloven. Ten tweede moet je bedrijf zo rendabel zijn dat je het kan veroorloven om de tent een jaar te sluiten en te gaan reizen.
Toch is dit typisch iets om voor jezelf aan te passen en te verkleinen zodat het toepasbaar is op jezelf. Als je je vak serieus neemt, moet je op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen en trends in je vakgebied. Dit filmpje kan voor iedereen een moment van zelfreflectie zijn of je de tijd neemt om je te verdiepen in de ontwikkelingen binnen je vakgebied. Je hoeft niet meteen een jaar vrijaf te nemen, maar een week of een lang weekend gebruiken om je te laten inspireren, moet voor iedereen mogelijk zijn. Dus stop met uitstellen en begin met realiseren.

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>