ClickCease Logo voor lokale politieke partij - Logo - Brandsupply

Logo voor lokale politieke partij

Wedstrijd gegevens:

  • Wedstrijd van: Erik_a
  • Categorie: Logo
  • Totaal budget: € 130.00
  • Datum start : 17-08-2017 09:39
  • Datum einde : 28-08-2017 00:00
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,psd,ai
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 29
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Een logo dat we als partij kunnen gebruiken in de komende verkiezingen (en daarna) op folders en andere uitingen.

Bedrijfsomschrijving:

Het gaat om een logo voor de partij P21; de linkse, groene progressieve partij in de gemeente Bunnik. De partij heeft momenteel 6 van de 15 zetels en is de grootste van de drie partijen in de gemeenteraad van Bunnik.
- De volledige naam van de partij is Perspectief 21, maar deze naam wordt zoals ook bij veel landelijke partijen het geval is, minder gebruikt. Vandaar een logo voor P21.
- De partij komt voort uit een lokale samenwerking tussen PvdA en GroenLinks maar heeft ook onafhankelijke leden en staat ook expliciet open voor anderen. P21 wil zich dus onafhankelijk van de moederpartijen profileren.
- Doelstelling van Perspectief21 is het vormgeven aan groene en sociale politiek voor de gemeente Bunnik. Kernwoorden: duurzaamheid, groene omgeving, solidariteit met minderbedeelden, sociale bewogenheid en zorg, een open houding naar de buitenwereld.
De gemeente Bunnik bestaat uit drie woonkernen (Bunnik, Odijk, Werkhoven) met elk een eigen karakter en een fors agrarisch gebied buiten de woonkernen. De Kromme Rijn is een verbindend element van de 3 kernen.

Doelgroep:

Inwoners van de gemeente Bunnik in de linker en progressieve hoek. Bunnik is een gemeente met een relatief hoog opgeleide, progressieve bevolking.
De partij is bij verkiezingen standaard veel groter dan je kan verwachten op de mensen die normaal op GroenLinks en PvdA stemmen ook kiezers van partijen die niet in Bunnik aan de verkiezingen meedoen, zoals SP, PvdD, CU en een deel van D66.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

De naam en het begrip "perspectief" uit de naam van de partij willen we NIET als leidend element gebruiken in het ontwerp omdat we op termijn misschien een andere naam zullen gaan kiezen. Het woord is bovendien lang zonder zelf iets te zeggen over waar de partij voor staat en is derhalve niet zo nuttig.
Het logo moet wel de naam “P21” bevatten.

De pay off is “Groen en Sociaal”. Deze woorden zullen we vaak (doch niet altijd) in combinatie met het logo gebruiken, door ze eronder of erbij te plaatsen. Graag dit meenemen in het voorstel.

Wel zou het goed zijn om de kleuren ROOD (van PvdA) en GROEN (van Groenlinks) in het ontwerp te laten terugkeren. Deze kleuren zijn in het verleden ook gebruikt in de communicatie. Dit is geen must.

Het logo moet in ieder geval qua kleur en beeld, uitstralen dat het om een progressieve, groene en sociale partij gaat. Een figuratief of non-figuratief esthetisch mooi, positief symbool zou versterkend kunnen werken (zoals de roos bij de PvdA, de tomaat bij de SP).

Social Network