Ontwerp het logo voor ons vervoersbedrijf en kom ze straks regelmatig tegen ! !

Wedstrijd gegevens:
Pakket brons

 • Wedstrijd van: taxicentralevanderwou
 • Categorie: Logo
 • Totaal budget: € 199.00
 • Datum start : 10-10-2013 17:43
 • Datum einde : 25-10-2013 17:41
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 35
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Wij zijn een familiebedrijf met als hoofdactiviteit personenvervoer. Het bedrijf bestaat al >90 jaar. Naast de hoofdactiviteit, taxivervoer, zijn er in de loop van de tijd meerdere activiteiten toegevoegd aan de groep. Op dit moment houden we ons namelijk ook bezig met Touringcarvervoer, koeriersdiensten, een werkplaats (onderhoud voertuigen + certificering Boordcomputer Taxi), Vastgoed (appartementen), etc. Wij willen vooruit en zijn daarbij op zoek naar een frisse nieuwe uitstraling voor de toekomst.

Uitgangspunt van de nieuwe situatie is dat alle Business Units hun naam starten met 'VDW' (van der Wou). Dat geeft de volgende bestaande KvK-namen:

VDW Groep (holding)
VDW Vastgoed
VDW Materieel
VDW Taxi
VDW Techniek
VDW Tours
VDW Koerier
VDW Autoverhuur
VDW Verhuisservice

Vanuit historisch perspectief hebben we altijd de kleuren zwart en rood gehad vwb logo's, huisstijl, etc. We zijn eigenlijk op zoek naar een (telkens afwijkend) logo wat toepasbaar is op alle Business Units. Idee daarbij is om alle namen in dezelfde stijl/kleur te hebben, waarbij per Business Unit een nuance-verschil zit in het logo. (voorbeeld: wielen bij VDW Taxi en een dak bij VDW Vastgoed). Hoe echter laten we over aan de mensen die er verstand van hebben.

Bedrijfsomschrijving:

Zie boven

Doelgroep:

De doelgroep is erg breed. We willen graag per Business Unit een groep aanspreken, maar van belang is zeker ook dat alle bedrijven als 1 groep mogen worden gezien. Dit is enigszins een must aangezien we veel werk genereren uit regionale naamsbekendheid.

Voor VDW Taxi en VDW Tours is de doelgroep de gehele bevolking, van zorgtaxi-klanten tot stappende jongeren en van personeelsverenigingen tot uitvaartondernemingen (volgauto's). Voor VDW Techniek bestaat de doelgroep uit vooral bedrijven met een flink wagenpark/taxibedrijven met Boordcomputer Taxi. Bij VDW Koerier, VDW autoverhuur en VDW verhuisservice spreekt het een beetje voor zich, al is eerstgenoemde meer voor de zakelijke markt en zijn de andere 2 meer particulier georienteerd. VDW Materieel bevat al onze vervoersmiddelen en mag de uitstraling van het logo naar eigen inzicht. VDW Groep is wel een belangrijke want daar valt al het vorig genoemde onder. De doelgroep hiervoor is dus erg breed, en moet dus vooral 'serieus' en 'overkoepelend' overkomen.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

zwart en rood zijn voorkeurkleuren. Zie onze site voor de huidige situatie:

www.taxicentralevanderwou.nl

Het is vooral leuk als er een stukje professionaliteit uit blijkt en tegelijk toch duidelijk weergeeft waar het voor staat. Bij relevante bestanden staan huidige logo's en een briefhoofd van VDW Vastgoed (zelf gemaakt, bevalt best leuk)

Social Network