Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: krimineel
 • Categorie: Logo
 • Totaal budget: € 200.00
 • Datum start : 18-10-2009 16:41
 • Datum einde : 31-10-2009 16:41
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: psd,
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 82
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

In de afgelopen 2,5 jaar heeft krimineel zich als weblog verder ontwikkeld maar een geschikt logo is echter achterwege gebleven. Het is tijd voor een logo wat bij krimineel hoort. Een logo dat hedendaags, dynamisch, jong en fris oogt maar tegelijkertijd ook kwaliteit en degelijkheid uitstraalt. Doelstelling is om krimineel te laten uitgroeien tot een heuse ‘merknaam’ die als het ware automatisch bepaalde waarden en kwaliteiten oproept, en zich daardoor uniek en onderscheidend maakt ten opzichte van andere weblogs door een bepaald imago te creëren (uitstraling). Het logo moet dan ook associëren met de berichtgeving.

Het logo zal gebruikt worden op de website en elke andere plaats waar we het hip vinden; visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, stickers, brochures, folders , nieuwsbrieven, relatiegeschenken, textiel, formulieren, auto-reclame, advertenties, vlaggen, spandoeken, billboards, beurswanden, banners…

Bedrijfsomschrijving:

Krimineel is een weblog, of blog, een site in dagboekstijl. Wij (de auteur, weblogger of blogger genoemd) plaatsen berichten met foto’s, muziek, spellen, video’s, artikels, links naar andere webpagina’s, enz,.. die we leuk of interessant vinden. Deze ‘postjes’ zijn meestal voorzien van een (kort) stukje commentaar. Sommige van de berichten zijn gewaagd, pikant, gestoord, soms grappig of vreemd nieuws, afgrijzen, verontwaardiging, onbenulligheden, onthullingen, orakels, bezweringen, obsessies, neuroses en soms een beetje laag bij de grond. Maar ook serieuze berichten met een hoog cultureel gehalte m.b.t. kunst, natuur, architectuur, milieubehoud of enig ander onderwerp dat de Westerse beschaving enigszins in het licht stelt.

Krimineel is geen marginale crimineel, nee… Het is meer een rebel, klassebak, stoer, stout, eerlijk, geweldig, buitengewoon, fantastisch, netjes in het pak, een gemaskerde held, outlaw of desperado als Zorro, een Robin Hood als het ware. Iemand waar je sympathie voor hebt, waar je graag bevriend wil mee zijn. Eén van die weblogs waar je altijd met veel zin naartoe gaat.

In veel streken zeggen ze crimineel tegen iets wat zéér goed is, maar de URL crimineel was niet meer te krijgen. Krimineel daarentegen wordt door veel mensen op die manier geschreven, en die naam was nog vrij.

Doelgroep:

Onze doelgroep bevindt zich in de leeftijd van 18 tot 50 (die jong van geest zijn) en is helemaal thuis op het internet. In deze leeftijd zit men vol spanning en avontuur. Ze zijn op zoek naar amusement/infotainment, waar onze prioriteit ligt. Wat wij doen is inspelen op de primaire levensbehoeften van de man (en een paar vrouwen). Door de hoge werk, en sociale druk zoeken mensen in steeds hogere mate naar ontspanning op diverse manieren. Krimineel is bedoeld voor die middenklasse, de meerwaardezoeker zonder dat het te alternatief wordt. Het is een bepaald niveau wat we brengen, interessant, gedurfd, eerlijk, humoristisch, leuk, goed om te weten, zien of horen. Wat we niet brengen is het platte, commerciële. De gouden middenweg lijkt ons wel wat, een beetje zoals krimineel nu is (dat proberen we toch).

Na een lange school of werkdag kom je moe thuis. Je ploft neer in de zetel, eet wat, kijkt tv, gaat achter de pc. Een ideaal moment om even de boel de boel te laten en aan de opgefokte maatschappij te ontsnappen. Het wekelijkse of dagelijkse hoogtepunt, zeg maar gerust het moment waarop we uit onze dagelijkse sleur breken, vind plaats op krimineel. Onze bedoeling is om de bezoeker te laten lachen, hun triestig bestaan een beetje op te fleuren.

We weten wat er reilt en zeilt in de doelgroep en daarin zoeken we onze eigen weg, met onze gedurfde (eigen)zinnige aanpak met hedendaagse onderwerpen als film, entertainment, humor, gadgets en andere zaken die leven onder de jongvolwassenen.
Wij zorgen voor maximaal entertainment. Dat is geen bluf, maar lef.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Het woord “krimineel” moet in het logo verweven zitten. Het lettertype Mobsters (vrij van rechten) wat we nu gebruiken (met revolver) bepaald reeds voor een deel ons naammerk “Krimineel”, dat willen we dan ook bij voorkeur in het logo gebruiken.
Wat de baseline of slogan betreft is “jouw dagelijkse sleur breker” het enige dat mag gebruikt worden. Het lettertype voor de “baseline” is vrij te kiezen.
Een tweekleuren-logo heeft de voorkeur boven full colour werk.

In de loop van de jaren hebben we geregeld rood en zwart gebruikt in onze website lay-outs. We betrappen er onszelf op dat we die telkens opnieuw gebruiken, een combinatie van die 2 draagt onze voorkeur. Het logo zal trouwens ook in zwart wit overeind moeten blijven. Behalve logo’s die aan onze vereisten moeten voldoen, willen we ook graag Freestyle logo’s zien, waarin je volledig vrij bent in jouw ontwerp.

Wekelijks plaatsen we een nieuwe header bovenaan op krimineel. We gebruiken daarvoor afbeeldingen die we overal tegen komen tijdens het surfen. Enkel de afbeeldingen die ‘krimineel waardig’ worden bevonden komen in aanmerking. Het overzicht van enkele headers die (volgens ons) tot de besten behoorden kan je misschien helpen bij jouw ontwerp, gebruik ze als inspiratie.

PS: De winnaar krijgt eeuwige roem op onze pagina ‘over’.

Braintail
 • Logo # 545 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Braintail:

   Deze keer een logo met een bivakmuts.

   Twee versies

  2. krimineel zegt :

   Het komt bombastisch over, de bruine kleur overtuigd niet en het ziet er terroristisch uit. Dit is niet wat we zoeken.

  3. Braintail zegt

   Het is rood.
   En terroristen dragen geen bivakmutsen :(
   Succes ermee!

  4. krimineel zegt :

   Mijn ogen zijn ook niet zo goed meer, ik heb wel meer problemen met rood en ook met groen bijvoorbeeld. Maak van die terroristen bankovervallers, die dragen ze natuurlijk wel :-)

  5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 519 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Braintail:

   De zwart witte strepen staan voor de alom bekende gevangenispakken. Krimineel staat in het zoeklicht met de baseline. Tevens een voorbeeld toegevoegd van de versie in zwart wit

  2. krimineel zegt :

   Het is wel erg druk hé, doe geen verdere moeite aan dit ontwerp, het is niet wat ik zoek.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 506 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Braintail:

   Een iets ander design met een gevangenis-ketting-bal. Deze is open en staat voor het 'breker' in de baseline. Heb ze even alledrie in 1 file gezet zodat ik meer kan laten zien.

  2. krimineel zegt :

   Dit lijkt heel erg op een ander ontwerp dat al met de eer gaan lopen is. Het lijkt meer een persiflage op het origineel. Je zal met iets anders moeten komen ;-)

  3. Braintail zegt

   O jeetje, ik zie het inderdaad. Hoewel het er niet op lijkt maar Tiffany wel eenzelfde idee had. Jammer, ik vond de bal net zo grappig :)

   En daarbij wordt de vingerafdruk ook bijna overal gebruikt nu ;)

   Heel jammer

  4. krimineel zegt :

   De vingerafdruk heeft idd zijn beste gehad, ik wacht vol spanning op nieuwe ideeën.

  5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 485 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Braintail:

   En met de baseline enigzins door Krimineel heen

  2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 484 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Braintail:

   Iets aangepast met een wat grungy-er lettertype

  2. krimineel zegt :

   De slogan staat te veel naar rechts, Ik zou hem liever onder krimineel zien staan, zoals ik opmerkte bij je tweede ontwerp. De lijn mag ook lager staan onder krimineel zoals bij je tweede ontwerp. Misschien je focussen op het tweede ontwerp dat 3 sterren kreeg, met deze opmerkingen? Nieuwe invalshoeken zijn natuurlijk meer dan welkom! Al eens gedacht aan iets met een bandana of masker zoals zorro (http://abouttocharge.files.wordpress.com/2007/08/mask_of_zorro_ver2.jpg)? Een paar strenge ogen onder een masker en ‘krimineel’ in de knoop verweven van een bandana (http://www.graffiti.org/index/bandana_girl500.jpg)...

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 483 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Braintail:

   Tweede versie met speurhond

  2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 482 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Braintail:

   Het leek me wel leuk een speurhond erbij te zetten als soort van mascotte. Deze kan verder uitgewerkt worden.

  2. krimineel zegt :

   De hond is té braaf voor krimineel. Wel goed getekend. Ik vind dat 5 sterren ranking systeem wel wat dubbel. De lage score gaat niet over skills maar over het ontwerp in functie van de opdracht. Ontwerpers zouden hier niet op mogen afgerekend worden.

  3. Braintail zegt

   Ik begrijp het. Wellicht ook iets te cartoony voor de website. En zit maar niet in over dat puntensysteem hoor. Zo werkt het nu eenmaal.

  4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 481 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Geen commentaar

  2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 480 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Braintail:

   Logo met duimafdruk - ander lettertype

  2. krimineel zegt :

   Dit duimontwerp uit de 3 geniet mijn voorkeur, het is strak en duidelijk. De lijn door de baseline is leuk. Misschien moet je daar een 'gebroken' of 'gebarsten' lettertype gebruiken? De baseline zou ook direct onder 'mineel' mogen aansluiten zodat het wat minder breed wordt.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 479 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Braintail:

   Logo met duimafdruk en graffiti-lettertype

  2. krimineel zegt :

   Graffiti is cool en ook wel crimineel. Maar het wordt snel onduidelijk en onleesbaar, zeker als we zoiets gaan verkleinen. Ik denk dat we toch in de richting van een strakker lettertype moeten denken bij de slogan. Of een graffiti-lettertype variant dat duidelijker is.

  3. Braintail zegt

   Begrijpelijk! Dit was ook het eerste design en vond het al snel te onduidelijk worden. Vooral met visitekaartjes word dit lastig. Ik ben zelf tegen een dergelijk probleem aangelopen bij mijn eigen visitekaartjes, wat tot grote ergernis kan lijden!

  4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network