Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: krimineel
 • Categorie: Logo
 • Totaal budget: € 200.00
 • Datum start : 18-10-2009 16:41
 • Datum einde : 31-10-2009 16:41
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: psd,
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 82
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

In de afgelopen 2,5 jaar heeft krimineel zich als weblog verder ontwikkeld maar een geschikt logo is echter achterwege gebleven. Het is tijd voor een logo wat bij krimineel hoort. Een logo dat hedendaags, dynamisch, jong en fris oogt maar tegelijkertijd ook kwaliteit en degelijkheid uitstraalt. Doelstelling is om krimineel te laten uitgroeien tot een heuse ‘merknaam’ die als het ware automatisch bepaalde waarden en kwaliteiten oproept, en zich daardoor uniek en onderscheidend maakt ten opzichte van andere weblogs door een bepaald imago te creëren (uitstraling). Het logo moet dan ook associëren met de berichtgeving.

Het logo zal gebruikt worden op de website en elke andere plaats waar we het hip vinden; visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, stickers, brochures, folders , nieuwsbrieven, relatiegeschenken, textiel, formulieren, auto-reclame, advertenties, vlaggen, spandoeken, billboards, beurswanden, banners…

Bedrijfsomschrijving:

Krimineel is een weblog, of blog, een site in dagboekstijl. Wij (de auteur, weblogger of blogger genoemd) plaatsen berichten met foto’s, muziek, spellen, video’s, artikels, links naar andere webpagina’s, enz,.. die we leuk of interessant vinden. Deze ‘postjes’ zijn meestal voorzien van een (kort) stukje commentaar. Sommige van de berichten zijn gewaagd, pikant, gestoord, soms grappig of vreemd nieuws, afgrijzen, verontwaardiging, onbenulligheden, onthullingen, orakels, bezweringen, obsessies, neuroses en soms een beetje laag bij de grond. Maar ook serieuze berichten met een hoog cultureel gehalte m.b.t. kunst, natuur, architectuur, milieubehoud of enig ander onderwerp dat de Westerse beschaving enigszins in het licht stelt.

Krimineel is geen marginale crimineel, nee… Het is meer een rebel, klassebak, stoer, stout, eerlijk, geweldig, buitengewoon, fantastisch, netjes in het pak, een gemaskerde held, outlaw of desperado als Zorro, een Robin Hood als het ware. Iemand waar je sympathie voor hebt, waar je graag bevriend wil mee zijn. Eén van die weblogs waar je altijd met veel zin naartoe gaat.

In veel streken zeggen ze crimineel tegen iets wat zéér goed is, maar de URL crimineel was niet meer te krijgen. Krimineel daarentegen wordt door veel mensen op die manier geschreven, en die naam was nog vrij.

Doelgroep:

Onze doelgroep bevindt zich in de leeftijd van 18 tot 50 (die jong van geest zijn) en is helemaal thuis op het internet. In deze leeftijd zit men vol spanning en avontuur. Ze zijn op zoek naar amusement/infotainment, waar onze prioriteit ligt. Wat wij doen is inspelen op de primaire levensbehoeften van de man (en een paar vrouwen). Door de hoge werk, en sociale druk zoeken mensen in steeds hogere mate naar ontspanning op diverse manieren. Krimineel is bedoeld voor die middenklasse, de meerwaardezoeker zonder dat het te alternatief wordt. Het is een bepaald niveau wat we brengen, interessant, gedurfd, eerlijk, humoristisch, leuk, goed om te weten, zien of horen. Wat we niet brengen is het platte, commerciële. De gouden middenweg lijkt ons wel wat, een beetje zoals krimineel nu is (dat proberen we toch).

Na een lange school of werkdag kom je moe thuis. Je ploft neer in de zetel, eet wat, kijkt tv, gaat achter de pc. Een ideaal moment om even de boel de boel te laten en aan de opgefokte maatschappij te ontsnappen. Het wekelijkse of dagelijkse hoogtepunt, zeg maar gerust het moment waarop we uit onze dagelijkse sleur breken, vind plaats op krimineel. Onze bedoeling is om de bezoeker te laten lachen, hun triestig bestaan een beetje op te fleuren.

We weten wat er reilt en zeilt in de doelgroep en daarin zoeken we onze eigen weg, met onze gedurfde (eigen)zinnige aanpak met hedendaagse onderwerpen als film, entertainment, humor, gadgets en andere zaken die leven onder de jongvolwassenen.
Wij zorgen voor maximaal entertainment. Dat is geen bluf, maar lef.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Het woord “krimineel” moet in het logo verweven zitten. Het lettertype Mobsters (vrij van rechten) wat we nu gebruiken (met revolver) bepaald reeds voor een deel ons naammerk “Krimineel”, dat willen we dan ook bij voorkeur in het logo gebruiken.
Wat de baseline of slogan betreft is “jouw dagelijkse sleur breker” het enige dat mag gebruikt worden. Het lettertype voor de “baseline” is vrij te kiezen.
Een tweekleuren-logo heeft de voorkeur boven full colour werk.

In de loop van de jaren hebben we geregeld rood en zwart gebruikt in onze website lay-outs. We betrappen er onszelf op dat we die telkens opnieuw gebruiken, een combinatie van die 2 draagt onze voorkeur. Het logo zal trouwens ook in zwart wit overeind moeten blijven. Behalve logo’s die aan onze vereisten moeten voldoen, willen we ook graag Freestyle logo’s zien, waarin je volledig vrij bent in jouw ontwerp.

Wekelijks plaatsen we een nieuwe header bovenaan op krimineel. We gebruiken daarvoor afbeeldingen die we overal tegen komen tijdens het surfen. Enkel de afbeeldingen die ‘krimineel waardig’ worden bevonden komen in aanmerking. Het overzicht van enkele headers die (volgens ons) tot de besten behoorden kan je misschien helpen bij jouw ontwerp, gebruik ze als inspiratie.

PS: De winnaar krijgt eeuwige roem op onze pagina ‘over’.

rladru
 • Logo # 512 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer rladru:

   Krachtig, Anders, Duidelijk.

  2. krimineel zegt :

   Dit ziet er te ranzig uit, het gaat te veel richting moord. De bloedspatten zijn te veel gefragmenteerd. Dit is niet wat ik zoek.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 507 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer rladru:

   Over een andere boeg gegooid. Duidelijk.

   mvrgr
   Roel Ladru

  2. krimineel zegt :

   Ik heb het niet zo op die maffiosi kleuren, het figuur straalt ook weinig uit. Hij hangt er maar een beetje bij voor spek en bonen, misschien krachtigere kleuren gebruiken?

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 502 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer rladru:

   Oud concept, in een meer 'logo achtig' jasje.

   mvrgr
   Roel Ladru

  2. krimineel zegt :

   Jammer, maar het is minder goed dan de vorige ontwerpen.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 498 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer rladru:

   Feedback verwerkt. Volledige wit.
   En nog maar even teruggevallen op de feedback van het 'zwart gescheurd stuk papier/blad'.

   mvrgr
   Roel Ladru

  2. Braintail zegt

   Zie ik nou goed dat er een skyline door Krimineel heengaat?

  3. krimineel zegt :

   Dit blijft een sterk beeld, maar als logo zal het niet werken. Er zitten teveel nuances in de kleuren. Ik zie nu pas de skyline (Braintail ;-), subliem detail! Jouw dagelijkse… wordt wel wat onduidelijker op wit. Het is op zich nog niet verbeterd of verslecht tegenover je eerste ontwerp. Misschien moet je het eens over een andere boeg gooien, en iets anders verzinnen. Ik denk dat we het met dit niet gaan halen, gebruik je energie voor iets nieuw.

  4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 493 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer rladru:

   Hierbij met verwerking, van gewenste feedback.

   mvrgr
   Roel Ladru

  2. krimineel zegt :

   Het bovenste ontwerp is perfect voor een filmposter, maar niet als logo. Het onderste ontwerp zou ik graag eens zien met witte achtergrond, zonder én met de zwarte balk waar de slogan in staat.

  3. rladru zegt

   Feedback word verwerkt.

  4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 488 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer rladru:

   Duidelijk klaar.
   Feedback word geapprecieerd.

   Met vriendelijke groet,
   Roel Ladru

  2. krimineel zegt :

   Een zwaar beeld dat wel indruk maakt op die zwarte achtergrond. Ik zou graag zien hoe dit overkomt op een witte achtergrond. Het doet me denken aan één of andere poster van een Quentin Tarantino film. Het heeft veel potentie terwijl er geen echte toevoeging is, op de l na. Misschien heeft de zwarte achtergrond de vorm van één of ander figuur/vorm nodig. Een zwart gescheurd stuk papier/blad misschien, met ook nog een vouw/ in?

  3. Braintail zegt

   Ik had eerst ook de intentie met zwart te werken als achtergrond maar dit wordt erg moeilijk met visitekaartjes e.d. Als je de achtergrond dan weer wit zou maken voor deze opties dan is het wellicht weer te leeg.
   Het doet mij eerder denken aan de Sopranos :)

  4. rladru zegt

   Feedback word verwerkt.

  5. krimineel zegt :

   De link met The Sopranos is heel duidelijk natuurlijk door de keuze van ons lettertype. De reeks staat dan ook tssn mijn favorieten. Krimineel is er niet gekomen naar aanleiding van The Sopranos, en het lettertype ‘mobsters’ zijn we pas later gaan gebruiken. Eerst gebruikten we lang ‘broken 15’ (http://i38.tinypic.com/28ic70i.jpg) wat te onduidelijk werd bij verkleining. Op dafont.com stootten we toen op ‘mobsters’ met de revolver wat toch een link legt met de url krimineel.

  6. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network