Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: krimineel
 • Categorie: Logo
 • Totaal budget: € 200.00
 • Datum start : 18-10-2009 16:41
 • Datum einde : 31-10-2009 16:41
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: psd,
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 82
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

In de afgelopen 2,5 jaar heeft krimineel zich als weblog verder ontwikkeld maar een geschikt logo is echter achterwege gebleven. Het is tijd voor een logo wat bij krimineel hoort. Een logo dat hedendaags, dynamisch, jong en fris oogt maar tegelijkertijd ook kwaliteit en degelijkheid uitstraalt. Doelstelling is om krimineel te laten uitgroeien tot een heuse ‘merknaam’ die als het ware automatisch bepaalde waarden en kwaliteiten oproept, en zich daardoor uniek en onderscheidend maakt ten opzichte van andere weblogs door een bepaald imago te creëren (uitstraling). Het logo moet dan ook associëren met de berichtgeving.

Het logo zal gebruikt worden op de website en elke andere plaats waar we het hip vinden; visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, stickers, brochures, folders , nieuwsbrieven, relatiegeschenken, textiel, formulieren, auto-reclame, advertenties, vlaggen, spandoeken, billboards, beurswanden, banners…

Bedrijfsomschrijving:

Krimineel is een weblog, of blog, een site in dagboekstijl. Wij (de auteur, weblogger of blogger genoemd) plaatsen berichten met foto’s, muziek, spellen, video’s, artikels, links naar andere webpagina’s, enz,.. die we leuk of interessant vinden. Deze ‘postjes’ zijn meestal voorzien van een (kort) stukje commentaar. Sommige van de berichten zijn gewaagd, pikant, gestoord, soms grappig of vreemd nieuws, afgrijzen, verontwaardiging, onbenulligheden, onthullingen, orakels, bezweringen, obsessies, neuroses en soms een beetje laag bij de grond. Maar ook serieuze berichten met een hoog cultureel gehalte m.b.t. kunst, natuur, architectuur, milieubehoud of enig ander onderwerp dat de Westerse beschaving enigszins in het licht stelt.

Krimineel is geen marginale crimineel, nee… Het is meer een rebel, klassebak, stoer, stout, eerlijk, geweldig, buitengewoon, fantastisch, netjes in het pak, een gemaskerde held, outlaw of desperado als Zorro, een Robin Hood als het ware. Iemand waar je sympathie voor hebt, waar je graag bevriend wil mee zijn. Eén van die weblogs waar je altijd met veel zin naartoe gaat.

In veel streken zeggen ze crimineel tegen iets wat zéér goed is, maar de URL crimineel was niet meer te krijgen. Krimineel daarentegen wordt door veel mensen op die manier geschreven, en die naam was nog vrij.

Doelgroep:

Onze doelgroep bevindt zich in de leeftijd van 18 tot 50 (die jong van geest zijn) en is helemaal thuis op het internet. In deze leeftijd zit men vol spanning en avontuur. Ze zijn op zoek naar amusement/infotainment, waar onze prioriteit ligt. Wat wij doen is inspelen op de primaire levensbehoeften van de man (en een paar vrouwen). Door de hoge werk, en sociale druk zoeken mensen in steeds hogere mate naar ontspanning op diverse manieren. Krimineel is bedoeld voor die middenklasse, de meerwaardezoeker zonder dat het te alternatief wordt. Het is een bepaald niveau wat we brengen, interessant, gedurfd, eerlijk, humoristisch, leuk, goed om te weten, zien of horen. Wat we niet brengen is het platte, commerciële. De gouden middenweg lijkt ons wel wat, een beetje zoals krimineel nu is (dat proberen we toch).

Na een lange school of werkdag kom je moe thuis. Je ploft neer in de zetel, eet wat, kijkt tv, gaat achter de pc. Een ideaal moment om even de boel de boel te laten en aan de opgefokte maatschappij te ontsnappen. Het wekelijkse of dagelijkse hoogtepunt, zeg maar gerust het moment waarop we uit onze dagelijkse sleur breken, vind plaats op krimineel. Onze bedoeling is om de bezoeker te laten lachen, hun triestig bestaan een beetje op te fleuren.

We weten wat er reilt en zeilt in de doelgroep en daarin zoeken we onze eigen weg, met onze gedurfde (eigen)zinnige aanpak met hedendaagse onderwerpen als film, entertainment, humor, gadgets en andere zaken die leven onder de jongvolwassenen.
Wij zorgen voor maximaal entertainment. Dat is geen bluf, maar lef.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Het woord “krimineel” moet in het logo verweven zitten. Het lettertype Mobsters (vrij van rechten) wat we nu gebruiken (met revolver) bepaald reeds voor een deel ons naammerk “Krimineel”, dat willen we dan ook bij voorkeur in het logo gebruiken.
Wat de baseline of slogan betreft is “jouw dagelijkse sleur breker” het enige dat mag gebruikt worden. Het lettertype voor de “baseline” is vrij te kiezen.
Een tweekleuren-logo heeft de voorkeur boven full colour werk.

In de loop van de jaren hebben we geregeld rood en zwart gebruikt in onze website lay-outs. We betrappen er onszelf op dat we die telkens opnieuw gebruiken, een combinatie van die 2 draagt onze voorkeur. Het logo zal trouwens ook in zwart wit overeind moeten blijven. Behalve logo’s die aan onze vereisten moeten voldoen, willen we ook graag Freestyle logo’s zien, waarin je volledig vrij bent in jouw ontwerp.

Wekelijks plaatsen we een nieuwe header bovenaan op krimineel. We gebruiken daarvoor afbeeldingen die we overal tegen komen tijdens het surfen. Enkel de afbeeldingen die ‘krimineel waardig’ worden bevonden komen in aanmerking. Het overzicht van enkele headers die (volgens ons) tot de besten behoorden kan je misschien helpen bij jouw ontwerp, gebruik ze als inspiratie.

PS: De winnaar krijgt eeuwige roem op onze pagina ‘over’.

syatitia
 • Logo # 522 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer syatitia:

   Weer nieuwe concepten. De vlek komt vaker voor maar is ook te logisch om niet te gebruiken. Deze versie heeft een andere oplossing voor de bloedvlek achter het woord. Verder heb ik geprobeerd in ee conceptandere kleuren te gebruiken en ander beeld te te voegen. Ook heb ik 'mobster' even losgelaten. De Aurora bold condensed is gratis en een Mafia font. de mafia mannetjes zijn nog niet echt goed uitgewerkt. De benen moeten bij elkaar bij die rechtsonder voor een mooie K, maar het ging me er even om, om iets nieuws te proberen.

  2. syatitia zegt

   ik bedoel die rechtsboven. Rechtsonder moet ook wat gestilleerder nog. Nogmaals: het zijn ideeën.

  3. krimineel zegt :

   Een reeks poppy style logo’s die leuk zijn voor op snoepgoed. Het meisje is met 2 sterren het beste, de rest slechts 1. Er ontbreekt wat boodschap/karakter in je ontwerpen, ik kan het moeilijk beschrijven. De ontwerpen zijn wel heel zuiver, breed en sterk uitgelijnd.

  4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 515 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer syatitia:

   en nog een paar.

  2. krimineel zegt :

   Van hetzelfde laken een doek, niks bijzonders nu.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 514 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer syatitia:

   hierbij een paar ideetjes. Bij een heb ik doorgeborduurd op de bloedspetters. Maar er een eigen draai aan gegeven. En ik heb er wat dames in gedaan. In de banner en in een logo. Met gun. Lekker dynamisch. Zo geabstraheerd dat het op een visitekaartje ook nog herkenbaar is.

  2. krimineel zegt :

   Een groot pakket dat een beetje veel van hetzelfde is wat je voorgangers al bedacht hebben. Het meisje linksonder is het beste resultaat. Maar het leunt dicht aan bij het ontwerp met 4 sterren, en daar kan je naar mijn gevoel niet meer op borduren, je moet terug iets nieuw verzinnen. De balken met de slogans slaan me om de oren. Ik geef 2 sterren op alle ontwerpen, hoewel het ontwerp linksonder er 3 waard is. Als ik 3 geef op alles, gaan je collega’s in die richting blijven denken/ontwerpen en dat is zinloos.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network