Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: krimineel
 • Categorie: Logo
 • Totaal budget: € 200.00
 • Datum start : 18-10-2009 16:41
 • Datum einde : 31-10-2009 16:41
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: psd,
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 82
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

In de afgelopen 2,5 jaar heeft krimineel zich als weblog verder ontwikkeld maar een geschikt logo is echter achterwege gebleven. Het is tijd voor een logo wat bij krimineel hoort. Een logo dat hedendaags, dynamisch, jong en fris oogt maar tegelijkertijd ook kwaliteit en degelijkheid uitstraalt. Doelstelling is om krimineel te laten uitgroeien tot een heuse ‘merknaam’ die als het ware automatisch bepaalde waarden en kwaliteiten oproept, en zich daardoor uniek en onderscheidend maakt ten opzichte van andere weblogs door een bepaald imago te creëren (uitstraling). Het logo moet dan ook associëren met de berichtgeving.

Het logo zal gebruikt worden op de website en elke andere plaats waar we het hip vinden; visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, stickers, brochures, folders , nieuwsbrieven, relatiegeschenken, textiel, formulieren, auto-reclame, advertenties, vlaggen, spandoeken, billboards, beurswanden, banners…

Bedrijfsomschrijving:

Krimineel is een weblog, of blog, een site in dagboekstijl. Wij (de auteur, weblogger of blogger genoemd) plaatsen berichten met foto’s, muziek, spellen, video’s, artikels, links naar andere webpagina’s, enz,.. die we leuk of interessant vinden. Deze ‘postjes’ zijn meestal voorzien van een (kort) stukje commentaar. Sommige van de berichten zijn gewaagd, pikant, gestoord, soms grappig of vreemd nieuws, afgrijzen, verontwaardiging, onbenulligheden, onthullingen, orakels, bezweringen, obsessies, neuroses en soms een beetje laag bij de grond. Maar ook serieuze berichten met een hoog cultureel gehalte m.b.t. kunst, natuur, architectuur, milieubehoud of enig ander onderwerp dat de Westerse beschaving enigszins in het licht stelt.

Krimineel is geen marginale crimineel, nee… Het is meer een rebel, klassebak, stoer, stout, eerlijk, geweldig, buitengewoon, fantastisch, netjes in het pak, een gemaskerde held, outlaw of desperado als Zorro, een Robin Hood als het ware. Iemand waar je sympathie voor hebt, waar je graag bevriend wil mee zijn. Eén van die weblogs waar je altijd met veel zin naartoe gaat.

In veel streken zeggen ze crimineel tegen iets wat zéér goed is, maar de URL crimineel was niet meer te krijgen. Krimineel daarentegen wordt door veel mensen op die manier geschreven, en die naam was nog vrij.

Doelgroep:

Onze doelgroep bevindt zich in de leeftijd van 18 tot 50 (die jong van geest zijn) en is helemaal thuis op het internet. In deze leeftijd zit men vol spanning en avontuur. Ze zijn op zoek naar amusement/infotainment, waar onze prioriteit ligt. Wat wij doen is inspelen op de primaire levensbehoeften van de man (en een paar vrouwen). Door de hoge werk, en sociale druk zoeken mensen in steeds hogere mate naar ontspanning op diverse manieren. Krimineel is bedoeld voor die middenklasse, de meerwaardezoeker zonder dat het te alternatief wordt. Het is een bepaald niveau wat we brengen, interessant, gedurfd, eerlijk, humoristisch, leuk, goed om te weten, zien of horen. Wat we niet brengen is het platte, commerciële. De gouden middenweg lijkt ons wel wat, een beetje zoals krimineel nu is (dat proberen we toch).

Na een lange school of werkdag kom je moe thuis. Je ploft neer in de zetel, eet wat, kijkt tv, gaat achter de pc. Een ideaal moment om even de boel de boel te laten en aan de opgefokte maatschappij te ontsnappen. Het wekelijkse of dagelijkse hoogtepunt, zeg maar gerust het moment waarop we uit onze dagelijkse sleur breken, vind plaats op krimineel. Onze bedoeling is om de bezoeker te laten lachen, hun triestig bestaan een beetje op te fleuren.

We weten wat er reilt en zeilt in de doelgroep en daarin zoeken we onze eigen weg, met onze gedurfde (eigen)zinnige aanpak met hedendaagse onderwerpen als film, entertainment, humor, gadgets en andere zaken die leven onder de jongvolwassenen.
Wij zorgen voor maximaal entertainment. Dat is geen bluf, maar lef.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Het woord “krimineel” moet in het logo verweven zitten. Het lettertype Mobsters (vrij van rechten) wat we nu gebruiken (met revolver) bepaald reeds voor een deel ons naammerk “Krimineel”, dat willen we dan ook bij voorkeur in het logo gebruiken.
Wat de baseline of slogan betreft is “jouw dagelijkse sleur breker” het enige dat mag gebruikt worden. Het lettertype voor de “baseline” is vrij te kiezen.
Een tweekleuren-logo heeft de voorkeur boven full colour werk.

In de loop van de jaren hebben we geregeld rood en zwart gebruikt in onze website lay-outs. We betrappen er onszelf op dat we die telkens opnieuw gebruiken, een combinatie van die 2 draagt onze voorkeur. Het logo zal trouwens ook in zwart wit overeind moeten blijven. Behalve logo’s die aan onze vereisten moeten voldoen, willen we ook graag Freestyle logo’s zien, waarin je volledig vrij bent in jouw ontwerp.

Wekelijks plaatsen we een nieuwe header bovenaan op krimineel. We gebruiken daarvoor afbeeldingen die we overal tegen komen tijdens het surfen. Enkel de afbeeldingen die ‘krimineel waardig’ worden bevonden komen in aanmerking. Het overzicht van enkele headers die (volgens ons) tot de besten behoorden kan je misschien helpen bij jouw ontwerp, gebruik ze als inspiratie.

PS: De winnaar krijgt eeuwige roem op onze pagina ‘over’.

thonecapone
 • Logo # 596 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer thonecapone:

   Bijna helemaal terug naar de basis... ;-))

  2. krimineel zegt :

   Dit ontwerp is gewoon af!

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 594 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer thonecapone:

   Weer terug naar de basis, maar dan met de kleine aanpassingen.

  2. krimineel zegt :

   In de loop van de contest wordt het duidelijk dat de eerste visie van een ontwerper meestal de goede is. Het is erg moeilijk en vervelend om negatieve commentaar te schrijven, als mensen zich inspannen om iets te creëren. Dit wou ik even tussendoor vermelden aan alle designers, die hoogstwaarschijnlijk mijn feedback op alle ontwerpen volgen. Back to business: Je bent terug naar de beginfase gegaan, met als enige verschil de holle kader rond ‘ontsnapt sinds’, ik moet toegeven dat het in de eerste versie eigenlijk beter uitkomt met de zwarte kader, mocht je dit nog ff willen aanpassen dan zal dit ontwerp klaar zijn.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 590 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer thonecapone:

   Mijn aangepaste versie...

  2. krimineel zegt :

   Er zijn weinig verbeteringen tegenover het eerste ontwerp. Integendeel, het ziet er minder fraai uit. De slogan bovenaan het logo, werkt eigenlijk niet goed als je de 2 ontwerpen naast elkaar ziet. De gebogen staven geven het logo wel meer boodschap mee, dat is een verbetering. Het lettertype van de slogan is niet geschikt, bij verkleining wordt dat snel onduidelijk. De revolver komt niet té sterk over en kan er nog net bij, de handen trekken de aandacht naar zich. Misschien wat verder werken met mijn vorige suggesties?

   -slogan breed onder het logo
   -gebogen staven
   -kleurencombinatie zoals eerste ontwerp
   -revolver gebruiken
   -de ‘ontsnapt sinds’ positie van het eerste ontwerp went na enkele keren gezien te hebben, opnieuw gebruiken?

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 533 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer thonecapone:

   Dit waren de eerste dingen die snel in mij op kwamen... Eerste is natuurlijk de crime scene, het spoor van de Krimineel en de tweede de zgn jailbreaker.

  2. krimineel zegt :

   Opnieuw een originele inzending, een ontwerp dat de ‘krimineel’ spirit uitdraagt. Je laat de revolver weg van het mobsters font, allicht valt het moeilijk te combineren wegens te druk met de handen. Ik zou het toch graag eens zien met de revolver. Misschien wat verder goochelen met de kleuren om de combinatie mogelijk te maken? Ik zou ‘jouw dagelijkse sleur breker’ de volledige zwarte balk laten beslaan, nu lijkt er zo wat ruimte ‘verloren’. Wellicht kan een robuuster/gemener lettertype uitkomst bieden? Je hebt meteen ‘ontsnapt sinds’ toegevoegd, misschien dat je dit een andere positie/presentatie moet meegeven i.p.v. een zwarte balk? Ik zie er enorm veel potentie in maar het heeft nog wat kneedwerk nodig. Dit verdient alvast een dikke vier sterren, voor de nieuwe invalshoek!
   De inzending met de krijtlijn rond slachtoffer is wat minder sterk, hier zou ik geen energie meer in stoppen. 2 sterren vindt ik het waard.

  3. thonecapone zegt

   Helemaal top! Ben helemaal blij met jullie positieve reactie... Ik ga nog even aan de slag met de "jailbreaker"en jullie zien m weer verschijnen.

  4. Pixelpatser zegt

   Alleen jammer dat die krimineel ontsnapt is maar toch achter de tralies zit :)

  5. krimineel zegt :

   Wij w8en vol ongeduld op de aangepaste ‘jailbreaker’!

  6. krimineel zegt :

   @Pixelpatser: hij staat misschien van buiten naar binnen te kijken :-)

  7. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network