Fris en innovatief logo en huisstijl voor Pieters Marketing Advies

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: henkpieters
 • Categorie: Logo & Huisstijl
 • Totaal budget: € 300.00
 • Datum start : 29-09-2009 22:08
 • Datum einde : 13-10-2009 22:08
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: jpg,psd,ai,pdf
 • Relevante bestanden: Geen
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 98
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Ik ben op zoek naar een logo en huisstijl om een nieuwe frisse start te maken. Uiteraard passend bij mijn activiteiten (marketing, innovatie, klantcontact, internet) maar vooral verfrissend, verrassend,innovatief,en uitdagend. Dus geen 13 in een dozijn en geen saai logo. Durf jezelf te overtreffen, maak iets wat eigenlijk net over de top is en doe er dan nog een schepje bovenop. Succes!

Bedrijfsomschrijving:

Ik ben zelfstandig marketing adviseur(zzp)gespecialiseerd in merkmanagement, innovatie, klantcontact en multichannel marketing. Al meer dan 15 jaar werk ik als marketeer in verschillende branches (kaas, o.a. Slankie en Frico), telecom en internet (o.a. Scarlet) en financiele dienstverlening (Ditzo, ING). Zie verder de powerpoint presentatie over Pieters Marketing Advies in de bijlage.

Doelgroep:

Opdrachtgevers/beslissers/eigenaren die een marketingproject willen realiseren binnen hun organisatie. Voorbeelden van projecten:
1. Het ontwikkelen en introduceren van een innovatief product of dienst
2. Centraal stellen van de klant in de organisatie en het inrichten van het bijbehorende klantcontact

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Dit is volkomen vrij. Tot nu toe maak ik gebruik van rood en blauw, de meest gebruikte kleuren in logo's maar dit hoeft dus niet.

Logosaurus
 • Logo & Huisstijl # 375 voor Fris en innovatief logo en huisstijl voor Pieters Marketing Advies wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Logosaurus:

   Hierbij een opgestrakte versie.
   Op het correspondentiedrukwerk zou nog meer met vergelijkbare gekleurde blokjes gewerkt kunnen worden, zonder dat het te zwaar of te kinderlijk wordt.
   Ter referentie mijn portfolio:
   www.elzosmid.nl/portfolio

  2. henkpieters zegt :

   Hoi Elzo,

   Net naar je portfolio gekeken, er gaat niets boven Groningen ( ik was gisteren nog in Veendam, of all places). De versie is inderdaad opgestrakt maar blijft heel erg druk. Inhoudelijk kan ik de P en de S niet helemaal rijmen en die zijn erg prominent. Het blijft daarnaast de vraag hoe dit merkrechtelijk zit. Ik heb al even gepolst bij een merkdeskundige en die werd niet heel enthousiast :). Groeten, Henk.

  3. Logosaurus zegt

   Beste Henk,
   Er zijn wel meer voorbeelden van collages waarbij delen van logo's gebruikt zijn. Uitgangspunt is vaak dat die logo's dan zo bekend zijn, dat ze wel tegen een stootje kunnen en het eigenlijk over zich afroepen dat ze gepersifleerd worden.
   Maar goed, je gaat natuurlijk niet akkoord met een logo waar je zenuwachtig van wordt omdat je niet weetwat je boven het hoofd hangt.
   Mag ik aannemen dat we ons beiden hebben geamuseerd op dit pad, maar het niet verder vervolgen?
   Groeten, Elzo

  4. Logosaurus zegt

   De 'P' is trouwens de 'F' van Fokker omgekeer en zonder dwarsstreepje. :)

  5. henkpieters zegt :

   Hoi Elzo,

   Yep. Ik denk dat we het hier bij moeten laten, ondanks dat ik wel getriggerd blijf. Een ander praktisch argument is namelijk dat ik verwacht in de toekomst ook met veel mooie merken te werken, die dan weer terug gaan komen in het logo. In ieder geval bedankt voor je inspanning. Groeten, Henk

  6. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo & Huisstijl # 312 voor Fris en innovatief logo en huisstijl voor Pieters Marketing Advies wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Logosaurus:

   Beste Henk,
   Hierbij een eerste voorstel (twee varianten).
   Ik ben benieuwd naar je commentaar.
   Groeten, Elzo

  2. henkpieters zegt :

   Hallo Elzo,

   Ik moet erg lachen bij dit ontwerp. Je hebt iets bijzonders gemaakt en je niet veel aangetrokken van bestaande regels. Heel goed!.Ik zie in dit logo de merken terugkomen waar ik voor gewerkt heb namelijk Ditzo, Slankie en Frico. De tweede variant spreekt mij meer aan. Uiteindelijk vind ik het te druk overkomen maar om te spelen met de merken waar ik voor gewerkt hebt, vind ik absoluut origineel. Weet niet hoe het zit met merkrechten :). Is er een variant te maken die minder druk overkomt?

   Groeten, Henk.

  3. Logosaurus zegt

   Hallo Henk,
   Ik kan me goed vinden in je commentaar. Ik dacht "de lakens eerst maar eens opkloppen en dan weer glad strijken" :) Ik ga ermee verder!
   Groeten, Elzo

  4. skattenberg zegt

   Heel erg leuk! Maar zou je geen problemen krijgen met één van die merken?

  5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network