Logo en huisstijl voor Platform Duurzaam Vliegen

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: Platform Duurzaam Vliegen
 • Categorie: Logo & Huisstijl
 • Totaal budget: € 250.00
 • Datum start : 10-03-2020 12:17
 • Datum einde : 24-03-2020 00:00
 • Status : Beëindigd
 • Relevante bestanden: Geen
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 122
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Waar gaat het om?:
In de Klimaatdoelstellingen van Parijs is afgesproken dat de uitstoot van broeikasgassen (oa. CO2) in de luchtvaart gereduceerd moet worden. Dit betekent dat vliegen moet VERDUURZAMEN om vanaf 2050 in de kleine luchtvaart EMISSIEVRIJ te kunnen zijn. Zover zijn we nog niet, maar er is inmiddels wel haast geboden.

Om de overgang naar een duurzamere luchtvaart te versnellen wordt door ons binnenkort het PLATFORM DUURZAAM VLIEGEN (PDV) opgezet. Door kennis en ervaringen te delen stimuleert PDV innovaties die de transitie naar ELEKTRISCH HYBRIDE VLIEGEN ondersteunen. Om dit aan te jagen is inspiratie, kennis en samenwerking vanuit de sector, bedrijfsleven, onderwijs, overheid en het grote publiek nodig. Bovendien wil het platform voor Nederland een koploperspositie in nemen op het gebied van elektrificering van de luchtvaart.

Nieuwe vormen van elektrisch hybride vliegen zijn nabij; we hebben een generatie de tijd om dit te realiseren!

Wat is kleine luchtvaart?:
De kleine luchtvaart in Nederland (ofwel GENERAL AVIATION) is de verzamelnaam voor luchtvaartuigen die geen grote passagiers- en/of vrachtvliegtuigen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine vliegtuigen voor rondvluchten,vliegscholen, luchtfotografie, helikopters, prive-vliegtuigen, luchtballonnen, zweefvliegtuigen en drones. Alle piloten in Nederland worden opgeleid in de kleine luchtvaart. Innovaties in de general aviation vormen daarmee de basis van de verduurzaming van de grote luchtvaart. In Nederland hoort bijna 90% van de totale luchtvloot (ongeveer 2.300 luchtvaartuigen) tot de general aviation.

Wat willen wij?:
Wij zijn op zoek naar een modern logo en huisstijl voor Platform Duurzaam Vliegen. Het zal gebruikt worden voor het online platform, maar ook in alle overige communicatie. Eén beeldmerk is belangrijk voor herkenning! Wij zitten niet vast aan kleurstellingen, alles ligt nog open. Aangezien onder de kleine luchtvaart een variëteit aan luchtvaartuigen valt, moet het logo voor alle partijen herkenning opleveren en een associatie hebben met verduurzaming.

Steekwoorden:
duurzaamheid - vliegen - kleine luchtvaart - emissievrij - elektrisch/hybride - netwerkorganisatie - samenwerken - verbinden - kennis - innovatie

Wees creatief!

Bedrijfsomschrijving:

Doelgroep:

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Social Network