ClickCease Ontwerpen van doorJeske - Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES

Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES

Wedstrijd gegevens:
Pakket brons

  • Wedstrijd van: ArnievanVegchel
  • Categorie: Logo & Huisstijl
  • Totaal budget: € 359.00
  • Datum start : 01-10-2019 11:39
  • Datum einde : 08-10-2019 00:00
  • Status : Beëindigd
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 110
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Ik ben Arnie van Vegchel, een startende ondernemer, die op zoek is naar een mooi, stijlvol logo voor mijn therapiepraktijk met de naam 'Licht bij verlies' of alleen 'Licht' met 'bij verlies' eronder als slogan.

Mijn praktijk biedt specialistische begeleiding bij sterven, verlies en rouw, en zingeving.

Het lijkt me wel mooi als soortgelijke vogels, zoals in de bijlage, worden bijgevoegd als symbool voor verlies en/of loslaten. Maar ook een bloem met een bepaalde symboliek, zoals de lotus, vind ik mooi.
Maar bovenstaande is geen must. Ik sta ook open voor een ander symbool of enkel een mooi lettertype. Vooral wanneer 'licht' als naam en 'bij verlies' als slogan wordt gebruikt, zal dit mooi zijn, denk ik.

Op het visitekaartje zou ik graag de quote "The wound is the place where the light enters you - Rumi" vermeld willen hebben.
Verder wil ik niet mijn huisadres vermeld hebben. Alleen mijn naam, functietitel (psychosociaal therapeut), telefoonnummer en website: www.lichtbijverlies.nl.

Bedrijfsomschrijving:

Mijn praktijk biedt specialistische begeleiding bij sterven, verlies en rouw, en zingeving.

Doelgroep:

Heel breed. Iedereen die te maken heeft (gehad) met verlies. Van kinderen tot ouderen, van alleenstaanden tot gezinnen.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ik vind de kleuren goud en groen mooi, hoewel bij verlies donkergrijs/zwart wellicht beter past dan groen. Ook hier geldt; geen must. Ik sta ook open voor andere kleuren.

doorJeske
  • Logo & Huisstijl # 997579 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer doorJeske:

      Hallo Arnie,

      Hierbij een eerste concept. Ik heb voor de symboliek van een paardenbloem gekozen. Aangezien de paardenbloem gedijt ook in moeilijk omstandigheden, hierdoor wordt deze geassocieerd met de kracht om uit te stijgen boven de uitdagingen van het leven (https://www.telesforos.be/de-paardenbloem/).

      Bovendien vond ik het een mooie symboliek dat de zaadjes door hun lichte gewicht verder worden geblazen. Door de therapie kan de last van rouw verlicht worden, zodat je als het ware 'lichter' verder gaat.

      Voor het visitekaartje heb ik gekozen om de quote in de spotlight te zetten. Ik heb zelf van een vriendin tijdens een periode van rouw een quote gekregen, welke nog steeds op mijn nachtkastje staat. Het visitekaartje zou hier ook voor kunnen dienen, om door te geven, maar ook om ergens neer te zetten om kracht te geven.


      Ik ben benieuwd naar uw mening en ik hoor deze dan ook graag!

      Met vriendelijke groet,

      Jeske

    2. ArnievanVegchel zegt :

      Bedankt voor de snelle reactie, Jeske!
      Ik vind het ontwerp erg mooi en vind ook de prachtige symboliek van de paardenbloem erbij super goed bedacht!

      Het visitekaartje vind ik wat druk overkomen. Wel mooi bedacht dat de quote op de voorgrond staat, zodat je het op deze manier kunt gebruiken! Ik mis dan alleen mijn persoonsgegevens (naam, telefoonnummer, website).

      Ik wacht nog even andere ontwerpen af, maar dit is al een hele goede stap in de juiste richting!

    3. doorJeske zegt

      Bedankt voor de reactie! En hartstikke fijn om te horen dat het ontwerp en de symboliek in de smaak valt.

      Ik ga sleutelen aan het visitekaartje. Ik had bedacht dat de persoonsgegevens achterop het visitekaartje zouden kunnen. Of heb je liever een enkelzijdig gedrukt visitekaartje?

    4. ArnievanVegchel zegt :

      Ja, een dubbelzijdig visitekaartje is wel het mooiste als we het willen maken zoals jij voorstelde. Dus logo en persoonsgegevens op de achterkant is prima.

    5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 998758 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer doorJeske:

      Hallo Arnie,

      Ik had ook nog een aantal bestanden openstaan met diverse uitingen van de huisstijl en wou je die niet onthouden. Op de eerste afbeelding is een voorbeeld te zien van de achterkant van briefpapier.
      De tweede afbeelding is een voorbeeld van een kaars. Het is eventueel een idee om aan mensen die begeleiding van jou krijgen een kaars te geven, om herinnert te worden aan de sessie(s).
      Afbeelding 3 is hoe het logo eruitziet wanneer je deze met een bepaalde druktechniek zou drukken en afbeelding 4 is het visitekaartje waar je voorkeur naar uitgaat (heb de icoontjes vervangen voor zaadjes en het onderste groene vlak iets verder naar beneden gehaald).

      Mocht je nog aanpassingen zien, dan hoor ik het natuurlijk graag. En mochten die niet nodig zijn, of pas wanneer er gekozen is dan wens ik je bij deze alvast veel succes met kiezen!

      Hartelijke groet,

      Jeske

    2. ArnievanVegchel zegt :

      Hoi Jeske,

      Bedankt. Wat een leuk idee van die kaars! Dat zou ik wel als relatiegeschenk kunnen doen.

      Wat betreft de brief; mooi gemaakt, maar ik ga voornamelijk (hopelijk alleen maar) digitaal werken. Dan denk ik aan facturen, contracten en brieven. En dan is een achterkant dus niet nodig. Als je nog tijd hebt, dan zou ik het wel leuk vinden hoe je denkt dat zoiets (factuur bijvoorbeeld) er digitaal uit gaat zien? Van de andere kant, denk ik dat we daar wel uit gaan komen en jij hebt ook weekend, denk ik?!

      Afbeelding 3 vind ik wel heel erg mooi, maar is dan (digitaal) denk ik ook niet van toepassing?

      Ik ben wel heel benieuwd hoe het logo op mijn website (en op social media) eruit gaat zien. Voor het maken van de website heb ik een bedrijf ingehuurd, die een unieke website gaan ontwerpen zodra ze het logo hebben, dus dat komt wel goed.

      Hartelijk dank voor alle aanpassingen en persoonlijke aandacht c.q. betrokkenheid. Kan ik erg waarderen!

      Hartelijke groet,
      Arnie

    3. ArnievanVegchel zegt :

      Oh, schiet me net te binnen: wat ik nog wel zou willen zien is een folder. Want die wil ik wel laten maken; van die in 3-en gevouwen folders die je bij de huisarts kunt neerleggen.

      Maar nogmaals: alleen als je het leuk vind en tijd hebt. Anders komt dat nog wel. Ik heb een super goed beeld wat ik kan verwachten.

      En ik zit me nu te bedenken dat een folder helemaal niet in het pakket valt dat ik heb betaald? Als dat zo is, dan moet je het gewoon aangeven. Dan hebben we het daarna eventueel nog over als de wedstrijd is afgelopen en ik mijn keuze heb gemaakt.

      Fijn weekend, Jeske!

    4. doorJeske zegt

      Dankjewel voor je reactie, Arnie! Als je vooral digitaal gaat werken heb je inderdaad minder baat bij een achterkant design. Mocht je voor mij kiezen als winnaar dan kan ik zeker een mooi ontwerp maken voor een digitale factuur, ik heb er in ieder geval al leuke ideeën voor!
      En wat betreft de folder, daar komen we vast wel uit mocht je voor mij kiezen. Ik ben op dit moment heel druk met het afronden van andere opdrachten, vandaar dat ik geen extra opzetten kan maken. Ik hoop dat je dat begrijpt.
      Heel veel succes met het kiezen van een ontwerp!
      Fijne dag vandaag, Arnie.

    5. ArnievanVegchel zegt :

      Snap ik helemaal, Jeske. Geen enkel probleem.

      Bedankt en jij ook een fijne dag!

    6. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 998682 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. ArnievanVegchel zegt :

      Dankjewel voor de aanpassingen, Jeske!

      Ik vind het erg mooi dat de kant van de quote nu helemaal groen is (zonder de witte rand). Rustiger. Heel mooi.

      De andere kant vind ik geloof ik toch het mooiste (rustigste) met dat enkele zaadje. Maar dat kunnen we definitief beslissen als ik voor jou kies.

      Bedankt voor alle aanpassingen!

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 998559 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer doorJeske:

      Hierbij de eerste opzetten voor een visitekaartje! Heb de voorkant hetzelfde gehouden bij allevier, maar hier kunnen natuurlijk ook aanpassingen aan plaatsvinden. Ik hoor het wel! :)

    2. ArnievanVegchel zegt :

      Super mooi, Jeske!

      Ik vind versie 2 en 3 het mooiste. Maar ik zou dan de kant waar de quote op staat, helemaal groen willen (zonder witte rand). Kan dat ook?

      Ik vind versie 3 echt prachtig! Met dat enkele zaadje. Echt super mooi!! Ik zou wat kleine dingetjes aangepast willen zien, zoals mijn naam; Vegchel is met gch en misschien mijn functietitel in kleine letters?
      En ik vind het een beetje een vreemd idee dat het officiele logo er dan niet op staat, maar daar moet ik misschien gewoon aan wennen. Ik vind hem wel echt super mooi!! Heel blij mee!

    3. doorJeske zegt

      Harstikke bedankt, Arnie! Ik ga de aanpassingen doorvoeren. Zo leuk dat je zo enthousiast bent. En excuses voor het verkeerd spellen van jouw naam, ga ik meteen aanpassen. De nieuwe versies zal ik uploaden als ik ze klaar heb! :)

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 998524 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. ArnievanVegchel zegt :

      Jaaaa! Mooi. Mijn voorkeur: verlies ook dikgedrukt, maar dan met de E's half-open. Dus de bovenste versie, maar dan de E's zoals de onderste versie. :)

    2. doorJeske zegt

      Super! En oeps, helemaal overheen gekeken. Ga hem aanpassen en bezig met het visitekaartje. Het ontwerp zie je wel verschijnen :)

    3. ArnievanVegchel zegt :

      Fijn! Ik kijk ernaar uit.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 998436 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 998435 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. doorJeske zegt

      Hallo Arnie,

      Hierbij de nieuwe versies. In het voorbeeld is te zien hoe het logo eruitziet op een witte ondergrond, een donkere ondergrond en op een visitekaartje. Dit is niet het uiteindelijke ontwerp van het visitekaartje, maar vond dit een mooie manier om te weergeven hoe het logo er gedrukt uit zou kunnen zien.

      Ik heb het lettertype van logo 1 overal in doorgevoerd. Ik heb geknutseld met een paardenbloem en wegwaaiende zaadjes, maar ben uiteindelijk toch teruggegaan naar de kern. In mijn optiek gaat het om de symboliek van de paardenbloem en komt het krachtiger over met alleen een afbeelding van de zaadjes, ik denk ook dat dit het logo herkenbaarder maakt.
      Ik heb ook nog een extra concept toegevoegd met het goudeffect in de letters van LICHT (concept 5). In concept 3 heb ik de I vervangen door de zaadjes.
      Als je een duidelijke voorkeur voor een logo hebt dan hoor ik die graag, dan verwerk ik deze in de huisstijl waar ik dan mee aan de slag kan.

      Fijne dag vandaag!

      Hartelijke groet,

      Jeske

    2. ArnievanVegchel zegt :

      Hoi Jeske,

      Bedankt voor de nieuwe ontwerpen. En ik moet zeggen, als ik het allemaal zo bekijk, dan ga ik eigenlijk toch gewoon weer terug naar je allereerste ontwerp. Toen ik dat zag, dacht ik meteen: ja, dat is hem! Dat hele (eerste) overzicht vind ik mooi. Ik vind het alleen wel mooi als de E's van verlies worden aangepast zoals in de laatst versie (half dicht en half open). Het enige waar ik dan nog aan twijfel is of verlies in dikgedrukte letter zou moeten of niet. Maar ik denk eigenlijk dat het gewoon goed is (in dikgedrukte letters).

      Ik vind zelfs de zaadjes in het eerste ontwerp mooier dan in het laatste. Zoals ik eerder al zei: het was eigenlijk gewoon al goed/af. Ook de groene kleur van de letters en andersom; de witte letters op de groene achtergrond.

      En je kunt het dan ook in verschillende vormen gebruiken, toch? Ik bedoel; dat je de woorden achter elkaar zet in sommige gevallen, zoals op het visitekaartje. Maar de basis is dan verlies eronder met de zaadjes.

      Alleen het visitekaartje vond ik in de eerste opzet te druk. Maar ik denk nu achteraf dat het komt door de zaadjes op de achtergrond. Als die weg zijn (of anders misschien 1 of zo; of misschien heb jij nog een idee), dan is het gewoon goed. Ik vind dat lettertype ook wel heel mooi van de quote op het visitekaartje in de eerst opzet. Alleen zou ik dan van de eerst 'T' ook een kleine letter maken, omdat die al best groot (en mooi) is. Dat is het enige.

      Sorry voor al het extra werk...

    3. doorJeske zegt

      Hallo Arnie,

      Allereerst; je hoeft je niet te verontschuldigen voor het extra werk hoor! Soms heb je gewoon meerder opties nodig om te bekijken om erachter te komen wat je precies zoekt.
      En wat fijn om te horen dat je het gevoel van ''ja, dit is hem!'' hebt bij mijn ontwerp. Dat hoop je toch altijd te horen :-). Ik zal zometeen een nieuwe inzending toevogen met een dikgedrukte verlies en een lichte variant. Ik zou zelf voor de dikgedrukte variant gaan, ik denk dat deze beter in balans is en hierbij past ook de symboliek die je eerder aangaf van lichtverlies (omdat de mensen die je gaat begeleiden lichtverlies ervaren).

      En inderdaad, je kunt hem in verschillende vormen gebruiken. Het ligt er maar net aan wat het formaat aan of het gevoel wat je erbij hebt. Ik ben zelf groot voorstander van meerdere logo opties, omdat op sommige formaten een andere logo optie nét wat beter uitkomt dan het basislogo.

      Ik ga, als je de keuze hebt gemaakt voor verlies dikgedrukt of dun, met het visitekaartje bezig. Denk inderdaad dat het weghalen van de zaadjes al veel drukte scheelt.

      Hartelijke groet,

      Jeske

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 997804 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer doorJeske:

      Hierbij het overzicht met de verschillende logo's. Er zitten verschillen in de diktes en groottes van de lettertypen en verschillen in het beeldmerk (de één heeft een goudkleur, de ander een goudpatroon etc.). Ik hoor graag welke van deze jouw voorkeur heeft!

    2. ArnievanVegchel zegt :

      Goedemorgen Jeske,
      Ik vind het lettertype van logo 1 het mooiste, de zaadjes ook van logo 1. Hoewel ze nog wel iets meer 'goud' mogen. Maar dat glitter van de andere logo's vind ik minder.
      En ik vind de opstelling van het geheel het mooiste bij logo 4.
      Zou je misschien nog eens een ontwerp willen maken met alles achter elkaar, zoals je in de eerste opzet hebt gemaakt. Maar dan misschien met lettertype van logo 1 en de zaadjes nog ergens erbij?
      Het rondje in het goud vind ik mooier op deze manier, maar dat maakt het logo niet sterker, vind ik. Ik vond het al redelijk 'af' in de eerste ronde... ;)
      Hartelijke groet,
      Arnie

    3. ArnievanVegchel zegt :

      Hallo Jeske,

      Had je mijn opmerkingen van gisteren nog ontvangen?

      Groeten,
      Arnie

    4. doorJeske zegt

      Hallo Arnie,

      Jazeker! Ik was nog bezig met een andere opdracht afronden, vandaar dat ik nog niets heb geüpload. Ik ga er vanavond en morgenochtend mee bezig en zal de aangepaste versies uploaden!
      Bedankt voor het berichtje!

      Hartelijke groet,

      Jeske

    5. ArnievanVegchel zegt :

      Gelukkig! Sorry, ik wil je niet opjagen ofzo, maar was gewoon nieuwsgierig.

      Zat nog te denken of het misschien mooi is dat je ook een halve paardenbloem er ergens bij maakt (zoals de foto die ik gisteren nog heb bijgevoegd), maar van de andere kant is jouw ontwerp eigenlijk al aardig 'af' vanaf het begin, zoals ik al eerder zei. Meer dingen bijvoegen voegt waarschijnlijk juist niks toe, maar doet alleen afbreuk. Maar daar heb jij de beste kijk op, denk ik.

      Ik kijk nog regelmatig naar jouw allereerst ontwerp en dat vind ik ook nog steeds gewoon super mooi. Ik zei in mijn bericht van gisteren dat ik van het overzicht de opstelling van nummer 4 het mooiste vind, maar ik twijfel toch tussen 4 en 1. Wel vind ik nog steeds het lettertype van logo 1 het mooiste. De E's mogen ook voor de helft dicht eventueel.

      Maar ik zou het nog steeds fijn vinden om de woorden naast elkaar te zien, zoals in de eerste opzet, maar dan met de zaadjes erbij.

      Maar doe maar rustigaan. Als ik maar weet dat het nog komt.

      Fijne avond!

    6. doorJeske zegt

      Hallo Arnie! Helemaal geen probleem hoor, vind het hartstikke fijn dat je nog benieuwd bent naar de aangepaste versies. Dus alleen maar goed!

      Ik ga morgen er aan sleutelen en zal verschillende versies laten zien. En neem de aanpassingen die je aangeeft mee.

      Komt helemaal goed!

      Fijne avond!

      Hartelijke groet,

      Jeske

    7. ArnievanVegchel zegt :

      Super! Bedankt, Jeske

    8. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 997735 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. ArnievanVegchel zegt :

      Wauw! Heel erg mooi!!
      Als ik moet kiezen: het onderste logo, alleen dan wel de zaadjes nog in het goud.

    2. ArnievanVegchel zegt :

      Ik ben heel tevreden, Jeske. Tot nu toe ben je mijn favoriet, samen met het logo van de vogel met licht erdoorheen van Krisi, net vóór jou.

    3. doorJeske zegt

      Fijn om te horen, Arnie! Ik ga mijn best doen om favoriet te blijven ;-). Ik heb de logo's tot dusver en een aantal nieuwe combinaties in een overzicht gezet. Ik hoor graag welke van deze jouw voorkeur heeft, dan ga ik daar verder mee aan de slag met de huisstijl. Bedankt in ieder geval voor de fijne feedback die je geeft op de eerdere ontwerpen!

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 997731 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. ArnievanVegchel zegt :

      Bij dit logo vind ik het mooi dat 'bij verlies' er volledig onder staat en lichter is, dus de nadruk op 'licht' ligt inderdaad.

      Maar wat dat betreft vind ik dat bij het eerste logo 'licht' en 'verlies' donkerder zijn als 'licht bij verlies' achter elkaar staat, toch ook wel heel erg mooi. Omdat er bij de mensen die ik ga begeleiden ook sprake is van lichtverlies. Dus dat vond ik in die opzet ook wel mooi.

      Maar in deze opzet (bij verlies lichter en onder licht) ook heel erg mooi. Ik zou in deze opzet dan wel het rondje goudkleurig willen zien.

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 997730 voor Logo voor therapiepraktijk LICHT BIJ VERLIES wedstrijd Klacht indienen
    1. doorJeske zegt

      Hallo Arnie,

      Hierbij twee versies met meer nadruk op het woord 'licht'. Ook heb ik het visitekaartje rustiger gemaakt. Bij dit concept heb ik ook goud verwerkt. Ik hoor graag wat je er van vindt!

    2. ArnievanVegchel zegt :

      Dankjewel, Jeske!

      Het visitekaartje vind ik mooier op deze manier. Rustiger. Licht bij verlies mag van mij toch onderin staan, zoals in de eerste opzet.

      Qua logo, vind ik het ook mooier als de zaadjes rechts staan. Wel mooi dat ze goud zijn. Groene kleur trouwens ook erg mooi.

    3. ArnievanVegchel zegt :

      Dat rondje met zaadje erin, vind ik trouwens ook in de eerste opzet het mooiste (met gouden achtergrond).

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network