Ontwerp een logo en huisstijl voor de DUTCH TRIATHLON SERIES DTS

Wedstrijd gegevens:
Pakket brons

 • Wedstrijd van: LarsVreugdenhil
 • Categorie: Logo & Huisstijl
 • Totaal budget: € 359.00
 • Datum start : 31-12-2020 13:19
 • Datum einde : 05-01-2021 00:00
 • Status : Beëindigd
 • Relevante bestanden: Geen
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 91
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Ontwikkel een sterk logo en mooie huisstijl voor de DUTCH TRIATHLON SERIES afgekort DTS.

Op termijn moet DTS herkenbaar genoeg zijn bij de doelgroep om te refereren naar de Dutch Triathlon Series maar met beiden moet gecommuniceerd kunnen worden.

Onder de DTS vallen nu vier triathlon wedstrijden; De Bosbaan Triathlon (Amstelveen), De HLMRMEER Triathlon (Haarlemmermeer), De Ouderkerkerplas Triathlon (Ouderkerk ad Amstel) en de Grand Prix Triathlon Zandvoort (Zandvoort). Ik zie dat graag terug in de huisstijl en laat het aan jullie over hoe jullie ze dan benoemen (hele naam of alleen plaatsnaam). Het kan zijn dat er in een later stadium meer locaties bij komen dus daar moet “plek” voor zijn en dus makkelijk aangepast kunnen worden in de huisstijl.

Triathlon is eerst zwemmen dan fietsen en dan hardlopen. Wij richten ons op de Sprint afstand (Sprint: 750m-20km-5km) en de Olympische Afstand (OD: 1500m-40km-10km).

Ik ben fan van sterke subtitels en wil deze gaan gebruiken; It’s not about how you do it but why you do it. Maar ook: triathletes never quit! Of wellicht zelfs beiden achter elkaar.

Het logo en de huisstijl komt niet alleen terug op onze websites en social media maar vooral ook op onze events. Dus de keuze van kleur is heel belangrijk. Het moet zowel power als gezelligheid uitstralen want het is letterlijk de aankleding van het evenement! We gebruiken honderden hekwerkbanners dus denk daar ook over na bij je ontwerp. Ook hebben we veel vlaggenmasten met baniervlaggen op onze events staan. Ook nadenken hoe het brand goed zichtbaar is op zoiets smals en langwerpig maar zeer zichtbaar als een vlag in baniervorm. Vergeet ook niet de duizenden swimcaps die we per jaar gebruiken en waar dus het logo goed zichtbaar op moet staan!

Bedrijfsomschrijving:

Amsterdam Sport Events BV is gespecialiseerd in het organiseren van triathlons en andere sport evenementen o.a. Spartan Race en Swim to Fight Cancer.

Doelgroep:

Onze doelgroep is erg breed. Van 14 tot 74 jaar. Wij hebben first timers maar ook de top van NL staat bij ons aan de start. Ook (grote) bedrijven doen met collega’s in bedrijventeams mee.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Persoonlijke overwinning, stoer, karakter, finish, competitie, winnaars! Triathletes never quit. Met DUTCH in de naam lijkt het logisch om richting onze driekleur en/of oranje te denken. Die kleuren geven een vrolijke uitstraling in de aankleding van events dus ik ben erg benieuwd hoe dat er uit zal gaan zien. Maar ik ben ook fan van de kleur goud. Ik bestel vaak de swimcaps in goud. Toch een kleur van winnaars. Dus a touch of gold wordt gewaardeerd. Uiteindelijk sta ik ook altijd open voor totaal nieuwe ideeën en inzichten (vandaar deze wedstrijd) so be creative and do what you do best! Succes!

Social Network