Praktijk-Stuk zoekt een sterk logo voor therapiepraktijk

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: praktijkstuk
 • Categorie: Logo & Huisstijl
 • Totaal budget: € 250.00
 • Datum start : 28-05-2014 18:12
 • Datum einde : 11-06-2014 18:05
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
 • Relevante bestanden: Geen
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 41
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Ontwikkel een stoer, sterk logo/huisstijl voor een therapie praktijk. Anders dan het geijkte, met heldere kleuren. Het moet een welkom gevoel geven en professionaliteit uitstralen. Ik wil het logo op mijn website, visitekaartjes en facturen gebruiken. Praktijk-Stuk is in eerste instantie een kindertherapie (praktijk (3-12 jaar), maar ik wil door ontwikkelen en ook volwassenen gaan bedienen. Het logo moet dus niet te kinderlijk zijn, maar kinderen wel aanspreken.
Ik vind zelf helder blauw of donker blauw of rood oid wel mooi. witte letters op een donkere achtergrond. Zoiets. Maar ik sta voor alles open, verras mij maar!
Stuk kan staan voor iets dat kapot, gebroken is, maar ook iets dat heel is: toneelstuk, bloemstuk. Ik voel mij een stuk beter…

Bedrijfsomschrijving:

Speltherapie is een therapie waarbij spel gebruikt wordt als communicatiemiddel. Volwassenen praten over hun problemen, kinderen spelen over hun problemen. Er wordt in de therapie dus veel gebruikt gemaakt van spelfiguren (dieren, Play Mobile, voertuigen, poppen, poppenkasten, zandtafel enz). Kinderen die er komen hebben trauma's te verwerken(misbruik, mishandeling, echtscheiding ouders, overlijden ouder/broer/zus), of gedragsproblemen (faalangst, laag zelfbeeld, pestgedrag of worden gepest)
Volwassenen kunnen er terecht voor coaching en opvoedondersteuning.

Doelgroep:

De doelgroep zijn met name de ouders van kinderen of verwijzende instanties zoals school. Ouders die niet weten hoe zij hun kind kunnen helpen, of die tegen problemen in de opvoeding aanlopen. Ouders willen het beste voor hun kind. Dus een professionele uitstraling is nodig. En ouders willen zich welkom voelen. Voelen misschien een drempel om hulp te vragen. Therapie is prijzig, maar kan hun kind wel verder helpen in het leven.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ik dacht zelf eerst aan een woordlogo, dus om STUK zo te bewerken dat het alles zegt. Met letters die gekarteld of kapot zijn, maar ik vind een beeld ook mooi. Ik loop hier al vast. Zoals ik al zei, heldere kleuren, maar ik ben ook niet bang voor iets dat helemaal afwijkt. Wellicht associeer je zelf met de info die ik gegeven heb. Denk als een ouder. Wat wil je zien…
Een slogan weet ik niet. Zou kunnen, maar weet niet of ik mij dan beperk. Speltherapie/opvoedondersteuning… Ik weet het niet. In ieder geval altijd in het Nederlands.

Social Network