ClickCease Ontwerpen van alott - Stichting voor online jongerenwerk social media en gaming zoekt een mooi logo huisstijl

Stichting voor online jongerenwerk social media en gaming zoekt een mooi logo huisstijl

Wedstrijd gegevens:

  • Wedstrijd van: Epicyouth
  • Categorie: Logo & Huisstijl
  • Totaal budget: € 150.00
  • Datum start : 27-07-2020 21:05
  • Datum einde : 03-08-2020 21:04
  • Status : Beëindigd
  • Relevante bestanden:
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 72
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Voor de stichting Epic Youth zijn wij op zoek naar een mooi logo wat zowel gemeentes als jongeren aanspreekt. Onze stichting richt zich op online jongerenwerk en organiseert diverse activiteiten zoals gaming toernooien, social media trainingen, jongeren leren designen, editten en presenteren. Ons logo mag dynamisch zijn qua kleur maar moet vooral mooi zijn en herkenbaar zijn voor jongeren en mbt reclamedrukwerk op shirts, truien, petjes etc. Bijgevoegd is het logo op dit moment. Daar mag zeker van afgeweken worden. Onze voorkeur gaat wel uit naar deze kleuren.

Bedrijfsomschrijving:

Doelgroep:

Kleuren, favoriete logo's, must haves

alott
  • Logo & Huisstijl # 1098183 voor Stichting voor online jongerenwerk  social media en gaming zoekt een mooi logo huisstijl wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer alott:

      Hi Thomas,

      Om jullie een beetje op weg te helpen heb ik een simpele huisstijl aangemaakt waarmee jullie al je banners en flyers kunnen maken! Hierbij een korte uitleg,

      Het lettertype spreekt best voorzing omdat Bungee een enorm opvallend uniek lettertype is wil je er graag wat balans aan toe voegen met een lettertype zoals Open Sans. Deze is erg rustig en multi inzet baar. Overigens zijn beide lettertypes gewoon van google font’s dus kun je ze makkelijk op al je uittingen toevoegen, dus ook op je site. Ojaah, leuk om te weten het Bungee lettertype heeft meerdere toffe stylen waarmee je een keer een vette poster mee kan maken ofzo!


      Over het kleurgebruik, de activeer kleur word op sites enzo meestal op buttens en linkjes gebruikt. Deze zou je op drukwerk bijvoorbeeld voor titel’s kunnen gebruiken of tekst die op moet vallen.

      De combinatie kleuren kun je voor achtergrondjes gebruiken in afwisseling met de contrast kleur. Het zijn kleuren waarmee je leuke toevoegingen aan je ontwerp kan doen. Deze kleuren zou je ook bij titel’s kunnen gebruiken, ik zou ze alleen niet voor body teksten gebruiken.

      De contrast kleur is er zodat je de saaie witte achtergronden kan afwisselen met een contrasterende kleur. En op deze kleur komt het logo het meest tot zijn recht, het logo valt namelijk op donkere kleuren het meest op. Hierdoor staat het logo ook op zwart prachtig, en als het niet anders kan is het logo op wit ook nog hartstikke top.


      De gradiënt's zou ik vooral bij toevoegende vormen die gewoon als decoratie bedoelt zijn gebruiken. Je kunt namelijk niet echt tekst plaatsen op een gradiënt, dan komt de tekst niet goed genoeg naar voren. De gradiënt’s zijn er vooral om mee te spelen.


      Om nog een leuke toevoegen aan Epic zijn huisstijl te geven leek het me tof om ronde vormen als een soort patroon te gaan gebruiken. Deze zorgen voor herkenbaarheid als je ze probeert te gebruiken in al je uittingen en daarnaast zien ze er epic uit!

      En om echt tot in het detail door te gaan kun je hoeken af ronden zodat je eenheid met het logo creëert, en waar nodig is kun je op bijvoorbeeld foto’s kun je een tekstvak met achtergrond kleur omlijnen met een witte outline zodat dat ook terug komt.


      Dat was meer uitleg dan ik had verwacht haha, maar dan hebben jullie ook enige richtlijn met hoe en wat! Als dit een huisstijl is die jullie aanspreekt? Ik hoor het graag,

      Groetjes,
      Lott

    2. Epicyouth zegt :


      Je bent een held(in)!

      Super bedankt!

      Groeten,

      Thomas
      Echt 'EPIC'! bedankt! je maakt ons er erg blij mee!
      Perfecte en heldere uitleg! Hier kunnen we zeker mee uit de voeten!

    3. Epicyouth zegt :

      oeps, ging even wat fout, maar je snapt mn punt ;)

    4. alott zegt

      Super leuk om te horen! Als jullie verder na deze samenwerking nog hulp nodig hebben of tips hoor ik het graag. Lijkt me leuk om na deze samenwerking nog meer met het EPIC team samen te werken en contact te houden :)!


    5. Epicyouth zegt :

      gaan we zeker doen! We houden sowieso contact!

    6. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 1097611 voor Stichting voor online jongerenwerk  social media en gaming zoekt een mooi logo huisstijl wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer alott:

      Hi Thomas,

      Super om te horen dat het logo al de goeie richting op gaat!

      In dit ontwerp heb ik even wat dingetjes uitgeprobeerd met het recht plaatsen van de letters. Zo heb ik ook in een logo een ander lettertypen uitgeprobeerd voor de tekst "Youth". En verder de oranje/paarse gradient en de witte outline deze keer wel zichtbaar gemaakt :). Tof idee om voor verschillende doelen een andere kleur combinatie te kiezen, dit ontwerp leent zich daar ook zeker voor naar mijn mening.

      Ik hoor graag wat jullie er van vinden en of er eventuele aanpassingen nodig zijn!

      Groetjes,
      Lott

    2. Epicyouth zegt :

      Hoi Lott,

      De linker in het midden vinden we prachtig! Heb je voor ons nog eventuele tips qua huisstijl/achtergronden? Waar komt hij het mooiste naar voren? We maken namelijk veel flyers en banners om de evenementen te promoten. Zo veel mogelijk online en hip natuurlijk. Misschien heb je wat tips voor ons?

      Groeten,

      Thomas

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 1097155 voor Stichting voor online jongerenwerk  social media en gaming zoekt een mooi logo huisstijl wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer alott:

      Hi Epic Youth,

      Allereerst mijn complimenten voor het prachtige bedrijf dat jullie samen hebben opgericht. Super tof om te zien! Hierbij een kleine uitleg van het ontwerp dat ik heb ingezonden.

      In mijn ontwerp heb ik de i vervangen voor een uitroep teken, hierdoor voelt het logo direct enorm digitaal. Daarnaast heb ik in een ontwerp het kleurgebruik dat Epic Youth nu gebruikt voor hun logo weergegeven, en in de andere een frisse nieuwe gradiënt! Die net iets unieker is naar mijn mening, aangezien het oranje en paars al snel aanvoelt als de bekende Instagram huisstijl. Door de tekst speels te plaatsen krijgt het logo een jonge uitstraling.

      Om het logo iconisch en herkenbaar te maken heb ik een logo met kader gemaakt, hierdoor is het multi inzetbaar op verschillende uittingen van Epic Youth. Zoals op bedrijfskleding en natuurlijk op drukwerk. Hopelijk bevalt het logo! Anders hoor ik graag aanpassingen waar we samen naar kunnen kijken om het logo nog sterker te maken :)!

      Groetjes,
      Lott

    2. Epicyouth zegt :

      Beste Lott,

      Allereerst bedankt voor je complimenten! Wat een mooie stijl! Dit is zeker wel iets wat we zoeken. We hadden wel wat minimale dingetjes die we ons afvroegen.
      - Kan het middelste logo rechts in de kleurstelling van het eerste logo? Die oranje paars?
      - Kan de Youth tekst daar eventueel recht? Ben benieuwd hoe dat eruit ziet.
      - Kan daar standaard een witte stroke omheen? Dan springt het er nog meer uit op kleding. Misschien dat je dat al hebt maar het niet opvalt door de witte achtergrond.

      Verder zijn we echt onder de indruk van deze opties! We zijn het eens met de kleurstellingen maar we kijken ook naar opties om het logo in andere kleurstellingen te doen voor verschillende doelen. (bijv. voor noord nederland blauw, west geel, etc)

      Bedankt in ieder geval alvast!

      Groeten,

      Thomas

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network