Veiligheid in wording!

Wedstrijd gegevens:
Pakket goud

 • Wedstrijd van: Koggel beheer
 • Categorie: Logo & Huisstijl
 • Totaal budget: € 629.00
 • Datum start : 04-03-2020 07:53
 • Datum einde : 18-03-2020 07:52
 • Status : Beëindigd
 • Relevante bestanden: Geen
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 134
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Hallo,

Onze nieuwe bedrijf LRI (Logistiek Risico Inventarisatie) richt zich op veiligheid in bedrijfsomgevingen.

Stukje historie:
Wij als RapidLine hebben een nieuwe BV opgezet (LRI), als voorloper op de werkzaamheden die RapidLine uitvoert www.rapidline.nl
Met RapidLine richten wij ons op het uitvoeren van werkzaamheden die de veiligheid in en om bedrijven verbeteren. Denk hierbij aan belijningen, aanrijdbeveiliging, verkeersborden, tekstinformatieborden, coatingen,....

Meestal krijgen wij van onze opdrachtgever een overzicht/tekening waarbij ze zelf al van alles hebben uitgedacht. Bv. veilige looppaden voor voetgangers, rijbanen voor heftrucks, opstelvakken voor pallets, brandslang- /blusser vakken. Vangrail ter bescherming van mensen of objecten. Verkeersborden, dooie hoek spiegels ed.

Het risico voor de opdrachtgever hierbij is dat dit niet volgens regelgeving gebeurt. Al deze handeling moeten eerst getoetst worden door een HVK (hogere Veiligheid Kundige). Bij letselschade door bv een aanrijding met een heftruck kun je als bedrijf grote schade en aansprakelijkheid oplopen.

Met LRI pakken wij dit voortraject op.

Bewegingen in goede banen leiden, zeg ik altijd. Of dit nu een vrachtwagen is die komt lossen, of een personeelslid is die met de auto naar zijn werk komt, een heftruck die goederen door het hele warehouse sleept, of een bezoeker die naar het productieproces mag komen kijken, alles heeft te maken met het in goede banen leiden van deze bewegingen. Een heel verkeersplan dus.
Voorbeeld: in een DC (distributiecentrum) van een grote winkelketen bv AH, Jumbo of Lidl, werkt al gauw 700 man, rijden er een 75 heftrucks, komen er 200 vrachtwagens per dag laden/lossen en gaan er continu mensen (in ploegen) in en uit.

Je kunt je voorstellen dat dit heel wat gedoe geeft in zo een warehouse.

LRI (logistiek Risico Inventarisatie) richt zich dus op het inventariseren van risico's voor logistieke (bewegingen dus) veiligheid in en om bedrijfsgebouwen.
Dit doen wij door op locatie te gaan kijken naar wat daar allemaal gebeurt. Hoe gaan mensen met deze bewegingen om. Is er voldoende ruimte, hoe hoog is de snelheid van de heftrucks, is het zicht groot genoeg, zijn er dode hoeken, welke bescherming geniet de voetganger, wat zijn de regels voor bezoekers, welke veiligheidskleding draagt men, enz, enz...

Na deze inventarisatie, schrijven wij een verslag en maken wij tekeningen. In dit verslag schrijven wij conclusies en geven wij aanbevelingen voor de uitvoering van werkzaamheden.

De opname van de inventarisatie, het schrijven van het verslag en het maken van tekeningen, word uitgevoerd door een MVK (Middelbaar Veiligheid Kundige) uitgevoerd. Het toetsen van de tekeningen en het verslag gebeurt door een HVK (Hogere Veiligheid Kundige). Zo ook het schrijven van conclusies en aanbevelingen. Dit is een wettelijke verplichting.

Let op!
-LRI is een zelfstandig bedrijf en staat los van RapidLine
-LRI doet geen totale RI&E en richt zich alleen op logistieke veiligheid (bewegingen)
-De huisstijl mag niet gebonden zijn aan RapidLine
-Ik hou van strak, recht, degelijk
-Kleur: prima, niet teveel niet te vel
-Liever geen striptekeningen

Ik hoop dat je voldoende informatie heb om een mooi ontwerp te kunnen maken.

Bedrijfsomschrijving:

Doelgroep:

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Social Network