Wie houd van een uitdaging?

Wedstrijd gegevens:
Pakket zilver

 • Wedstrijd van: Laurence
 • Categorie: Logo & Huisstijl
 • Totaal budget: € 349.00
 • Datum start : 09-02-2013 18:13
 • Datum einde : 23-02-2013 18:07
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 127
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Als Française, ben ik op zoek voor mij nieuwe site naar een logo die ook zal gebruikt worden voor alle correspondentie inclusief mails en business cards.

Bedrijfsomschrijving:

Mijn site zal uitleggen wat de "sophrologie" is, wie ik ben en wat ik voor mensen kan betekenen. De sophrologie bestaat nog niet in Nederland daarom volg ik deze opleiding in Parijs, ook uiteraard omdat ik Française ben.
De neuro psychiater Alfonso Caycedo is in 1960 met de sophrologie begonnen. Het is een combinatie tussen ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken (Schultz, Jacobson), visualisaties, meditatie, zen, yoga, mindfulness.
De sophrologie wordt steeds meer gebruikt in Frankrijk, onder andere:
- in ziekenhuizen met bijv. kanker patiënten om hun ziekte beter te accepteren en de pijn te verzachten, patiënten met prikkelbare darmsyndroom omdat stress een belangrijke rol daarin speelt
- in bedrijven om werknemers te leren omgaan met stress en burn-out te voorkomen,
- in bejaardenhuizen in het kader van activiteiten
- met studenten ter voorbereiding op een tentamen
- met topsporters om hun concentratie te verbeteren (golf, paardrijden enz)
- met particulieren om hun slaapstoornissen te verminderen, hun stress of angst te verminderen bijv. in het kader van een sollicitatie procedure, steun te geven in het kader van stoppen met roken/drinken
- met zwangere vrouwen ter voorbereiding op de bevalling
De sophrologie heeft als doel een evenwicht te vinden tussen geest en lichaam. Let op! Het is geen yoga, het is geen ontspanning, het is geen mindfulness: het is meer dan dat. Ik zou dus niet willen dat men dat gaat denken. Het is ook geen sekte (!), eindigt op het zelfde manier als Scientology...
Kortom het is heel serieus.

Doelgroep:

Mijn doelgroep:
- bedrijven (Heineken, Renault, Institut Français, Franse Consulat, Franse KvK, enz)
- scholen (Ecole Française, International School of Amsterdam enz)
- ziekenhuizen
- bejaardenhuizen
- huisartsen
- psychologen
- particulieren
- stichtingen
- buurthuizen
- luxe sportscholen
Voorlopig woon ik in Amsterdam en wil ik me richten in eerste instantie op de Franse expat community die best groot is maar ik sluit niet af om mijn activiteiten uit te breiden naar de Engelse en Nederlandse markt. Bovendien is er sprake dat ik over een paar jaren naar het buitenland verhuis. Kortom mijn doel groep is zeer internationaal!

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ik ben op zoek naar iets strak en simpel en uiteraard een logo die harmonie, zachtheid en sereniteit uitstraalt dus tinten die ook zacht zijn of een gevoel van rust geven zoals aubergine tinten, groen gepaard met goud/bronze.
Wat de naam betreft, na lang zoeken (er is heel veel concurrentie in Frankrijk op dit gebied) heb ik voor SophroSan gekozen, afkorting in feite van Sophro Santé in het Frans (gezondheid in het Nederlands) om duidelijk te laten voelen dat iemand die aan sophrologie doet ook voor een lichamelijke en geestelijke gezondheid kiest.

Onder Sophrosan wil ik kort uitleggen wat de sophrologie is want niemand weet wat het is "harmonie corps esprit" of "harmonie corps & esprit" afhankelijk van het logo.

dus
SophroSan
harmonie corps esprit

Het kan handig zijn om voor de Engelse versie van mijn site die ooit misschien zal komen (!) een logo in het Engels te hebben met een vertaling van de 2de lijn dan "mind and body harmony" of "mind & body harmony"

Qua logo (en site) vind ik deze mooi:
http://www.paris-sophro.com

Ik ben ook van plan om 3 grote foto's van druppels te plaatsen op de homepage (niet tegelijk, ze verschijnen om de beurt, without scrolling). Waarom druppels? Omdat ik er een gevoel van rust krijg. Waarom 3? Omdat wij met de sophrologie per verschillende fases gaan: ontdekken, veroveren, veranderen. Het is dus zeer belangrijk dat het logo met de foto's past. Maar let op! Ik ben niet op zoek naar een logo met druppels want de sophrologie heeft niks met water te maken!!!!!! Het lijkt me handig om dat te zeggen om misverstanden te voorkomen. Ik heb inderdaad al best veel voorstellen gekregen met druppels...Ik ben op zoek naar een logo dat een gevoel van harmonie geeft met ronde vorm, zachte kleuren die goed passen met die van de druppels die op de homepage zullen komen te staan, het liefste niet met een lotus blad die te vaak wordt gebruikt, o.a. bij yoga en meditatie.

Ik voer een foto van 2 van de druppels toe plus een foto die ik mooi vond en wie weet inspirerend kan zijn voor een logo... maar svp niet als foto, inspirerend voor een logo...

Ik zou zeggen veel succes met deze opdracht!

Social Network