ClickCease Ontwerpen van MaartjeS - Wie houd van een uitdaging?

Wie houd van een uitdaging?

Wedstrijd gegevens:
Pakket zilver

  • Wedstrijd van: Laurence
  • Categorie: Logo & Huisstijl
  • Totaal budget: € 349.00
  • Datum start : 09-02-2013 18:13
  • Datum einde : 23-02-2013 18:07
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 127
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Als Française, ben ik op zoek voor mij nieuwe site naar een logo die ook zal gebruikt worden voor alle correspondentie inclusief mails en business cards.

Bedrijfsomschrijving:

Mijn site zal uitleggen wat de "sophrologie" is, wie ik ben en wat ik voor mensen kan betekenen. De sophrologie bestaat nog niet in Nederland daarom volg ik deze opleiding in Parijs, ook uiteraard omdat ik Française ben.
De neuro psychiater Alfonso Caycedo is in 1960 met de sophrologie begonnen. Het is een combinatie tussen ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken (Schultz, Jacobson), visualisaties, meditatie, zen, yoga, mindfulness.
De sophrologie wordt steeds meer gebruikt in Frankrijk, onder andere:
- in ziekenhuizen met bijv. kanker patiënten om hun ziekte beter te accepteren en de pijn te verzachten, patiënten met prikkelbare darmsyndroom omdat stress een belangrijke rol daarin speelt
- in bedrijven om werknemers te leren omgaan met stress en burn-out te voorkomen,
- in bejaardenhuizen in het kader van activiteiten
- met studenten ter voorbereiding op een tentamen
- met topsporters om hun concentratie te verbeteren (golf, paardrijden enz)
- met particulieren om hun slaapstoornissen te verminderen, hun stress of angst te verminderen bijv. in het kader van een sollicitatie procedure, steun te geven in het kader van stoppen met roken/drinken
- met zwangere vrouwen ter voorbereiding op de bevalling
De sophrologie heeft als doel een evenwicht te vinden tussen geest en lichaam. Let op! Het is geen yoga, het is geen ontspanning, het is geen mindfulness: het is meer dan dat. Ik zou dus niet willen dat men dat gaat denken. Het is ook geen sekte (!), eindigt op het zelfde manier als Scientology...
Kortom het is heel serieus.

Doelgroep:

Mijn doelgroep:
- bedrijven (Heineken, Renault, Institut Français, Franse Consulat, Franse KvK, enz)
- scholen (Ecole Française, International School of Amsterdam enz)
- ziekenhuizen
- bejaardenhuizen
- huisartsen
- psychologen
- particulieren
- stichtingen
- buurthuizen
- luxe sportscholen
Voorlopig woon ik in Amsterdam en wil ik me richten in eerste instantie op de Franse expat community die best groot is maar ik sluit niet af om mijn activiteiten uit te breiden naar de Engelse en Nederlandse markt. Bovendien is er sprake dat ik over een paar jaren naar het buitenland verhuis. Kortom mijn doel groep is zeer internationaal!

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ik ben op zoek naar iets strak en simpel en uiteraard een logo die harmonie, zachtheid en sereniteit uitstraalt dus tinten die ook zacht zijn of een gevoel van rust geven zoals aubergine tinten, groen gepaard met goud/bronze.
Wat de naam betreft, na lang zoeken (er is heel veel concurrentie in Frankrijk op dit gebied) heb ik voor SophroSan gekozen, afkorting in feite van Sophro Santé in het Frans (gezondheid in het Nederlands) om duidelijk te laten voelen dat iemand die aan sophrologie doet ook voor een lichamelijke en geestelijke gezondheid kiest.

Onder Sophrosan wil ik kort uitleggen wat de sophrologie is want niemand weet wat het is "harmonie corps esprit" of "harmonie corps & esprit" afhankelijk van het logo.

dus
SophroSan
harmonie corps esprit

Het kan handig zijn om voor de Engelse versie van mijn site die ooit misschien zal komen (!) een logo in het Engels te hebben met een vertaling van de 2de lijn dan "mind and body harmony" of "mind & body harmony"

Qua logo (en site) vind ik deze mooi:
http://www.paris-sophro.com

Ik ben ook van plan om 3 grote foto's van druppels te plaatsen op de homepage (niet tegelijk, ze verschijnen om de beurt, without scrolling). Waarom druppels? Omdat ik er een gevoel van rust krijg. Waarom 3? Omdat wij met de sophrologie per verschillende fases gaan: ontdekken, veroveren, veranderen. Het is dus zeer belangrijk dat het logo met de foto's past. Maar let op! Ik ben niet op zoek naar een logo met druppels want de sophrologie heeft niks met water te maken!!!!!! Het lijkt me handig om dat te zeggen om misverstanden te voorkomen. Ik heb inderdaad al best veel voorstellen gekregen met druppels...Ik ben op zoek naar een logo dat een gevoel van harmonie geeft met ronde vorm, zachte kleuren die goed passen met die van de druppels die op de homepage zullen komen te staan, het liefste niet met een lotus blad die te vaak wordt gebruikt, o.a. bij yoga en meditatie.

Ik voer een foto van 2 van de druppels toe plus een foto die ik mooi vond en wie weet inspirerend kan zijn voor een logo... maar svp niet als foto, inspirerend voor een logo...

Ik zou zeggen veel succes met deze opdracht!

MaartjeS
  • Logo & Huisstijl # 168250 voor Wie houd van een uitdaging? wedstrijd Klacht indienen
    1. Laurence zegt :

      Veel dank voor dit voorstel. Toch niet echt wat ik zoek, denk ik.
      Ter informatie ben ik niet van plan om de druppel ipv de O te gebruiken omdat ik bang ben dat ik het saai ga vinden op een moment, bovendien kreeg ik geen goede feedback in mijn omgeving die dacht dat het een traan was...en dat is zeker niet de bedoeling.
      Mocht u een ander idee hebben, ontvang ik het graag.
      Trouwens, volgens mij was iets mis gegaan met nummer 1.
      Met vriendelijke groet,
      Laurence

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 167944 voor Wie houd van een uitdaging? wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer MaartjeS:

      bij deze, misschien dat de kleuren nog niet helemaal zijn wat u in gedachte had. Dat pas ik zo aan. Ik vind zelf de onderste kleuren combinatie het mooiste. De eerste is wat hard denk ik?

    2. Laurence zegt :

      Veel dank voor dit nieuwe voorstel.
      Zoals u misschien hebt gezien, heeft iemand anders hetzelfde idee gehad, de druppel als O gebruiken, en als ik eerlijk ben vind ik de vorm van hun druppel mooier.
      Het laatste voorstel, nummer 5 dus, vind ik het beste. Het geeft een goed gevoel van harmonie, wordt vaak gebruikt bij sommige oefeningen, als geheel dan maar nu is het mooier.
      Zou het misschien mogelijk zijn dat u een nieuwe versie stuurt met de typografie in een andere kleur, zoals nummer 1, maar nog zachter en de tekst onder (harmonie corps esprit) nog iets zachter?
      - de eerste keer met de druppels in dezelfde kleur als die va sophrosan, een kleur dus
      - de 2de keer met de druppels in de zelfde kleur als harmonie corps esprit
      Het teken zelf kunt u misschien uitproberen: een keer in de zelfde kleuren als sophrosan, een andere keer als de kleuren van harmonie corps esprit.
      Ik ben benieuwd!
      Veel dank!
      Laurence

    3. MaartjeS zegt

      ik ga er mee aan de slag. Nu wil ik wel opmerken dat het idee van een druppel als O wel naar aanleiding is van mijn idee. Ik vraag mij wel af of dit zomaar mag? in principe heeft diegene toch mijn idee overgenomen en op een andere manier verwerkt. Ik vond dit zelf niet zo netjes.

      Daarnaast: bedoelt u met de druppels in de zelfde kleur dat u de druppels in één kleur wilt hebben en niet met drie?

    4. Laurence zegt :

      Ik ben het helemaal met u eens, het probleem is dat iedereen alles kan zien...Ik krijg ook alleen maar druppels nu! Dat was zeker niet de bedoeling want de sophrologie heeft niks met water te maken...Uw idee was goed omdat het speels is maar ik hoef geen druppel...

      Ja ik bedoel alleen maar een kleur, misschien een klein beetje donkerder voor de buitenkant maar verder, 1 kleur.

      Merci!

    5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 167471 voor Wie houd van een uitdaging? wedstrijd Klacht indienen
    1. Laurence zegt :

      Dank voor uw snelle reactie.
      Zou het misschien mogelijk zijn dat de letters sphrosan geschreven worden met de kleur van de site, de typografie bedoel ik: http://www.paris-sophro.com/
      en ook de buitenkant van de druppel?
      Dan binnen in plaats van de roze kleur die ik persoonlijk te roze vind, de kleur van de ronde vorm op de zelfde site, een beetje donker "zalmachtig", plus uiteraard andere kleuren die dan er bij passen, in de zelfde tinten, dus geen felle roze.
      Dan de 2de lijn met de zelfde kleur als de eerste anders wordt het te druk vind ik.
      De druppels links geven ook een gevoel van harmonie ik vraag me alleen af of het niet te druk is aan het worden, ik weet het niet. Misschien wordt het minder druk met de andere kleuren.
      Even proberen...Voor mij is het ook nieuw.
      Ik houd nog steeds van de druppel ipv de O!
      Met vriendelijke groet,
      Laurence

    2. Laurence zegt :

      Daar ben ik weer, omdat ik de druppel als 0 een leuk idee vind, ben ik aan het nadenken over de kleuren. Zou het misschien mogelijk zijn dat u verschillende voorstellen doet?
      - een versie zoals gevraagd in mijn vorige mail maar toch zonder de kleine druppels links, ik vind het inderdaad te druk, wij praten dus over de tinten van de Franse site
      - dan een 2de versie met de typografie in aubergine tinten (sophrosan en 2de lijn) en de druppel met kleurovergang met de zelfde tinten, dus aubergine, let op svp geen paars! Aubergine is zachter dan paars
      - dan een 3de versie met kleur aubergine voor de typogroafie (soprosan en 2de lijn) en voor de druppel de groene kleur van de druppels die ik heb toegevoegd als foto's, goud groen dus, met ook kleurovergang met de zelfde tinten dus donkerder groen aan de buiten kant van de druppel, de druppel is dus goud groen
      - en dan een laatste versie met aubergine voor de typografie en nog steeds deze goud groene kleur voor de druppel maar deze keer met de buitenkant van de druppel ook aubergine (en niet donker goud groen)
      in alle gevallen zonder de kleine druppels links
      Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, mocht u vragen hebben, hoor ik ze graag!
      Alvast bedankt! Ik ben zeer benieuwd!
      Met vriendelijke groet
      Laurence

    3. MaartjeS zegt

      bedankt voor de reacties! Ik ga er morgen ochtend/middag mee aan de slag! Kleuren kunnen natuurlijk altijd aangepast worden. Vindt u het fijn als ik nog wel nadenk over een los logo? met meer rust? of is dat bij voorbaat te druk? Ik zal mij sowieso eerst focussen op de door u genoemde suggesties!

    4. Laurence zegt :

      Wat bedoelt u precies met een los logo?
      Links van sophrosan dan? In plaats van de druppels?
      Ik weet het nog niet, inderdaad eerst de rest zien.
      Succes ermee!

    5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 167358 voor Wie houd van een uitdaging? wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer MaartjeS:

      Hierbij mijn ontwerp. De eerste is vrij simpel, maar denk dat dat vaak de kracht is van een logo. Drie 'aarde' kleuren die samen komen in een druppel, geïnspireerd door de foto's. Het tweede logo is oorspronkelijk een foto van een druppel op een blad en ik vond dat wel een mooie symboliek, waar alle lijnen samen komen in het midden. De kern. De foto komt overigens wel van het internet, dus mocht u het een mooi logo vinden is het misschien slim om toestemming te vragen bij de maker. Dit zou ik voor u kunnen doen.

      Overigens een goed initiatief! Ik denk dat ook in Nederland genoeg animo is voor deze vorm van therapie, naar mijn weten is er weinig te vinden met een combinatie van alle vormen van therapie die u noemt.

    2. Laurence zegt :

      Veel dank voor uw logo en de toelichting, zeer gewaardeerd! Veel dank ook voor uw compliment wat het initiatief betreft! Ik denk ook dat er genoeg animo in en rond Amsterdam zal zijn voor deze vorm van therapie, zeker in samenwerking met artsen en psychologen...
      Het idee van de druppel ipv de letter O vind ik best origineel maar wat me stoort is dat sophrosan niet aan elkaar is. Trouwens, de druppels dat is alleen voor mijn site dus wij moeten wel het logo goed kunnen gebruiken voor business cards of emails. Verder, dat is zeer persoonlijk, houd ik niet van deze tinten behalve van "harmonie corps esprit" die goed passen met de kleur van de druppels op mijn site, een zachte kleur vind ik. De rest is te bruin voor mij, een beetje triest, nogmaals zeer persoonlijk, misschien omdat ik een vrouw ben...

      Het 2de logo spreekt me niet aan, ik snap het idee maar juist te veel het idee dat het een foto is die geplakt is. De kleuren van de tekst vind ik niet mooi, niet zacht, te transparant.
      Ik ben eerlijk zodat wij constructief samen kunnen werken.
      Nogmaals heel veel dank.
      Met vriendelijke groet,
      Laurence

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network