ClickCease Ontwerpen van Loko - Digitaal-Werven Infographic

Digitaal-Werven Infographic

Wedstrijd gegevens:

  • Wedstrijd van: chi666
  • Categorie: Overig
  • Totaal budget: € 350.00
  • Datum start : 10-10-2014 11:55
  • Datum einde : 25-10-2014 22:49
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 16
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Een infographic die visueel op een mooie manier de belangrijkste resultaten van Digitaal-Werven weergeeft.

Er moet een logische flow zitten in de geboden informatie. Dus van de reactietermijn op de site naar de daadwerkelijke reactietermijn, etc. Visueel mooi weergegeven zodat het leuk wordt om te delen. Een soort 'stand van recruitment Nederland'.

Bedrijfsomschrijving:

Digitaal-Werven is een jaarlijks onderzoek dat ruim 400 organisaties onderzoek op 100 elementen die betrekking hebben op de digitale sollicitatie-ervaring. Dus de corporate recruitmentsite, social media en het sollicitatie systeem.

De presentatie (ook heel belangrijk, staan ook cijfers in die misschien niet allemaal in de excel zitten): http://prezi.com/h01db_2sggh2/digitaal-werven-2014/

In de bijgevoegde Excel sheet zitten veel tabbladen. Er is nog bakken aan data beschikbaar, dus als je denkt: dit zou er goed bij kunnen, vraag het, ik kan mogelijk extra data aanleveren. Ook over eerdere jaren in veel gevallen.

Doelgroep:

Recruiters, HR managers, recruitment managers, (arbeidsmarkt)communicatiespecialisten

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Het moet vooral mooi zijn. Visueel aantrekkelijk. Met grafiekjes en cijfers, visuele context, etc.

Infographics die ik mooi vind:
http://www.rectec.nl/2012/05/04/prachtige-vacature-infographic/

Maar ook (heel anders)
http://www.rectec.nl/2010/05/27/twitter-infographic/

Of (ook heel anders)
http://d2mtr37y39tpbu.cloudfront.net/wp-content/uploads/2013/05/Infographic_immigration-960x1440.jpg

Loko
  • Overig # 393605 voor Digitaal-Werven Infographic wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Loko:

      Beste mensen,

      Voordat ik aan het ontwerpen van een infographic begin heb ik een vraag aan jullie: zou een cartoongrafiek/cartooninfographic passen in datgene wat jullie voor ogen hebben?

      Als voorbeeld een envoudige cartoongrafiek die ik onlangs heb gecreëerd voor een bedrijf dat webinars faciliteert...

      In afwachting van jullie reactie.
      Met vriendelijke groet,

      Lodewijk Koster
      www.lokocartoons.nl
      [email protected]

    2. chi666 zegt :

      Beste Lodewijk,

      Een cartoon, of het gebruik van karakters in een infographic, is zeker een leuke optie. Daar sta ik zeker voor open. Het belangrijkste aan een goede infographic is dat 1) de data op een heldere manier wordt weergegeven en 2) het leuk genoeg is dat het deelbaar is. Cartoons kunnen daar zeker aan bijdragen. Het moet natuurlijk wel bijdragen aan het overbrengen van de informatie.

      Dus een Cartoon infographic (aangezien het nogal veel verschillende data is, denk ik niet 1 grafiek) zou ik zeker kunnen waarderen. Wel blijft de essentie natuurlijk de data visualisatie, dus brengt het de essentiële informatie over zodat deze blijft hangen. Het is geen garantie voor winst, maar het lijkt mij zeker wel een hele leuke optie.

      Groeten,

      Bas van de Haterd

    3. Loko zegt

      Beste Bas,

      Leuk dat je zo enthousiast bent en de mogelijkheden van cartoons voor het inzetten bij infographics ziet. Ik ga de komende week mijn best doen om een goede opzet voor jullie te maken.

      Je vermeldt in de briefing dat jullie nog meer data voorhanden hebben. Mijn vraag is of je alleen de data uit het bijgevoegde bestand wilt zien of meer data. Of is dat meer voor een eventueel vervolgopdracht (ik neem tenminste aan dat jullie vaker onderzoek doen en data willen presenteren in infographics)?

      Graag hoor ik van je. In de tussentijd buig ik me vast over het bijgevoegde databestand.

      Vriendelijke groet,

      Lodewijk Koster

    4. chi666 zegt :

      Beste Lodewijk,

      Er is heel veel data, alleen het complete bestand kan ik niet vrijgeven. Dit is de data die ik zelf reeds heb geanalyseerd. Er zijn echter nog 70 of 80 meer vragen beantwoord, maar dit lijkt mij de meest relevante.

      Ook is er data over andere jaren. Dit was het 8e jaar. Niet over alle vragen, maar wel over veel. Ik weet niet hoe relevant die is voor een infographic.

      Ik gok dat hiermee al een leuk iets te maken is. Echter, en dat leg ik bij de ontwerper, als je denkt van: dit zou leuk zijn om in historisch perspectief te zetten of is er ook informatie over dit, want het sluit hier zo goed bij aan, dan kan dat. Het is ook niet zo dat alle informatie verwerkt hoeft te worden. Er bestaat zoiets als overkill.

      Voor dit jaar is dit de data. Voor volgend jaar… zie ik dan wel weer. Het onderzoek is jaarlijks. Ik ga nu ook vooral kijken in hoeverre de data ook gedeeld wordt. Is beetje experiment zeg maar.

      Groeten,

      Bas

    5. Loko zegt

      Hallo Bas,

      Ik heb je data bestudeerd en je prezi-presentaties bekeken. Ik snap de lijn in je verhaal (denk ik) en ook wat de stappen zouden kunnen zijn om het te presenteren in een infographic.

      Ik merk alleen doordat ik weinig ervaring heb met het maken van een infographic, ik een beetje vastloop :-) Ideeen voor cartoons en illustraties met een knipoog te over. Hoe nu verder?

      Misschien de cartoons die ik kan leveren los zien van de infographic-vormgeving?

      Ik leg dit alternatief maar even aan je voor. Wellicht zie jij een oplossing in een samenwerking tussen een infographic-specialist en een cartoon-specialist?

      Ik hoor graag van je.
      Mvg,

      Lodewijk

    6. chi666 zegt :

      Beste Lodwijk,

      Lastig. De reden dat ik het op Brandsupply uitgezet heb is dat ik weet dat data visualisatie voor designers een vak apart is. Daarom wilde ik eerste de uitwerkingen zien. Ik ken eigenlijk geen goede data visualisten die er voor in zouden zijn.

      Groeten,

      Bas

    7. Loko zegt

      Beste Bas.

      Dan zal ik toch een poging doen om een soort opzet te maken. Je hebt gelijk: dit is een vak apart. Toch denk ik een flinke bijdrage te kunnen leveren. Ik heb een brede algemene ontwikkeling, verstand van data-analyse, een ruime didactische ervaring om complexe zaken uit te leggen en ik kan cartoons maken. Misschien zijn het de verschillende andere cartoonprojecten die me te veel bezig houden om de rust te vinden een mooi concept voor je te bedenken.

      Maar ik ga mijn best voor je doen.
      Misschien samen eens sparren?

      Vriendelijke groet,

      Lodewijk
      06-33636014

    8. chi666 zegt :

      Beste Lodewijk,

      Misschien zit er wel een nieuwe additionele carriere in voor je :)
      Vragen en sparren kan, maar graag via dit forum. Ik vind dat een brandsupply wedstrijd zuiver moet blijven en dat dus alle potentiële deelnemers dezelfde informatie moeten krijgen. Vandaar dat ik dat graag via tekst hier doe. Dan kunnen andere gegadigden meelezen.

      Nogmaals: ik ben heel benieuwd naar je ontwerp en ik sta zeker open voor meer cartooneske input (ik denk dat het de deelbaarheid zeker kan vergroten). Maar geen garanties natuurlijk, het gaat uiteindelijk om het totaalbeeld van de infographic.

      Groeten,
      Bas

    9. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network