Groepsontmoeting in droom

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: hbosma
 • Categorie: Visitekaartje
 • Totaal budget: € 175.00
 • Datum start : 18-12-2010 23:02
 • Datum einde : 08-01-2011 23:02
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: psd,ai,
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 21
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Voor een folder en website zou ik graag een illustratie hebben, die uitstraalt dat je actief met dromen bezig kunt zijn en dat dromen van verschillende mensen in elkaar overvloeien.

Wat betreft actief denk ik zelf aan gebruik van iets anders dan alleen een bed om op te slapen, maar andere oplossingen mogen ook. Wat betreft overvloeien zou er een scene kunnen zijn tussen de dromers in (als het kan liever niet in wolkjes, want iets te cliche). In de droom / dromen mogen best droomachtige dingen zitten, graag zelfs, zolang het maar niet te zoet wordt. De dromers kunnen zich in verschillende locaties bevinden.

Bedrijfsomschrijving:

Sinds 2003 organiseer ik online cursussen / groepen voor lucide dromen en gedeelde dromen. Tot nu toe deed ik dat voor een zeer beperkt internationaal publiek, maar ik denk dat de tijd rijp is om in eigen regio (Nederland, vooral het noorden) workshops te gaan geven.

In eerste instantie denk ik dan aan een elementaire cursus "actief dromen", waarin je leert hoe je specifieke dromen kunt oproepen en dromen kunt veranderen. Maar ik hoop uiteindelijk ook een publiek te vinden voor wat ik al heel lang zelf erg leuk vind, namelijk in de droom tegelijkertijd met anderen dromen.

Doelgroep:

Belangstelling voor dromen kom ik tegen in drie groepen:

- therapeuten en in mindere mate alle medische zorgverleners
- onderwijzend personeel
- creatieven

Het om goed opgeleide mensen, vaak minimaal HBO niveau.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ter inspiratie voeg ik drie plaatjes bij, o.a. uit Inception (actueel) en The Matrix (lucide dromers gebruiken soms technologie, soms met ECG, soms gewoon een smartphone), en nog iets romantisch (hangt samen met veelvoorkomende vorm van gedeeld dromen). Ik vrees dat geen van de drie plaatjes echt past bij wat ik zoek, maar hopelijk helpt het om van de conventionele ideeen over dromen los te komen.

Voor het uiteindelijk resultaat verwacht ik iets dat een bepaalde warmte uitstraalt en de specifieke doelgroepen aanspreekt. Verder hoort er ook iets bij van opwinding en avontuur, want dit blijft voorlopig nog wel even erg bijzonder.
Malon
 • Visitekaartje # 9781 voor Groepsontmoeting in droom wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer Malon:

   Beste Harry, Na mijn vorige mailtje ben ik met uw opdracht aan de gang gegaan. Ik heb de verbeelding van 'dromen' modern en toch 'dromerig'gehouden. Het is één illustratie die met verschillende achtergronden te gebruiken is. Ik hoop dat het een beetje is wat u zoekt Ik wacht uw reactie af... alvast hartelijk dank voor de mooie opdracht, groetjes Malon Otten.

  2. hbosma zegt :

   Hallo Malon,

   Dit ontwerp werkt inderdaad goed met heel verschillende achtergronden. Het gevoel dat dit ontwerp oproept wat betreft een combinatie van dromerig en modern klopt ook. Ik vraag me wel al snel af wat het nu precies betekent, vooral die grote blob op de achtergrond is wat raadselachtig.

   De twee gezichten vind ik leuk gevonden. Samen met het idee van een donkere en lichte achtergrond heb je hiermee wel iets gevonden dat uitdrukking geeft aan een tegenstelling tussen dag en nacht en de tegenstelling tussen wie je bent overdag en in je dromen.

   Met vriendelijke groet,
   Harry

  3. Malon zegt

   De bulb op de achtergrond is een soort wolk. Van het hoofd van de 2 gezichten heb ik de hersenen uitvergroot als een wolk omdat daar de dromen ontstaan. Deze wolk heb ik op de achtergrond uitvergroot omdat drmen altijd groter zijn dan de werkelijkheid.

  4. hbosma zegt :

   Okay, duidelijk. :-)

  5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network