Groepsontmoeting in droom

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: hbosma
 • Categorie: Visitekaartje
 • Totaal budget: € 175.00
 • Datum start : 18-12-2010 23:02
 • Datum einde : 08-01-2011 23:02
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: psd,ai,
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 21
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Voor een folder en website zou ik graag een illustratie hebben, die uitstraalt dat je actief met dromen bezig kunt zijn en dat dromen van verschillende mensen in elkaar overvloeien.

Wat betreft actief denk ik zelf aan gebruik van iets anders dan alleen een bed om op te slapen, maar andere oplossingen mogen ook. Wat betreft overvloeien zou er een scene kunnen zijn tussen de dromers in (als het kan liever niet in wolkjes, want iets te cliche). In de droom / dromen mogen best droomachtige dingen zitten, graag zelfs, zolang het maar niet te zoet wordt. De dromers kunnen zich in verschillende locaties bevinden.

Bedrijfsomschrijving:

Sinds 2003 organiseer ik online cursussen / groepen voor lucide dromen en gedeelde dromen. Tot nu toe deed ik dat voor een zeer beperkt internationaal publiek, maar ik denk dat de tijd rijp is om in eigen regio (Nederland, vooral het noorden) workshops te gaan geven.

In eerste instantie denk ik dan aan een elementaire cursus "actief dromen", waarin je leert hoe je specifieke dromen kunt oproepen en dromen kunt veranderen. Maar ik hoop uiteindelijk ook een publiek te vinden voor wat ik al heel lang zelf erg leuk vind, namelijk in de droom tegelijkertijd met anderen dromen.

Doelgroep:

Belangstelling voor dromen kom ik tegen in drie groepen:

- therapeuten en in mindere mate alle medische zorgverleners
- onderwijzend personeel
- creatieven

Het om goed opgeleide mensen, vaak minimaal HBO niveau.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ter inspiratie voeg ik drie plaatjes bij, o.a. uit Inception (actueel) en The Matrix (lucide dromers gebruiken soms technologie, soms met ECG, soms gewoon een smartphone), en nog iets romantisch (hangt samen met veelvoorkomende vorm van gedeeld dromen). Ik vrees dat geen van de drie plaatjes echt past bij wat ik zoek, maar hopelijk helpt het om van de conventionele ideeen over dromen los te komen.

Voor het uiteindelijk resultaat verwacht ik iets dat een bepaalde warmte uitstraalt en de specifieke doelgroepen aanspreekt. Verder hoort er ook iets bij van opwinding en avontuur, want dit blijft voorlopig nog wel even erg bijzonder.
LauraStoter
 • Visitekaartje # 10341 voor Groepsontmoeting in droom wedstrijd Klacht indienen
  1. LauraStoter zegt

   In deze illustratie heb ik geprobeerd op een speelse manier twee figuren met elkaar te verbinden, waar zij zich bevinden maakt op zich niet veel uit, de straling verbindt hun dromen weer met elkaar en de boog ook.

  2. hbosma zegt :

   Er zitten ook hier een paar originele ideeen in. Het bordje met de prijs voor een droom doet me gelijk fantaseren over wat dat zou kunnen betekeken. Wellicht wist je het, wellicht verbaast het je, maar er zijn mensen die betalen voor dromen. Dromen zijn dus inderdaad geld waard, meestal ook meer dan die 99 cent. :-)

   Het geheel vind ik toch te weinig aansluiten bij de doelgroep, die overwegend toch zeer main stream is., Ik ga dat even navragen bij een paar dromers die dit misschien anders zien.

  3. LauraStoter zegt

   Het karakter van dit werk is misschien wat alternatiever, alhoewel analoge collages toch steeds meer te zien zijn. Misschien vaker in tijdschriften, dat wel. Verder is het opzich wel een fantasievol beeld en dat het over dromen gaat is inderdaad wel meteen duidelijk door het gekke prijsbordje. Iets wat ik een leuke knipoog vond naar het, inderdaad betaald dromen.

   Wederom bedankt voor uw reactie!

  4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Visitekaartje # 10322 voor Groepsontmoeting in droom wedstrijd Klacht indienen
  1. LauraStoter zegt

   Tekst kan evt. worden aangepast naar wens.

  2. hbosma zegt :

   Larau, ja, gek, net zoals jij zie ik de plaatjes ook niet doorkomen. Ik heb hetzelfde probleem gehad met het uploaden van mijn eigen bestanden. Het zal wel een probleem van deze website zijn ...

  3. hbosma zegt :

   Overigens zie ik wel de previews in het overzicht, dus de bestanden zijn wel degelijk bij Brandsupply aangekomen.

  4. LauraStoter zegt

   In deze illustratie heb ik d.m.v het medium handen te gebruiken ervoor gezorgd dat er twee mensen samen komen. De piramidevorm staat centraal als de droom die zij beleven, een abstracte uitvoering, maar met tekst en de informatie uit de folder wel meteen duidelijk.

  5. LauraStoter zegt

   Ah oke,
   ik heb nu als ik naar mijn eigen inzending ga, dat je het plaatje niet als preview ziet, maar je kunt er wel op klikken op de plek waar 'ie zou moeten staan. (er staat daar een vraagtekentje) en als je daar op klikt wordt 'ie wel groter. Hoop dat het zo lukt? Vreemd is het wel!

  6. LauraStoter zegt

   In mozilla firefox doet hij het wel, dus misschien een browser probleem.

  7. hbosma zegt :

   Yep, nu ik het met Firefox bekijk lukt het wel. Met Chrome zag ik voornamelijk kapotte links.

  8. hbosma zegt :

   Ik vind het idee van handen die dromen delen erg mooi. De abstracte benadering vind ik ook interessant. Het nadeel is denk ik dat dromen hier makkelijk kan worden opgevat in de zin van wensen. Dit ontwerp zou daarom denk ik vooral tot z'n recht komen in een context waarin al duidelijk is dat het om dromen tijdens de slaap gaat.

   De uitvoering vind ik wat schetsmatig, maar voor het idee wil ik toch 4 sterren geven.

  9. LauraStoter zegt

   Oke, gelukkig.

   Ik wilde inderdaad handen als medium gebruiken, omdat een mensfiguur zo standaard is en toch blijft het zo heel duidelijk. Dat de uitvoering van het idee schetsmatig lijkt, snap ik wel, alleen is dit, tegenover alle andere inzendingen, het enige analoge werk, dit is een collage op papier. Al zou hij natuurlijk nooit op volledig formaat geplaatst worden in de folder, dus de kleine details waar hij handmatig door lijkt zul je nooit zien.

   Bedankt voor de reactie!

  10. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network