ClickCease Ontwerpen van marchas - Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt

Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt

Wedstrijd gegevens:
Pakket zilver

  • Wedstrijd van: Buurtwelzijn
  • Categorie: Website design
  • Totaal budget: € 599.00
  • Datum start : 09-01-2014 10:45
  • Datum einde : 07-02-2014 10:44
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,psd,png
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 47
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

De website wordt één van de communicatieplatformen voor de social enterprise Buurtwelzijn, waarmee we als doel hebben het welzijn van de buurt te verhogen, door mensen meer voor elkaar te laten doen mbv een virtuele buurtmarkt. Buurwelzijn is met name gericht op de kwetsbare groepen zoals ouderen en wil inactieven graag als vrijwilliger inzetten.

Via brandsupply is een mooi logo voor ons ontworpen. Hierop dient te worden aangesloten. De kleurstelling in het logo is nog niet vast (het is wat te hard om door te voeren in de hele site). U mag de kleurstelling in het logo aanpassen om een beter geheel te vormen met een kleurstelling in het ontwerp dat u voorstelt.
Verder willen we een speelse opzet, maar wel rustige en betrouwbare uitstraling.

Bedrijfsomschrijving:

Buurtwelzijn wil het nabuurschap terugbrengen in de Nederlandse samenleving, waardoor we in de buurten weer elkaar gaan helpen en elkaar verzorgen. Hiermee willen we de kracht van de buurt vergroten door meer en meer mensen in de buurt met elkaar te verbinden.


Aanleiding: Door de terugtredende centrale overheid vloeien er steeds meer gelden naar de gemeente en die wordt verantwoordelijk voor de zorg. Met de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) betekent het dat gemeenten per 1 januari 2015 verantwoordelijk zijn voor de zorg naar de burgers. De gelden van de jeugdzorg, de bijzondere ziektekosten (AWBZ) en het participeren van de inactieven in de maatschappij komen terecht bij de gemeente en die mag zelf bepalen hoe de gelden ingezet worden. Wel heeft de WMO wet een aantal eisen gesteld in de vorm van een compensatieplicht. Ze dienen te zorgen dat de burger instaat is in het voeren van een eigen huishouding, dat de burger zich kan verplaatsen in en om de woning, dat de burger zich lokaal kan verplaatsen en dat de burger sociale verbanden kan aangaan. Indien de burger dat niet lukt, dient de gemeente te zorgen voor een collectieve voorziening en als die niet mogelijk is voor een individuele voorziening. Aangezien de gemeente voor de uitvoering van deze taken minder geld krijgt dan dat de centrale overheid deed, betekent het dat de ondersteuning slimmer en beter georganiseerd moet worden. Dit wordt wel Welzijn Nieuwe Stijl genoemd, waarbij wordt uitgegaan van de kracht van de burgers.

Doelgroep:

Buurtwelzijn richt zich qua hulpvraag m.n. op 65plussers. Maar qua hulpaanbod juist weer op alle leeftijden (12 en hoger). Dus dat is een extra uitdaging. De teksten moeten dus goed leesbaar zijn voor ouderen, maar het geheel moet ook aantrekkelijk genoeg zijn voor jonge mensen.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

We willen hebben voorkeur een site in Responsive site in HTML5 + CSS + JPG/PNG. Dus het ontwerp moet daar ondersteuning aan geven.

Beangrijk is dat het ontwerp niet een te professionele uitstraling gaat krijgen, maar aansluit bij het grappige, laagdrempelig logo van Buurtwelzijn. Zie bijgevoegde plaatje. In de banner plaatjes gaan we ook teksten gebruiken met daarin een strip-achtige tekening en een tekst. Deze kunnen we nog niet geven, want die zijn nog in ontwikkeling. Maar schiet ook weer niet door: het is niet de bedoeling dat het een kinderopvang site gaat lijken.

Gezien onze doelgroep, lijkt het ons verstandig om niet met uitklap menu's te werken. Wel zien we de behoefte aan twee niveaus van menu's waar elk 8 opties in kunnen staan. We laten ons graag adviseren door uw expertise op dit gebied.

Ons lijkt het aardig om her en der wat "handgeschreven" teksten te gebruiken. Maar qua lettertypes moet het wel cross-browser breed beschikbaar zijn.

De volgende type pagina's willen we in het ontwerp verwerkt zien:
- Landingpagina met sliding panels/posters
- pagina met veel tekst (uitleg)
- pagina met blog/nieuws
- pagina met informatie in tabellen
- pagina met contact en kaart

marchas
  • Website design # 300143 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      Leuk dat ik bij de twee mogelijke winnaars behoor!

      Zoals beloofd heb ik alsnog een tweede versie gemaakt van de contactpagina, zodat de programmeur deze versie kan maken wanneer de eerste versie niet te realiseren is.
      Daarbij heb ik ook nog rekening gehouden met uw laatste opmerking. Ik heb de banner afbeelding veranderd, waardoor duidelijk is wat een afbeelding kan betekenen voor een website.

      Ik zal ook nog de laatste pagina voor u designen.

      Groet,

      Marcha

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 300635 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      De organisatie pagina,

      Vriendelijke groet,
      Marcha

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Hallo Marcha,
      Dank je voor ook deze voorstellen. Leuk idee om zo aan het ronde thema vast te kunnen houden. Goede tips voor die organisatie pagina.
      Morgen sluit de wedstrijd en gaan we een moeilijke keuze moeten maken tussen jou en Niels.
      Groeten,
      BuurWelzijn

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 300632 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      Beste Buurtwelzijn,

      Ik ben bezig geweest met het designen van een pagina waar u om vroeg.
      Toen ik las wat u wilde hebben, heb ik de keuze gemaakt om binnen de ingelogde pagina 2 pagina's te maken. De "hulp gezocht/aanbod" pagina en de "organiseer iets in de buut" pagina. Zo ontstaat er meer onderscheid tussen de twee onderwerpen.

      De hulp gezocht/aanbod pagina.
      Op deze pagina is te zien welk hulp er wordt gezocht, welk hulp er wordt aangeboden en een formulier om hulp aan te bieden of hulp te zoeken. Dit heb ik onderaan gezet, omdat eerst de aandacht moet worden gevestigd op de al aangeboden- en gezochte hulp.

      De organiseer iets in de buurt pagina.
      Hierbij heb ik een idee verzonnen waarin iemand uit de buurt een activiteit kan aanmaken. Hierbij moet worden neergezet hoeveel mensen er aan mee moeten doen, wil de activiteit door gaan. Daarom staat er op de pagina een poppetje met bijvoorbeeld 10/15. Als hierbij alle 15 poppetjes zijn opgevuld kan de activiteit worden gerealiseerd.

      Ik heb bij beide ontwerpen de banner door de helft gesneden, want ik vind dat een kleine simpele banner de pagina spannender maakt. Hij neemt nu dus veel minder ruimte in.

      Ik hoop dat ik u genoeg heb geïnformeerd.

      Met vriendelijke groet,
      Marcha



    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299997 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      Ik heb toch nog even de nieuwspagina aangepast. Ik heb het blok meer ruimte over de breedte gegeven. Nu wordt de ruimte meer benut. Tevens heb ik een afbeelding tussen de tekst geplaatst om u een indicatie te geven van hoe het er dan uit gaat zien.

      Groet,
      Marcha

    2. marchas zegt

      De andere versie van de contactpagina kan u snel verwachten.

    3. Buurtwelzijn zegt :

      Hallo Marchas, Gisteren hebben we alle designs die tot nu toe binnen gekomen zijn, beoordeeld. Deze hoort bij de kans hebbers - op dit moment ben je bij de laatste twee designs waar onze voorkeur naar uit gaat. Bij de laatste kleurstelling, kreeg wel iemand het gevoel van een site voor een pedicure door de oranje/roze kleuren. Maar zo zal er altijd wel iets zijn.

      Zoals je je kunt voorstellen, zal een deel van de site besloten zijn. Na inloggen kun je dan een hulpvraag stellen, zien welke hulp gevraagd wordt in de buurt, hulp aanbieden of iets in de buurt organiseren. We denken dan aan een bladzijde waar het vooral om de inhoud gaat (dus zonder banner). Kun je daar aub nog een suggestie voor doen? Je helpt ons enorm.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299161 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      De contactpagina

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Ook netjes. Is zo'n rondje te realiseren met google maps?

    3. marchas zegt

      Ik heb het opgezocht en het moet te realiseren zijn door een goede programmeur. Maar voor de zekerheid zal ik een ander design voor u uploaden.

      Vriendelijke groet,
      Marcha

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299160 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      De nieuwspagina

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Ook hier de uitlijning in het midden doorgevoerd. Netjes. Het legt wel beperkingen op voor het formaat van de plaatjes die bij te voegen zijn.

    3. marchas zegt

      Bij de ronde afbeeldingen legt het inderdaad een kleine beperking op. Dit rondje is dan ook te gebruiken voor een klein allesomvattende afbeelding. Hiernaast kan u een vierkante of rechthoekige naar keuze toevoegen aan de tekst. Hierdoor kan u specifiekere afbeeldingen ook toevoegen. Dit moet door de programmeur te realiseren zijn. De ronde afbeelding geeft aantrekkingskracht tot het lezen van de artikelen.

      Groet,
      Marcha

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299159 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      De tabellenpagina

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Netjes. Dank je wel.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299158 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      Hierbij de verbeterde home pagina. Ik heb het menu in het midden geplaatst, omdat ik vind dat de site daardoor een mooier geheel wordt en alles meer staat uitgelijnd. Tevens vind ik persoonlijk dat een mooie afbeelding de site goed doet, zoals te zien is in de header. Dit is natuurlijk een voorbeeld afbeelding.

      Hierna upload ik nog de overige aangepaste pagina's en een nieuwe contact pagina.

      Ik ben benieuwd wat u er van vindt.

      Groet,
      Marcha

    2. Buurtwelzijn zegt :

      De uitlijning naar het midden vinden we fraai. Zeker een kanshebber.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 298182 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      En hier een uitwerking van de tabellen pagina. Van de variant met de meerdere kleuren.

      Groet,
      Marcha

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Basic maar netjes.

    3. marchas zegt

      Bedankt voor alle feedback. U kunt snel de aangepaste designs van mij verwachten!

      Groet,
      Marcha

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 298166 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      Hierbij de gekleurde versie.

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Die groen en blauw zijn wel zwakker qua attentie waarde dan het oranje. aardig maar net nog niet. oranje/rode als geheel is mooier

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 298165 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      Hierbij de rood/oranje versie. Ik plaats hier straks ook een versie met verschillende kleuren, zodat u meer vergelijkingsmateriaal heeft.

      Met vriendelijke groet,
      Marcha

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Ja dit bevalt ons wel.

    3. Buurtwelzijn zegt :

      Kun je deze nog eens laten zien met een foto in de banner? om even te zien wat dat doet met het geheel

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 297747 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      Hierbij een opzetje van de nieuwspagina.
      De afbeeldingen zijn natuurlijk voorbeeld afbeeldingen.

      Groet,
      Marcha

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Eerste reactie: ziet er goed uit.
      Ik gooi het in de groep.

    3. Buurtwelzijn zegt :

      Heb je hierbij nog een idee om die oranje/rode steunkleur in te brengen (meer dan alleen het cijfer bolletje?)

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 297743 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      Beste Buurtwelzijn,

      Hierbij de aangepaste versie.
      Ik heb een nieuws-, agenda- en nieuwsbrief functie toegevoegd. Hierbij is de afbeelding in het halve rondje de afbeelding van het originele nieuwsbericht. Hierdoor wordt de pagina iets spannender.
      Ik ben benieuwd wat u er van vindt.

      Groet,
      Marcha

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Die ronde afbeeldingen houden het speels. Wat kleur erbij houdt het inderdaad spannender.

      Misschien kun je ons een voorstel sturen waarin de groen-achtige steunkleur een iets warmere kleur is. Misschien naar de oranje / rode tint toe. We zijn benieuwd om dat eens naast elkaar te zien.

      Verder gooi ik ook dit voorstel in de groep. Mocht daar meer uitkomen, dan hoor je het.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 297261 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer marchas:

      Beste Buurtwelzijn,

      Hierbij mijn ontwerp van de home pagina.
      Als u deze stijl mooi vindt kan ik van hier uit meerdere pagina's maken.

      Groet,
      Marcha

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Dat ziet er leuk uit Marcha. Het witte rondje rond het logo vinden we mooi. Super Vrijwilliger logo, heel goed meegedacht.
      We vragen ons een paar dingen af:
      blijft de leesbaarheid van het menu goed als het plaatje eronder donkerder wordt. misschien nog iets minder transparant?
      Als je naar beneden scrolt en het plaatje uit beeld is, wordt het wel wat saaier. Heb je daar ideeën bij?
      We zijn echt benieuwd naar je voorstel voor de andere soort pagina's.

    3. marchas zegt

      Bedankt voor de heldere feedback. Ik blij dat het bij u in de smaak valt!
      - De leesbaarheid is een goed punt. Ik zal de transparantie iets minder maken.
      - Over het tweede punt ben ik van mening dat de header afbeelding het drukste punt is van de site. Daarom wilde ik de overige informatie simpeler houden. Zodat het oog van de gebruiker niet naar 1 punt wordt toegetrokken. Ik zal wel proberen om de de site iets meer aankleding te geven, zodat het minder saai wordt.
      U kunt snel een aangepast design van mij verwachten.

      Groet,
      Marcha

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network