ClickCease Ontwerpen van Be Different - Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt

Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt

Wedstrijd gegevens:
Pakket zilver

  • Wedstrijd van: Buurtwelzijn
  • Categorie: Website design
  • Totaal budget: € 599.00
  • Datum start : 09-01-2014 10:45
  • Datum einde : 07-02-2014 10:44
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,psd,png
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 47
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

De website wordt één van de communicatieplatformen voor de social enterprise Buurtwelzijn, waarmee we als doel hebben het welzijn van de buurt te verhogen, door mensen meer voor elkaar te laten doen mbv een virtuele buurtmarkt. Buurwelzijn is met name gericht op de kwetsbare groepen zoals ouderen en wil inactieven graag als vrijwilliger inzetten.

Via brandsupply is een mooi logo voor ons ontworpen. Hierop dient te worden aangesloten. De kleurstelling in het logo is nog niet vast (het is wat te hard om door te voeren in de hele site). U mag de kleurstelling in het logo aanpassen om een beter geheel te vormen met een kleurstelling in het ontwerp dat u voorstelt.
Verder willen we een speelse opzet, maar wel rustige en betrouwbare uitstraling.

Bedrijfsomschrijving:

Buurtwelzijn wil het nabuurschap terugbrengen in de Nederlandse samenleving, waardoor we in de buurten weer elkaar gaan helpen en elkaar verzorgen. Hiermee willen we de kracht van de buurt vergroten door meer en meer mensen in de buurt met elkaar te verbinden.


Aanleiding: Door de terugtredende centrale overheid vloeien er steeds meer gelden naar de gemeente en die wordt verantwoordelijk voor de zorg. Met de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) betekent het dat gemeenten per 1 januari 2015 verantwoordelijk zijn voor de zorg naar de burgers. De gelden van de jeugdzorg, de bijzondere ziektekosten (AWBZ) en het participeren van de inactieven in de maatschappij komen terecht bij de gemeente en die mag zelf bepalen hoe de gelden ingezet worden. Wel heeft de WMO wet een aantal eisen gesteld in de vorm van een compensatieplicht. Ze dienen te zorgen dat de burger instaat is in het voeren van een eigen huishouding, dat de burger zich kan verplaatsen in en om de woning, dat de burger zich lokaal kan verplaatsen en dat de burger sociale verbanden kan aangaan. Indien de burger dat niet lukt, dient de gemeente te zorgen voor een collectieve voorziening en als die niet mogelijk is voor een individuele voorziening. Aangezien de gemeente voor de uitvoering van deze taken minder geld krijgt dan dat de centrale overheid deed, betekent het dat de ondersteuning slimmer en beter georganiseerd moet worden. Dit wordt wel Welzijn Nieuwe Stijl genoemd, waarbij wordt uitgegaan van de kracht van de burgers.

Doelgroep:

Buurtwelzijn richt zich qua hulpvraag m.n. op 65plussers. Maar qua hulpaanbod juist weer op alle leeftijden (12 en hoger). Dus dat is een extra uitdaging. De teksten moeten dus goed leesbaar zijn voor ouderen, maar het geheel moet ook aantrekkelijk genoeg zijn voor jonge mensen.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

We willen hebben voorkeur een site in Responsive site in HTML5 + CSS + JPG/PNG. Dus het ontwerp moet daar ondersteuning aan geven.

Beangrijk is dat het ontwerp niet een te professionele uitstraling gaat krijgen, maar aansluit bij het grappige, laagdrempelig logo van Buurtwelzijn. Zie bijgevoegde plaatje. In de banner plaatjes gaan we ook teksten gebruiken met daarin een strip-achtige tekening en een tekst. Deze kunnen we nog niet geven, want die zijn nog in ontwikkeling. Maar schiet ook weer niet door: het is niet de bedoeling dat het een kinderopvang site gaat lijken.

Gezien onze doelgroep, lijkt het ons verstandig om niet met uitklap menu's te werken. Wel zien we de behoefte aan twee niveaus van menu's waar elk 8 opties in kunnen staan. We laten ons graag adviseren door uw expertise op dit gebied.

Ons lijkt het aardig om her en der wat "handgeschreven" teksten te gebruiken. Maar qua lettertypes moet het wel cross-browser breed beschikbaar zijn.

De volgende type pagina's willen we in het ontwerp verwerkt zien:
- Landingpagina met sliding panels/posters
- pagina met veel tekst (uitleg)
- pagina met blog/nieuws
- pagina met informatie in tabellen
- pagina met contact en kaart

Be Different
  • Website design # 300712 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Be Different:

      Hallo Buurtwelzijn,

      Leuk om te lezen dat mijn ontwerpen bij de laatste twee design zitten waar jullie voorkeur naar uit gaat! Het lijkt me erg leuk om wat voor jullie te kunnen betekenen en zie uit naar een goede samenwerking.

      Ik heb voor jullie laatste vraag betreft het inloggedeelte ook een opzetje gemaakt zonder banner. Dit opzetje is voor de gene die hulp zoeken. Hier kan men een hulpvraag plaatsen en zoeken naar de beschikbare aangemelde hulp.
      Deze zelfde opzet kan ook ingezet worden voor het hulp aanbieden. Links zou men dan hulp kunnen aanmelden en rechts ziet men dan het aanbod in de gevraagde hulp.
      Het iets organiseren in de buurt gedeelte zou in deze vorm ook passen maar kan ook een andere vorm krijgen.

      De teksten moeten we nog eens goed naar kijken, maar dat moet geen probleem zijn.

      We zijn goed op weg! Er is natuurlijk straks nog de mogelijkheid om de gehele website tot in detail af te ronden naar jullie wensen.

      Succes met jullie keuze.

      Groeten, Niels

    2. Be Different zegt

      Wellicht is het ook handig om een zoekoptie in te bouwen zodat men kan zoeken op hulpaanbod en hulpvraag. Ook raad ik jullie aan om bepaalde categorieën te plaatsen. Hier kan men dan op doorklikken en zit men op die vervolg pagina het overzicht van bijvoorbeeld het hulpaanbod. Dus bij hulpaanbod zou dit bijvoorbeeld kunnen zijn: Schoonmaak hulp, Klus hulp, Boodschappen hulp, Vervoer hulp, Keuken hulp, Reparatie hulp, Computer hulp, Administratie hulp etc.
      Dit kan natuurlijk nog in het ontwerp geplaatst worden.

    3. Buurtwelzijn zegt :

      Hallo Niels,
      Dank je voor ook dit voorgestelde ontwerp en de tips die je geeft. Morgen sluit de wedstrijd en gaan we een moeilijke keuze moeten maken tussen jou en Marcha.
      Groeten,
      BuurWelzijn

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299888 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Be Different:

      Goed om te lezen dat jullie de nieuwe ontwerpen netjes vinden!
      Hierbij weer wat nieuwe varianten met o.a. een andere kleur. Naar de juiste kleurstelling of bepaalde ontwerpen zoeken is uiteraard geen probleem. Alles is mogelijk en kan nog veranderd worden.
      Handig om te weten is dat alle lettertype bij de technische realisatie veel scherper gaat worden. In het ontwerp is deze namelijk wat minder scherp. Hou dat even in gedachte.

      Hoor graag weer even jullie feedback.

      Groeten, Niels

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Hallo Be Different, deze nieuwe serie spreekt ons meer aan dan het mintgroene. (wat sommige van ons een "condoleance site" idee gaf). Deze hoort bij de kans hebbers - op dit moment ben je bij de laatste twee designs waar onze voorkeur naar uit gaat.
      Zoals je je kunt voorstellen, zal een deel van de site besloten zijn. Na inloggen kun je dan een hulpvraag stellen, zien welke hulp gevraagd wordt in de buurt, hulp aanbieden of iets in de buurt organiseren. We denken dan aan een bladzijde waar het vooral om de inhoud gaat (dus zonder banner). Kun je daar aub nog een suggestie voor doen? Je helpt ons enorm.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299887 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299886 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299884 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Be Different zegt

      De nieuwspagina. Met links het items en rechts kan doorgeklikt worden naar andere berichten. Zo staat alles handig in een overzicht bij elkaar.
      In de banner boven heb ik nog even rechts het logo neergezet. Maar daar is dan plek voor de striptekeningen die jullie nog willen invoegen.

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299883 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Be Different zegt

      Eventueel kan de banner op vervolg pagina's weggehouden worden. Dus dat je bijvoorbeeld de banner alleen op de voorpagina krijgt te zien.

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 299882 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 298464 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Be Different:

      Hierbij ook een vrij nieuw ander ontwerp. Ik ben benieuwd naar jullie feedback op deze variant.

    2. Buurtwelzijn zegt :

      ja deze is netjes. we moeten nog eens nadenken over de juiste kleurstelling, maar daar ben je vast flexibel in als we bijv. zeggen dat we dit liever oranje hebben?
      Kun je ook een voorstel, in deze trend aanbieden hoe je een pagina met veel tekst en een pagina met tabellen en knoppen ziet?

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 298462 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Be Different zegt

      Bij deze variant is alleen het bovenstuk met de foto op de achtergrond het verschil met de andere versie hierboven.

    2. Buurtwelzijn zegt :

      De ronde vormen vinden we mooi. Dat heb je misschien opgepikt vanuit onze reacties op Marchas ontwerp. Dus ook hier bevalt ons dat zeker.
      Deze turquoise kleur, is "spannender" dan het groen, maar doet ons wel wat aan ziekenhuizen denken.
      Ook vragen we ons af of de banner zo wel gaat werken. Als er een vage foto als achtergrond staat, wordt het denk erg druk als er in de banner dan een scherpe foto komt te staan. eens kijken naar de andere variant waar je alleen een gradiënt als banneer achtergrond hebt.

    3. Be Different zegt

      Ronde vormen is inderdaad een mooie optie om door te voeren. De kleur turquoise geeft inderdaad een soort ziekenhuis gevoel. Daar ben ik het zeker mee eens. Vandaar ook even een andere kleur hierboven. De foto op de achtergrond maak het inderdaad wat drukker. Deze heb ik ook nu weg gehouden.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 298461 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Be Different:

      Goedemiddag,

      Bedankt voor jullie feedback.

      Ik heb in de kleuren meer rust gecreëerd en zachtere kleuren gebruikt.
      Het logo op de achtergrond heb ik nu weggelaten. Dat was immers een toevoeging.
      De menu balk is nu ook rond. Dat staat inderdaad mooier.
      De kleuren variant heb ik nu even bij groen gehouden. Ik denk dat dit de beste kleurenstelling is. Oranje/gele variant gaat denk ik weer meer naar de harde kant. Maar uiteraard kan ik ook een andere variant maken.

      Groeten, Niels

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Dankje voor deze variant. Ik merk hoeveel invloed zo'n banner heeft. Dit krijgt meteen een andere uitstraling.

    3. Be Different zegt

      Klopt, dat is zeker zo.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 294363 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Be Different zegt

      Goedendag,

      Ik ben benieuwd wat jullie van mijn ingezonden ontwerpen vinden. Graag hoor ik jullie feedback zodat ik eventueel nog het één en ander voor jullie kan aanpassen.

      Groeten, Niels

    2. Buurtwelzijn zegt :

      We vinden de kleuren nogal hard overkomen. Kun je wat zachtere kleuren erin brengen? Daarbij mag ook het logo "zachter" gemaakt worden om aan te sluiten.
      Diverse vlakken en ook het lettertype zijn afgerond, dat ziet er speels uit. maar in het menu heb je daar dan niet voor gekozen. Is daar een reden voor?
      Het logo in het groot erachter snappen we niet wat je daar voor bedoeling mee hebt.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 294359 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Be Different:

      Goedendag,

      Hierbij mijn ontwerp inzendingen voor de website van Buurtwelzijn.

      Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk rust, duidelijkheid en overzicht te creëren in de website. Dit maakt het voor de bezoeker makkelijker om door de site te navigeren.

      De slider banner bovenaan kan gebruikt worden voor de strip-achtige tekening met tekst. Ik heb ter voorbeeld hier nu even het logo geplaatst. Het is ook mogelijk om daar een foto te plaatsen.

      Ik ben benieuwd naar jullie feedback. Alles is uiteraard nog aan te passen.

      Groeten, Niels

    2. Buurtwelzijn zegt :

      Ons ontgaat het verschil met de afbeeling hierboven.

    3. Be Different zegt

      Klopt, excuses. Deze versie is wat kleiner. Als je doorklikt op de afbeelding, dan is bij de versie hierboven een grotere resolutie zichtbaar. Die versie is hetzelfde als deze.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 294358 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Buurtwelzijn zegt :

      De groene variant spreekt ons dan meer aan deze blauwe. Behalve de kleurstelling is er geen verschil toch?

    2. Be Different zegt

      Dat klopt inderdaad.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 294357 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Buurtwelzijn zegt :

      Je kiest voor een groene en een blauwe variant. Zit daar een gedachte achter. De oranje/gele variant zou denk ik wat zachter overkomen

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Website design # 294355 voor Ontwerp een vrolijke en kleurrijke website voor een buurt wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network