ClickCease Logo & huisstijl voor kinderpraktijk Uhuru - Logo & Huisstijl - Brandsupply

Logo & huisstijl voor kinderpraktijk Uhuru

Wedstrijd gegevens:

  • Wedstrijd van: ACornel
  • Categorie: Logo & Huisstijl
  • Totaal budget: € 250.00
  • Datum start : 30-11-2017 23:17
  • Datum einde : 14-12-2017 00:00
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,psd,ai,pdf
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 58
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Ontwikkel een strak en modern logo & huisstijl voor een nieuwe kinderpraktijk.

Kinderpraktijk Uhuru zal straks intergratieve kinderterapie bieden voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Het dient daarom zowel kinderen in deze leeftijdcategorie als de ouders aan te spreken.

De therapie vind spelenderwijs plaats.

Doel van de therapie is om te zorgen dat het kind controle krijgt over datgene waar het last van heeft. Het kind leert te vertrouwen op zijn of haar eigen kracht en keuzemogelijkheden te ontplooien ten aanzien van de klacht, zodat het kind zich weer vrij kan ontwikkelen.

Uhuru is Swahili voor vrijheid. Het staat voor mij symbool dat een ieder zijn dromen kan waarmaken en zich vrij mag voelen.
Tevens wordt deze naam gebruikt voor het hoogste punt van Afrika, de top van de Kilimanjaro, Uhuru Peak.

Er zijn een aantal redenen waarom ik voor deze naam gekozen heb, deze zijn:
- De betekenis erachter is niet meteen bekend bij mensen die het lezen. Een Nederlandstalige naam als 'vrijheid', 'sprankelen', 'In je kracht' komt voor mij te soft en zwaar over, en dat moet het logo dus ook niet uitstralen;
- Het mij inziens een speels woord is die kinderen met plezier uit kunnen spreken;
- Voor mij persoonlijk een band vanwege mijn reis naar de top van de Kilimanjaro, die weer symbool staat voor mijn liefde voor de bergen.
- Ik de symboliek achter het woord Uhuru en de referentie naar Uhuru Peak mooi vind:
1. Je doel/droom voor ogen hebben.
2. Stap voor stap dichterbij je doel/droom komen
3. Je doel/droom behalen;
4. Moeilijkheden overwinnen;
5. Pieken en dalen in het leven;
6. Na het overwinnen van obstakels voel je je vrij.
- Ik het voor me zie dat een Uil het woord uitspreekt, die opzichzelf ook weer staat voor vrijheid. En een vogel de mogelijkheid heeft zijn vleugels uit te slaan.

Zelf hebben ik een opzetje bedacht, die ik bijgesloten heb, die eventueel als input gebruikt kan worden (hoeft zeker niet).
Eén bestand geeft de naam Uhuru weer die in letterhoogte de vorm van een berg nabootst. De uitvoering is zeker niet nabij mijn gewenste resultaat, maar het idee sprak mij wel aan.
Het tweede bestand geeft een vachtje van de uil weer, die is opgebouwd uit een veelvoud van U's (de eerste letter uit het eerste bestand). Dit zie ik voor me op bijvoorbeeld de achterkant van de visitekaartjes of op een deel van de achtergrond van de website. Waarbij binnen sommige U's (waarschijnlijk één per uiting) een plaatje zichtbaar kan worden gemaakt, de rest van de U's hebben dan een egale achtergrond.
Mocht je hierop verder willen borduren dan wil ik bij dezen aangeven dat je vrij bent om het geheel aan te passen naar jouw ideeën zoals aanpassingen aan de lijndikte, de verhouding hoogte breedte, evenals of het hoekiger moet of juist ronder, enz.. Wederom het idee van het verendek met mogelijkheid van gebruik van plaatjes in de U spreekt me vooral aan. Bijvoorbeeld het plaatsen van een afbeelding van een vlag rechtboven en dat de overige U's de trapsgewijze tocht naar boven symboliseren.

Zoals hiervoor gezegd je mag de bijgesloten bestanden als input gebruiken, maar dat hoeft zeker niet.

Alvast heel erg bedankt voor het vormen van jullie ideeën en het aanleveren van de uitwerkingen daarvan.

Bedrijfsomschrijving:

Kinderpraktijk Uhuru is een praktijk die integratieve kindertherapie aanbiedt voor kinder vanaf 4 tot en met 12 jaar oud.

De therapie vind spelenderwijs plaats.

Doel van de therapie is om te zorgen dat het kind controle krijgt over datgene waar het last van heeft. Het kind leert te vertrouwen op zijn of haar eigen kracht en keuzemogelijkheden te ontplooien ten aanzien van de klacht, zodat het kind zich weer vrij kan ontwikkelen.

Doelgroep:

Kinderen van 4 tot en met 12 en hun ouders.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Rood en Groen zijn kleuren die ik voor mij zie. Hoeven er niet allebei in te zitten.

Ik zou het fijn vinden om een element in het logo te hebben die ik kan gebruiken zonder de begeleiding van de woorden Uhuru en Kinderpraktijk.

Social Network