ClickCease Ontwerpen van Ted - AppstrijdCC - app ontwerp wedstrijd Centre Céramique

AppstrijdCC - app ontwerp wedstrijd Centre Céramique

Wedstrijd gegevens:

  • Wedstrijd van: AppstrijdCC
  • Categorie: iPhone App design
  • Totaal budget: € 500.00
  • Datum start : 13-01-2012 16:38
  • Datum einde : 16-02-2012 09:00
  • Status : Beëindigd
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 40
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Designvoorstel: Centre Céramique wil graag een app voor op de smartphone. Jullie mogen helemaal zelf bedenken wat voor app dit gaat worden. Deze app hoeven jullie niet zelf te maken, maar jullie gaan de app ontwerpen. Het designvoorstel moet betrekking hebben op de Stadsbibliotheek Maastricht (gevestigd in Centre Céramique) en eventueel haar 350 jarig jubileum. Het ontwerp dient visueel gepresenteerd te worden door middel van screenshots of schetsen. Je kunt hiervoor gebruik maken van het bijgevoegde pdf bestand.Het concept moet duidelijk zijn. Zo moet bijvoorbeeld te zien zijn hoe men door de applicatie gaat klikken. Denk ook aan een leuk en gebruiksvriendelijk design.Naast het ontwerp moet er ook een toelichting ingeleverd worden. Dit kun je tekstueel doen, maar je kunt ook een video van jezelf maken. Beschrijf in de toelichting voor welke doelgroep jou app is bedoeld, wat jou concept is en hoe jou app gaat werken (functionaliteiten: acties en gevolgen.). http://www.appstrijdcc.nl, http://www.facebook.com/pages/AppstrijdCC/117633945012245?ref=ts, https://twitter.com/#!/AppstrijdCC

Bedrijfsomschrijving:

Op de grens van het oude Wyck en de nieuwe wijk Céramique ligt Centre Céramique aan plein 1992. Er is altijd wel iets te beleven! Je kunt de bibliotheek bezoeken, een mooie tentoonstelling bekijken, een lekkere kop koffie drinken, de krant lezen, luisteren naar een concert of laten verrassen door een van de vele activiteiten. Dit is niet de enige reden voor een bezoek aan Centre Céramique. Ook het gebouw van de architect Jo Coenen met haar mooie uitzicht is de moeite waard. Ook bibliotheek Heer en bibliotheek Malpertuis zijn een onderdeel van Centre Céramique. Centre Céramique is een onderdeel van de gemeente Maastricht.Om nog een beter beeld van Centre Céramique te krijgen, kijk op: http://www.centreceramique.nl, http://www.facebook.com/centreceramique, https://twitter.com/#!/centreceramique

Doelgroep:

Iedereen

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Logo\'s die gebruik kunnen worden, zijn het Centre Céramique logo en het logo van bibliotheek.nl. Je bent vrij om te kiezen voor een bepaalde kleurstelling. De nationale kleur van de openbare bibliotheken in Nederland is oranje.Zie ook onderstaande websites voor de huisstijlen:http://www.bibliotheek.nl en http://www.centreceramique.nl

Ted
  • iPhone App design # 65091 voor AppstrijdCC - app ontwerp wedstrijd Centre Céramique wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Ted:

      Beste opdrachtgever,

      Ik heb de laatste aanpassingen doorgevoerd (met roze aangegeven)en heb het uiterlijk wat opgepoetst . Ook heb ik mijn gedachten laten gaan over een eventuele toepassing van social media. Het hoofdthema van de app blijft nog steeds dat het een ultieme 'browse' ervaring moet opleveren voor iedereen die de bieb bezoekt.

      U heeft de naam browsen geïntroduceerd het zijnde de term voor de zoekende/snuffelende bieb-bezoeker. Ik vond dat zo'n toepasselijke naam dat ik heb besloten deze term te adopteren als naam voor de app;'BROWSE'.

      Met vriendelijke groeten,

      T.

    2. AppstrijdCC zegt :

      Beste Ted,

      Bedankt voor je aanvullingen.

      gr

      AppstrijdCC

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • iPhone App design # 62851 voor AppstrijdCC - app ontwerp wedstrijd Centre Céramique wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Ted:

      Beste opdrachtgever,

      Hierbij mijn inzending. Het bestaat zowel uit het tekstgedeelte als de APP uitleg. Het zal dus een beetje heen en weer scrollen worden. Mocht u het tekst gedeelte graag in word hebben, dan stuur ik dat wel naar een mail adres (als dat er is).

    2. AppstrijdCC zegt :

      Beste app ontwerper,
      U heeft inderdaad gelijk dat veel mensen naar de bibliotheek komen zonder dat men precies weet wat men wilt hebben. M.a.w. de meeste mensen zijn browsers. Uw app zou inderdaad kunnen helpen bij het browsen in onze collecties. Als we het goed begrijpen geeft het een lees –en luisteradvies en is het dus een soort attenderingsapp.

      De vormgeving is lekker strak en duidelijk. Wij vragen ons af of scherm 8 handig is. Want wat men intoetst moet wel matchen met de categorieën uit scherm 9.

      Het verschil tussen autodidact en informatief ontgaat ons een beetje. Is zelf iets willen leren ook niet gewoon informatief of….? Kunt u dit wat verduidelijken?

      Wat leuk is de gedachte dat de locatie van de materialen via een plattegrond gepresenteerd wordt.

      Bedankt voor uw inzending en de jury zal uiteindelijk het oordeel vellen.

    3. Ted zegt

      Beste opdrachtgever,

      Ten eerste heel veel dank voor uw opbouwende commentaar! De app is inderdaad een soort attenderingsapp die de beleving in de bieb nog leuker moet maken door het 'browsen' te vergemakkelijken (en succesvoller te maken) en het vinden van boeken moet verbeteren.

      Ik zal puntsgewijs uw vragen proberen te beantwoorden.Ik hoop dat de antwoorden bevredigend zijn, zo niet dan hoor ik het graag!

      1. Scherm 8 dient als interesse overzicht (de plek waar de gebruiker een interesse profiel kan samenstellen). Als de gebruiker daar voor de eerste keer komt (vanuit stap 7) dan is deze dus leeg (alleen grijze lege balken). Nu kan de gebruiker zijn interesses van dat moment duidelijk maken door een van de grijze balken aan te tikken. Dan krijgt de gebruiker submenu 9. Daarin kiest de gebruiker één categorie uit de categorielijst (een van die paarse blokjes die elk een interesse uitbeelden). Zodra de keuze is gemaakt springt het scherm weer terug naar 8 (stap 10) waar nu op de eerste grijze balk een interesse is ingevuld (die de gebruiker op scherm 9 had gekozen). Nu kan de gebruiker de zoekopdracht starten, of op nog een grijze balk aantikken om zijn interesse profiel uit te breiden (lees; zoekopdracht specificeren). Dus men toetst in scherm 8 geen categorieën in, maar kiest ze uit een submenu (scherm 9).

      2. U heeft daar een heel wezenlijk punt. Een leerboek is inderdaad eigenlijk gewoon informatief, dus er valt inderdaad wat voor te zeggen om dat onderscheid te laten vervallen. Het enige waar ik mee worstelde (toen ik bezig was met het ontwerpen van de app) was dat er naar mijn idee een wezenlijk verschil moest zijn tussen boeken die mij iets zouden leren om iets te kunnen (denk aan kookboeken, autocursussen, muziekboeken (met bladmuziek), hoe leer ik schilderen etc.) en boeken die mij louter kennis bijbrengen (kunst, geschiedenis, astrologie, etc.). Anders gezegd ik voelde een verschil tussen een kunstboek (over bv. de renaissance) en een kunstboek dat mij leert hoe ik kan schilderen en welke materialen ik daar voor nodig heb. Ik meende dat verschil daar te moeten verwerken omdat als ik persoonlijk 'brows', dan weet ik meestal wel al of het een boek moet zijn dat mij iets leert te kunnen of een boek dat informatie geeft over een onderwerp. Misschien is de woordkeuze 'autodidact' wat onhandig. Enfin, mocht u toch vinden dat 'dingen jezelf aanleren' ook gewoon informatief is, dan vind ik dat ook gewoon oké. Een categorie minder maakt het toch weer wat overzichtelijker.

      Volgens mij waren dat de vragen. Mochten er zaken toch nog onduidelijk zijn (of u heeft aanvullende/ nieuwe vragen) dan hoor ik dat graag.

      P.s. is het trouwens nodig dat ik deze uitleg ook in het document zelf zet?

    4. AppstrijdCC zegt :

      Beste designer,

      ad 1. Bedankt voor de uitleg. Het is nu duidelijk waarvoor scherm 8 dient. Dat hadden we niet helemaal goed begrepen.
      ad 2. Het zal lastig zijn om een onderscheid te gaan maken tussen autodidact boeken en informatieve boeken. In onze catalogus, waar de app toch uiteindelijk de informatie dient te halen, zit deze scheiding niet. Daar zijn het allemaal informatieve boeken. Maar het is nu wel duidelijk wat u ermee bedoelt.

      Nee deze uitleg hoeft niet in het document zelf. We nemen de reacties van de inzenders gewoon mee bij de beoordeling.

    5. Ted zegt

      Beste opdrachtgever,

      Aangezien de autodidactische boeken in de bieb binnen de informatieve categorie vallen lijkt het mij niet meer dan logisch deze lijn ook door te zetten in de app. Dus dan zullen de autodidactische boeken verschijnen bij een zoekopdracht binnen informatief.

    6. AppstrijdCC zegt :

      Ok prima

    7. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network