ClickCease Ontwerpen van joosttilburg - Gemeente Nieuwkoop zoekt logo voor Omgevingswet/visie/plan

Gemeente Nieuwkoop zoekt logo voor Omgevingswet/visie/plan

Wedstrijd gegevens:

  • Wedstrijd van: Gemeente Nieuwkoop
  • Categorie: Logo
  • Totaal budget: € 300.00
  • Datum start : 10-05-2017 16:14
  • Datum einde : 24-05-2017 00:00
  • Status : Beëindigd
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 40
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

De Gemeente Nieuwkoop/ afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf is op zoek naar een logo voor de implementatie van de Omgevingswet.
De Omgevingswet, die naar verwachting in 2019 in werking treedt, integreert 26 wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving. Hieronder vallen onderwerpen als: bouwen, milieu, waterbeheer, ruimtelijke ordening, monumentenzorg en natuur. Met de Omgevingswet wil de overheid het eenvoudig beter maken.
Naast de Omgevingswet, de juridische kant, is er ook de omgevingsvisie; een visie op de toekomst van –in dit geval- Nieuwkoop in 2040, en het omgevingsplan; de gemeentelijke regels van de fysieke leefomgeving als vervanging van het bestemmingsplan.

Het logo van de implementatie moet allesomvattend zijn, en gebruikt kunnen worden voor de verschillende onderdelen van de implementatie (Omgevingswet, omgevingsvisie, omgevingsplan). Dit kan bijvoorbeeld met behulp van tekst, wat zou betekenen één logo ontwerp waar drie keer een andere tekst bij staat, resulterende in drie afzonderlijke logo’s.

Het logo moet de lading en het onderwerp van de implementatie dekken, maar ook zeker Nieuwkoop als gemeente vertegenwoordigen. Belangrijk is dat er herkenbaarheid in zit.
Er kan gekozen worden om een variant op het logo van de gemeente te maken. Voorwaarden hiervoor zijn dat het logo niet mag worden aangepast qua kleur (met uitzondering van een variant in wit). Wel mogen onderdelen van het logo worden (her) gebruikt, zoals deel van de bloem, de golf etc.
Wanneer er gekozen wordt om het logo van de gemeente niet te gebruiken als basis kunnen de kleuren van de gemeente los gelaten worden, maar vooral de kleuren kunnen wel voor extra herkenbaarheid zorgen.

Bedrijfsomschrijving:

De Gemeente Nieuwkoop, onderdeel van de provincie Zuid- Holland, is een in 2007 samengevoegde gemeente met totaal 13 op zichzelf staande dorpskernen. De gemeente is een ‘Parel in het Groene Hart’, mede door de Nieuwkoopse Plassen als aangewezen Natura2000 gebied. Ondanks de nabijheid van de Randstad vormt Nieuwkoop een groene oase. Naast groen is de gemeente ook ondernemend en duurzaam.
De organisatie kenmerkt zich onder andere als nuchter, flexibel, eigenwijs, innovatief en praktisch. Een belangrijk speerpunt van de gemeente is het van buiten naar binnen werken.

Doelgroep:

Het logo is dé visuele associatie voor het project implementatie Omgevingswet. Hierbij dient het logo als communicatiemiddel voor zowel intern binnen de organisatie, als extern voor inwoners, ketenpartners, organisaties, andere overheden etc.




Kleuren, favoriete logo's, must haves

Het bijgevoegde logo van de Gemeente Nieuwkoop kan als uitgangspunt dienen.In het logo is een gestileerde letter N te herkennen, die uitdijt tot een golf, die de waterrijke omgeving (Langeraare Plassen, Nieuwkoopse Plassen, De Meije en de Aar) verbeeldt. De kernen worden afgebeeld als dertien lijnen die samen een bloem vormen, De bloem staat symbool voor de natuurlijke omgeving en het weidse karakter van Nieuwkoop.

Het kleurgebruik van de gemeente is als volgt:
C M Y K
42 0 76 0 (groen)
100 37 0 0 (blauw)

Het lettertype van de tekst ‘Nieuwkoop’ in het logo is Formata light. Dit lettertype dient ook gebruikt te worden voor een andere tekst bij het logo.

joosttilburg
  • Logo # 729996 voor Gemeente Nieuwkoop zoekt logo voor Omgevingswet/visie/plan wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer joosttilburg:

      En een ander idee van mij...

    2. joosttilburg zegt

      Beste,
      Als ik nog iets moet aanpassen, dan hoor ik dit graag van u.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 729987 voor Gemeente Nieuwkoop zoekt logo voor Omgevingswet/visie/plan wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer joosttilburg:

      Dank u wel voor uw reactie. Hierbij een aantal varianten.

    2. Gemeente Nieuwkoop zegt :

      Mooie verbetering, bedankt! Middelste valt t.o.v. beide andere af. Stof tot nadenken...

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 728700 voor Gemeente Nieuwkoop zoekt logo voor Omgevingswet/visie/plan wedstrijd Klacht indienen
    1. Gemeente Nieuwkoop zegt :

      Origineel, strak. Optie "gemeente" weglaten en resp. "Omgevingswet, -visie en -plan" (in blauw)centraal binnen bloem plaatsen, met "nieuwkoop" (in zwart) rechtsonder.

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network