ClickCease Ontwerpen van MichelW - Logo en Huisstijl ontwerp van een traditionele Taverne IJscafe in het bergdorpje van Nederland

Logo en Huisstijl ontwerp van een traditionele Taverne IJscafe in het bergdorpje van Nederland

Wedstrijd gegevens:
Pakket brons

  • Wedstrijd van: oudvijlen
  • Categorie: Logo
  • Totaal budget: € 199.00
  • Datum start : 24-08-2012 13:49
  • Datum einde : 07-09-2012 13:49
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 47
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Pakkend logo en mogelijke huisstijl voor het hoogst gelegen IJScafe van Nederland. We zijn naast IJScafe ook Cafe en Taverne . Gaan dus ook broodjes , koffie en gebak verkopen en natuurlijk bier.

Ook is er een zaal met prachtig uitzicht over het dal , waar vooral verenigingen gebruik van maken. Ook geschikt voor babyborrels en vergaderingen ect

Onze doelgroep is vrij groot , lokale bevolking , toeristen en ook gezinnen ( dagrecreatie ) en natuurlijk wandelaars en fietsers.

Het wordt een traditionele inrichting ( Disney mainstreet style )

Ook komt er WIFI ect en zullen we inspelen op de moderne social media gebruiker.

We zitten in een Bavaria pand ( veel blauw in alle uitingen )

Heel leuk als er ook iets gedaan wordt met de ligging in het hoogst gelegen bergdorpje van Nederland , Vijlen.

Bedrijfsomschrijving:

Doelgroep:

Kleuren, favoriete logo's, must haves

MichelW
  • Logo # 117993 voor Logo en Huisstijl ontwerp van een traditionele Taverne IJscafe in het bergdorpje van Nederland wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer MichelW:

      Een gekleurde achtergrond zou in veel gevallen visueel onaantrekkelijk worden, aangezien de kleuren kunnen gaan 'vloeken' zoals dat heet. Het is belangrijk om als eigenaar van een huisstijl regels op te zetten en te (laten) handhaven. In het geval van dit kleurrijke logo zou het goed zijn om er voor te kiezen dat het logo enkel en alleen op een ongekleurde achtergrond geplaatst mag worden.

      Natuurlijk zal er altijd een moment zijn waarop dit onmogelijk lijkt. Daarom wordt er in dat geval een tweede versie van een logo aangeleverd, waarin het beeldmerk omringd is door een gepaste witte vorm. In dit geval een cirkel, als vormherhaling van het logo. Op deze manier kan het logo op elke gekleurde achtergrond geplaatst worden, zonder zijn individuele kracht van de huisstijl te verliezen.

    2. MichelW zegt

      Zoals je kunt zien heb ik de kerk in het logo wat vergroot, dit om te zorgen dat de details meer naar voren komen, en het niet te iel wordt, zeker wanneer het logo klein geplaatst moet worden.

    3. oudvijlen zegt :

      Mooi met groter, als je nog zelf ideeën heb draag ze aub aan we hebben nog 7 dagen hoe meer in dit geval hoe beter niet dat we achteraf idee hebben dat we kansen gemist hebben. Thnx

    4. MichelW zegt

      Ik ben zelf op dit moment erg tevreden met het resultaat. Het logo staat als een huis, heeft een juiste compositie, juiste sfeer en erg belangrijk, de typografie is qua formaat in evenwicht met de illustratie, dus bij een kleine afdruk is de naam nog steeds leesbaar.

      Daarnaast is het logo erg praktisch in gebruik.
      Naast de vraag of een logo er visueel aantrekkelijk uit ziet, zijn praktische en technische aspecten rondom een logo zeker net zo belangrijk om mee te nemen in het ontwerp om tot een goed resultaat te kunnen komen.

    5. oudvijlen zegt :

      Klopt fijn werkend

    6. oudvijlen zegt :

      Zonder kader toch mooier, wel goed idee kerk en naam groter

    7. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 117393 voor Logo en Huisstijl ontwerp van een traditionele Taverne IJscafe in het bergdorpje van Nederland wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer MichelW:

      Mooi idee! Dan gaat ie inderdaad beter op in de rondingen erboven. Wel heb ik de ronding beperkt gehouden, dit om te voorkomen het woord 'opensplijt'. (de ruimte tussen de letters wordt groter door het buigen, wat bij teveel buigen een instabiele samenhang tussen de letters vormt)

      Subtiel, maar zeker een toegevoegde waarde!

      Groet,
      Michel

    2. oudvijlen zegt :

      Yip ziet er beter uit thnx

    3. oudvijlen zegt :

      Hoeveel kan ik dadelijk groter maken, word dit dadelijk in hoger resolutie aan geleverd of hoe gast dat.

    4. MichelW zegt

      Letterlijk oneindig groot. Het logo is namelijk opgebouwd uit vectoren, de tegenhanger van pixels.

      Zoals je weet worden foto's pixelig wanneer je deze teveel uitvergroot, dit komt omdat pixels zichzelf niet kunnen vermenigvuldigen. Vectoren daarentegen kunnen dat wel. Het logo wordt aangeleverd in een bestand die deze vectoren kan lezen, en daarmee is het logo dus altijd op elk denkbaar formaat te vergroten/verkleinen zonder zijn kwaliteit te verliezen.

      Wel is het belangrijk om te weten dat je rekening moet houden met de Minimale grootte van het logo, vanwege de detaillering in het kerkgebouw. Maar dat zal geen probleem vormen als je van tevoren een minimaal formaat vaststelt en hanteert. Ik kan dit op een later moment voor jullie bekijken wat de beste afmeting hiervoor zou zijn. (Bijvoorbeeld voor in kleine advertenties of op websites)

    5. oudvijlen zegt :

      Super dat zou fijn zijn.

    6. oudvijlen zegt :

      Hoe ziet het er uit op een andere kleur achtergrond ?

    7. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 117069 voor Logo en Huisstijl ontwerp van een traditionele Taverne IJscafe in het bergdorpje van Nederland wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer MichelW:

      Hierbij een ontwerpvoorstel met daarin de kleuren zoals ik ze persoonlijk zou kiezen. Je gaf in de briefing al aan dat je richting Bavaria wilde, vanwege o.a. de inrichting.

      Daarnaast ben ik van mening dat een logo niet meer dan 2 a 3 kleuren mag bevatten die goed op elkaar afgestemd zijn.
      Dit om ervoor te zorgen dat het functioneert als logo, en niet als illustratie. Een logo is niet zomaar een plaatje, maar een beeldmerk waar je onthouden mee wilt/moet worden. (Marlboro is rood, shell is geel/rood, Bavaria is blauw/goud.)

      Een logo wat boven dat maximum aantal kleuren uitstijgt kan nauwelijks nog functioneren als een beeldmerk wat men onthoud. Vandaar dat ik je wil adviseren onder dit maximum te blijven, en in dit geval wil ik een voorstel doen van goud/blauw (en grijstonen, maar dat zijn geen kleuren)

      De kerk en de naam 'Oud Vijlen' heb ik in dit geval goud gemaakt, waardoor ze in kleur met elkaar gelinkt worden als een geheel.

      Ik ben benieuwd naar je reactie.

      Groet,
      Michel

    2. oudvijlen zegt :

      Dank u voor het advies zeer waardevol, deze week bespreek ik het nog met mijn partners. Als alles akkoord gaan zullen wij hier zeker voor gaan niet alleen voor het logo maar ook door jou uitstekend advies greetz Dave

    3. MichelW zegt

      Fijn om te lezen, graag gedaan! Ik wacht jullie reactie af.

    4. oudvijlen zegt :

      Vraag me af of het niet leuk is als banner taverne ijscafe een ronding heeft greetz Dave

    5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 116419 voor Logo en Huisstijl ontwerp van een traditionele Taverne IJscafe in het bergdorpje van Nederland wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer MichelW:

      Hoi,

      Hierbij een aangepaste versie!
      Ik heb je wijzigingen aangepast, en de kerk zo goed mogelijk in beeld gebracht.

      (Het is niet mogelijk om een foto te plaatsen in een logo. Uiteraard is alles 'mogelijk', maar het is een ongeschreven regel bij ontwerpen. Je zou het in de toekomst niet kunnen vergroten en verkleinen zonder problemen te krijgen met de kwaliteit van het beeld.)

      Ik begreep uit je feedback dat je de kerk heel duidelijk in beeld wilt hebben, dus vandaar de gedetailleerde illustratie. Een goed resultaat, wat mij betreft!

      Ik ben benieuwd naar je reactie.

      Met vriendelijke groet,
      Michel

    2. oudvijlen zegt :

      Thnx ziet er goed uit, vind jij de kleur stelling passen of heb je nog ander voorstel

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 116291 voor Logo en Huisstijl ontwerp van een traditionele Taverne IJscafe in het bergdorpje van Nederland wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer MichelW:

      Hallo,

      Hierbij mijn inzending voor het logo van jullie taverne en ijscafé! Het ijs komt naar voren, maar voert niet de boventoon aangezien jullie meer dan dat verkopen/organiseren. Het logo is rijk aan illustratie, maar het heeft wel echt het uiterlijk en de functie van een logo!
      De drie bollen ijs vormen de weg naar omhoog, waar de kerktoren, oftewel het dorp Oud Vijlen, de kroon spant met zijn hoogte!

      Graag jullie reactie.

      Met vriendelijke groet,
      Michel

    2. oudvijlen zegt :

      Ziet er goed uit messchien bolletjes ijs in groen zodat groene omgeving naar voor komt, de kerk in origineel foto erop heb klein beetje gevoel van moskee greetz

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network