ClickCease Ontwerpen van Dadaist - Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen

Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen

Wedstrijd gegevens:
Pakket brons

  • Wedstrijd van: Wildopvang.nl
  • Categorie: Logo
  • Totaal budget: € 269.00
  • Datum start : 02-08-2018 15:58
  • Datum einde : 16-08-2018 00:00
  • Status : Beëindigd
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 46
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

LOGO
Voor een nieuwe stichting in de dierenwelzijnsbranche zoek ik een herkenbaar logo waarin duidelijk wordt dat wildopvangcentra voor inheems in het wild levende soorten vogels en zoogdieren centraal staan. Wildopvangcentra zijn asielen voor in het wild levende dieren die in nood zijn geraakt. In het wildopvangcentrum worden ze behandeld en gerevalideerd - of verweesde vogels en zoogdieren grootgebracht - totdat ze weer terug in de vrije natuur kunnen worden uitgezet. Het logo wil ik gebruiken als visueel herkenbaar beeld voor WILDOPVANG.NL in alle communicatie uitingen: social media, website, briefpapier, kennisbank leermateriaal (Wikiwise).


Bedrijfsomschrijving:

WAT DOET WILDOPVANG.NL
De stichting, die ‘Wildopvang.nl’ gaat heten, houdt zich bezig met de opvang van inheemse in het wild levende dieren in Nederland en Vlaanderen; promoot onderlinge samenwerking van wildopvangcentra; stimuleert het delen van professionele kennis; zorgt voor algemene publieksvoorlichting over hulp aan inheemse wilde zoogdieren en vogels; lobbyt voor financiële ondersteuning van wildopvangcentra door de (provinciale) overheid en is bezig met de opzet van een kennisbank voor professionals.

Doelgroep:

Het grote publiek én de ongeveer zestig wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

VERWACHTING VAN LOGO
Het logo moet duidelijk maken dat het de stichting gaat om de opvang van zowel vogels als zoogdieren. Dus sommige opvangcentra vangen alleen vogels op, andere alleen egels en sommige opvangcentra vangen beiden op of alleen zeezoogdieren, weer anderen een veelvoud van vogel- en (land)zoogdiersoorten. Het logo moet duidelijk maken dat het om ALLE soorten wildopvangcentra (voor vogels én zoogdieren) gaat.

Dadaist
  • Logo # 879777 voor Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen wedstrijd Klacht indienen
    1. Wildopvang.nl zegt :

      Heel mooi logo, echt een logo! Deze komt op mijn verlanglijstje, dus ik vind 'm zeker heel goed. Toch zou ik bij de uil ook (begin) van poten of tenen willen zien. In driekleur met zwart lijkt het net een kabouter met een baard. :-)

    2. Dadaist zegt

      Bedankt voor de feedback. Het is voor ons als vormgever altijd afwegen hoeveel details er over moeten blijven in een logo. Als ik hier bijvoorbeeld de uil verder zou gaan uitwerken, komt dat weer niet tengoede van de vos die goed strak is. Alle details die ik zou toevoegen aan de uil veranderd de sfeer van het geheel waardoor de twee dieren niet meer in eenzelfde stijl zitten.
      Bovendien denk ik niet gauw dat iemand aan een kabouter gaat denken als je de naam 'wildopvang' ernaast leest ;-)

    3. Wildopvang.nl zegt :

      Ik ben toch terug bij dit ontwerp. Dan zonder zwart. Hoe ziet deze eruit in zwartwit? En de tekst eronder kan worden veranderd, neem ik aan. En zou het werken in de ruimte die Twitter en Facebook accounts bieden?

    4. Dadaist zegt

      Dat zwart is donkerbruin. Bij al mijn voorstellen overigens. Zwart is net dat tikkeltje te hard naast oranje. De baseline kan uiteraard aangepast. Het is een indicatie om aan te geven dat het mogelijks een meerwaarde kan zijn om de naam iets meer toe te lichten.
      Uit ervaring weet ik dat je best voor elk sociaal medium even apart bekijkt hoe we een logo daar precies tot haar recht laten komen, Laar dat lukt zeker en vast.

    5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 880186 voor Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Dadaist:

      Omdat ik het een heel boeiend thema vind ... maar nu ga ik ophouden ;-)

    2. Wildopvang.nl zegt :

      Nee, we raken van het spoor. Het meest besproken ontwerp (andere vos en uil) is het beste. Ik moet ook tijd hebben om na te denken. Veertien dagen duurt deze wedstrijd. Die wil ik ook benutten, begrijp je?

    3. Wildopvang.nl zegt :

      Goed zo. Het is ook een leuk onderwerp om voor te ontwerpen. Beter dan 'Kaas Boering BV' ;-)
      Ik ga rustig denken. En ik geloof dat ik mijn scores nu heb aangepast aan hoe ik er nu vanavond 6/8 tegenover sta. Hoop op je geduld.

    4. Dadaist zegt

      Alle respect hoor. Uiteraard mag je gerust de tijd nemen om alle ontwerpen te laten bezinken. Ik wou gewoon aangeven dat de tijd die ik met plezier aan deze ontwerpen besteed heb, op is

    5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 880148 voor Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Dadaist:

      Als het nog meer gestyleerd mag zijn ...

    2. Wildopvang.nl zegt :

      Mooi! Maar minder warme sfeer. Overigens moet tekst sowieso, anders want ik bied geen opvang maar vervul functie als belangenbehartiger en bruggenbouwer voor wildopvangcentra en publieksvoorlichting. Zie www.wildopvang.nl voor de missie.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 880138 voor Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Dadaist:

      Hiermee heb ik een poging ondernomen om tegemoet te komen aan je vraag m.b.t. de uil in het beeldlogo.

    2. Wildopvang.nl zegt :

      Mooi! Ik begrijp dat de andere versie ontwerptechnisch beter is, maar dit logo is duidelijker voor het doel. Dank.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 880133 voor Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen wedstrijd Klacht indienen
    1. Dadaist zegt

      Hierbij een aangepast versie!

      En begrijp me niet verkeerd, maar als grafisch ontwerper steek ik veel tijd en energie in het tekenen van een logo op maat. Als ik dan zie welk 'beeld' nog beoordeeld wordt met evenveel sterren, stelt me dat vaak toch teleur temeer het gewoon tekeningen zijn van het net waarbij je eigenlijk de creator moet vernoemen. Zie https://www.vecteezy.com/vector-art/158814-flat-animal-vectors

    2. Wildopvang.nl zegt :

      Vergeef mij. Dit is de allereerste keer dat ik een logo laat ontwerpen. Ik heb maar een beperkt budget (mijn vakantiegeld). Ik probeer zo eerlijk mogelijk te zijn in wat mijn verwachtingen en probeer dat in woorden uit te drukken.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 879795 voor Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Dadaist:

      Fijne opdracht. Bij deze mijn laatste ontwerp waarbij ik een uil heb proberen te combineren/integreren met een vos in één beeld. Ik hoop dat één van mijn ontwerpen jullie mogen bekoren.

      Mvg
      J.

    2. Wildopvang.nl zegt :

      Ik vind het een heel mooi logo! Echt een logo. Maar....de integratie van de twee beelden vind ik niet - voor mijn stichting - gelukt. In plaats van een vos en een uil, zie ik een eekhoorn met een staart om zich heen slaan. Mooi beeld maar passend bij de stichting eekhoornbescherming Nederland (bestaat!) en niet als nieuw logo voor mijn stichting die duidelijk moet maken dat zij opkomt voor de belangen van ALLE soorten wildopvangcentra die ALLLE SOORTEN vogels- egels- of andere in het wild levende dieren opvangen. Begrijp je?

    3. Dadaist zegt

      Doe de twee ogen van de uil eens weg en zie je dan nog een eekhoorn?! Dat is toch heel duidelijk een vos. De staart van een eekhoorn staat meestal rechtop, toch?

    4. Wildopvang.nl zegt :

      Ik kan geen foto plaatsen. Maar een eekhoorn slaapt met staart om zich heen geslagen. Ik heb vanavond nog eekhoorn zo zien slapen. ;-) Het is dus niet alleen mijn associatie, maar een feit. Doet niks aan je ontwerp af. Het is werkelijk prachtig en zit in de selectie. Misschien moet ik wennen. Zoals aan nieuwe bank. Daar schrik je ook van als deze net in huis is geplaatst.

    5. Dadaist zegt

      Oké. Ik zie eekhoorns meestal in volle actie, maar jij bent uiteraard de expert! En ja, zoals je zelf aangeeft, is het vaak even wennen aan iets nieuw of net anders dan het in ons hoofd zit.

    6. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 879765 voor Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen wedstrijd Klacht indienen
    1. Wildopvang.nl zegt :

      Mooi logo. Zeker! Maar iets te antropocentrisch naar mijn smaak (WaltDisney achtig). Bovendien lijkt het logo veel op de logo's van de Vlaamse wildopvangcentra en dat is niet zo handig.

    2. Wildopvang.nl zegt :

      Mooi logo. Zeker! Maar iets te antropocentrisch naar mijn smaak (WaltDisney achtig). Bovendien lijkt het logo veel op de logo's van de Vlaamse wildopvangcentra en dat is niet zo handig.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 879669 voor Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen wedstrijd Klacht indienen
    1. Wildopvang.nl zegt :

      Heel leuk. Maar mijn hart gaat niet harder kloppen. Ligt dus niet aan je ontwerp, maar aan mij.

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 879648 voor Ontwerp een logo voor een stichting die zich bezig houdt met wildopvangcentra in Nederland en Vlaanderen wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network