Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: krimineel
 • Categorie: Logo
 • Totaal budget: € 200.00
 • Datum start : 18-10-2009 16:41
 • Datum einde : 31-10-2009 16:41
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: psd,
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 82
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

In de afgelopen 2,5 jaar heeft krimineel zich als weblog verder ontwikkeld maar een geschikt logo is echter achterwege gebleven. Het is tijd voor een logo wat bij krimineel hoort. Een logo dat hedendaags, dynamisch, jong en fris oogt maar tegelijkertijd ook kwaliteit en degelijkheid uitstraalt. Doelstelling is om krimineel te laten uitgroeien tot een heuse ‘merknaam’ die als het ware automatisch bepaalde waarden en kwaliteiten oproept, en zich daardoor uniek en onderscheidend maakt ten opzichte van andere weblogs door een bepaald imago te creëren (uitstraling). Het logo moet dan ook associëren met de berichtgeving.

Het logo zal gebruikt worden op de website en elke andere plaats waar we het hip vinden; visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, stickers, brochures, folders , nieuwsbrieven, relatiegeschenken, textiel, formulieren, auto-reclame, advertenties, vlaggen, spandoeken, billboards, beurswanden, banners…

Bedrijfsomschrijving:

Krimineel is een weblog, of blog, een site in dagboekstijl. Wij (de auteur, weblogger of blogger genoemd) plaatsen berichten met foto’s, muziek, spellen, video’s, artikels, links naar andere webpagina’s, enz,.. die we leuk of interessant vinden. Deze ‘postjes’ zijn meestal voorzien van een (kort) stukje commentaar. Sommige van de berichten zijn gewaagd, pikant, gestoord, soms grappig of vreemd nieuws, afgrijzen, verontwaardiging, onbenulligheden, onthullingen, orakels, bezweringen, obsessies, neuroses en soms een beetje laag bij de grond. Maar ook serieuze berichten met een hoog cultureel gehalte m.b.t. kunst, natuur, architectuur, milieubehoud of enig ander onderwerp dat de Westerse beschaving enigszins in het licht stelt.

Krimineel is geen marginale crimineel, nee… Het is meer een rebel, klassebak, stoer, stout, eerlijk, geweldig, buitengewoon, fantastisch, netjes in het pak, een gemaskerde held, outlaw of desperado als Zorro, een Robin Hood als het ware. Iemand waar je sympathie voor hebt, waar je graag bevriend wil mee zijn. Eén van die weblogs waar je altijd met veel zin naartoe gaat.

In veel streken zeggen ze crimineel tegen iets wat zéér goed is, maar de URL crimineel was niet meer te krijgen. Krimineel daarentegen wordt door veel mensen op die manier geschreven, en die naam was nog vrij.

Doelgroep:

Onze doelgroep bevindt zich in de leeftijd van 18 tot 50 (die jong van geest zijn) en is helemaal thuis op het internet. In deze leeftijd zit men vol spanning en avontuur. Ze zijn op zoek naar amusement/infotainment, waar onze prioriteit ligt. Wat wij doen is inspelen op de primaire levensbehoeften van de man (en een paar vrouwen). Door de hoge werk, en sociale druk zoeken mensen in steeds hogere mate naar ontspanning op diverse manieren. Krimineel is bedoeld voor die middenklasse, de meerwaardezoeker zonder dat het te alternatief wordt. Het is een bepaald niveau wat we brengen, interessant, gedurfd, eerlijk, humoristisch, leuk, goed om te weten, zien of horen. Wat we niet brengen is het platte, commerciële. De gouden middenweg lijkt ons wel wat, een beetje zoals krimineel nu is (dat proberen we toch).

Na een lange school of werkdag kom je moe thuis. Je ploft neer in de zetel, eet wat, kijkt tv, gaat achter de pc. Een ideaal moment om even de boel de boel te laten en aan de opgefokte maatschappij te ontsnappen. Het wekelijkse of dagelijkse hoogtepunt, zeg maar gerust het moment waarop we uit onze dagelijkse sleur breken, vind plaats op krimineel. Onze bedoeling is om de bezoeker te laten lachen, hun triestig bestaan een beetje op te fleuren.

We weten wat er reilt en zeilt in de doelgroep en daarin zoeken we onze eigen weg, met onze gedurfde (eigen)zinnige aanpak met hedendaagse onderwerpen als film, entertainment, humor, gadgets en andere zaken die leven onder de jongvolwassenen.
Wij zorgen voor maximaal entertainment. Dat is geen bluf, maar lef.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Het woord “krimineel” moet in het logo verweven zitten. Het lettertype Mobsters (vrij van rechten) wat we nu gebruiken (met revolver) bepaald reeds voor een deel ons naammerk “Krimineel”, dat willen we dan ook bij voorkeur in het logo gebruiken.
Wat de baseline of slogan betreft is “jouw dagelijkse sleur breker” het enige dat mag gebruikt worden. Het lettertype voor de “baseline” is vrij te kiezen.
Een tweekleuren-logo heeft de voorkeur boven full colour werk.

In de loop van de jaren hebben we geregeld rood en zwart gebruikt in onze website lay-outs. We betrappen er onszelf op dat we die telkens opnieuw gebruiken, een combinatie van die 2 draagt onze voorkeur. Het logo zal trouwens ook in zwart wit overeind moeten blijven. Behalve logo’s die aan onze vereisten moeten voldoen, willen we ook graag Freestyle logo’s zien, waarin je volledig vrij bent in jouw ontwerp.

Wekelijks plaatsen we een nieuwe header bovenaan op krimineel. We gebruiken daarvoor afbeeldingen die we overal tegen komen tijdens het surfen. Enkel de afbeeldingen die ‘krimineel waardig’ worden bevonden komen in aanmerking. Het overzicht van enkele headers die (volgens ons) tot de besten behoorden kan je misschien helpen bij jouw ontwerp, gebruik ze als inspiratie.

PS: De winnaar krijgt eeuwige roem op onze pagina ‘over’.

djazzit
 • Logo # 587 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer djazzit:

   Het laatste logo iets aangepast en "in actie". Mijns inziens kan het wel degelijk goed werken in jullie headers en op zwart wit. Fine-tuning daargelaten uiteraard.

  2. krimineel zegt :

   Zoals je het nu presenteert wordt duidelijk dat dit niet is wat krimineel moet uitbeelden. Het lijkt wel ‘Plop’ naast ‘Friday the 13th’. Het is véél te braaf en heeft geen ballen. Aangezien wij veel gemene header afbeeldingen gebruiken komt dit echt té soft over. Een mooi 80’s logo en daarmee is alles gezegd.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 577 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer djazzit:

   Of wederom net wat anders.

  2. krimineel zegt :

   Dit ontwerp voelt heel fris aan, het heeft een hoog ‘disco’ gehalte. Maar de achtergrond zorgt ervoor dat dit niet te gebruiken valt op onze wekelijkse headers. De slogan mocht over de hele breedte staan van krimineel. Het spiegeleffect op het eerste ontwerp is leuk maar opnieuw moeilijk te combineren in een logo, dat is 2 sterren waard. De beide logo’s zullen in zwart wit ook niet overeind blijven, althans met die achtergrond. Het groene ontwerp is het beste van de 2, dat krijgt dan ook 3 sterren.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 576 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer djazzit:

   Diverse kleurvarianten.

  2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 557 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. krimineel zegt :

   De letters in het geel zijn beter dan in het zwart.

  2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 556 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer djazzit:

   Hier dan ook zomaar een idee voor iets totaal anders, maar waarbij ik wel gebruik heb gemaakt van het meest prominente element uit het huidige woordmerk.

  2. krimineel zegt :

   Het is niet zo totaal anders, je blijft de revolver gebruiken. De achtergrond is me niet duidelijk wat die er staat te doen, beter was om die weg te laten. Ik zou het wel eens willen zien met andere kleuren ook.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 554 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Geen commentaar

  2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 553 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Geen commentaar

  2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Logo # 552 voor Weblog 'Krimineel' jouw dagelijkse sleur breker - LOGO contest wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer djazzit:

   Bij deze een aantal mogelijkheden voor een nieuw logo. Ik ben hierbij dicht bij de basis gebleven. Het woordmerk Krimineel staat centraal, zoals ook aangegeven is, met het bijbehorende lettertype. Het is in mijn ogen dit lettertype dat het beeldmerk kenmerkend maakt, waarbij de r het meest in het oog springt. Vandaar het accent met de r vergroot achter de tekst. Meerdere kleurschakeringen zijn uiteraard mogelijk.

   Door de relatief lage scores en commentaren bij de inzendingen betwijfel ik echter of het wellicht niet over een geheel andere boeg gegooid moet worden. Door vast te houden aan dit lettertype zijn de mogelijkheden beperkt en wordt er alleen inzendingen gedaan die heel dicht blijven bij het huidige beeldmerk. Wellicht eens iets geheel nieuws proberen?

  2. krimineel zegt :

   Het klopt idd dat het lettertype voor een groot deel het logo bepaalt. Maar zoals we al in de briefing duidelijk maakten zijn we eveneens op zoek naar Freestyle logo’s waar je volledig vrij bent in het kiezen van een lettertype. Het is niet enkel het font Mobsters dat het woordmerk bepaalt, ook het woord zelf ‘Krimineel’ zal je bijna altijd in die richting duwen. Dat is één van de redenen dat we de logo contest begonnen zijn, omdat het een verdomd moeilijke opgave is, we hopen hier het beoogde resultaat te bereiken. Dit ontwerp is donker/onduidelijk en zal niet overeind blijven in zwart wit. Het gebruik van de revolver is rommelig en komt niet goed over. Dit is niet wat we zoeken.

  3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network