ClickCease Ontwerpen van Toobe.art - Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL

Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL

Wedstrijd gegevens:
Pakket zilver

  • Wedstrijd van: sandravanrijswijk
  • Categorie: Logo & Huisstijl
  • Totaal budget: € 419.00
  • Datum start : 11-06-2014 22:34
  • Datum einde : 16-07-2014 10:00
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 146
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Ontwerp aub een logo en huisstijl, voor een consultancybedrijfje, waar nu eens niet vanaf spat dat het een eenmanszaak is... denk buiten de doos :-)

Het bedrijf heet dus 'WEL' en doet consultancy en interim management, op het gebied van Lean, een Japanse manier van procesverbetering. Dat Japanse mag bijvoorbeeld best een thema zijn, maar hoeft niet.
Woorden die mij omschrijven en dus inspiratie voor de huisstijl:

sprankel, glitter, straal!
Het kan WEL!
Natuurlijk WEL
Door verbinding komt resultaat.
Stap voor stap naar een betere bedrijfsvoering / meer lol / meer euro's onderaan de streep.

LET WEL: mijn klanten zijn grote corporate bedrijven, dus het moet wel zakelijk blijven....

Bedrijfsomschrijving:

Consultancybedrijf dat lean consultancy en lean management diensten aanbiedt.
Lean is een japanse manier van procesverbetering en management, die zich richt op enkel die zaken te doen, die daadwerkelijk waarde toevoegen voor klanten. En dus op te houden mat alle activiteiten die je er zelf hebt bijverzonnen, omdat HR nu eenmaal..., of omdat je IT systeem toch echt niet..., of omdat mensen toch echt liever... Etcetera.
Het is een eenmanszaak. Zelf heb ik 10 jaar ervaring in lean management en lean consultancy,wat in dit vak in nederland erg lang is. Dati s dus ook mijn toegevoegde waarde.

Doelgroep:

Grote maar ook middelgrote organisaties, die behoefte hebben aan het langdurig /duurzaam optimalisen van hun bedrijfsvoering en resultaat. Lean is geen 'quick fix'. Het vraagt een langjarig commitment.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Dit zijn meer suggesties dan harde eisen, ik laat me graag verrassen)
Liefst geen blauw, te afgezaagd.
Liefst niet te veel rood, te agressief.
Wellicht groen, paars, roze, aqua, geel?

Leuk als er iets van een schittering / glitter in het logo kan zitten, hetzij daadwerkelijk, hetzij door de vormgeving.

Toobe.art
  • Logo & Huisstijl # 360051 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Toobe.art:

      Hoi Sandra,

      Bij deze mijn voorstel.
      Ik ben benieuwd wat u er van vindt.

      Met vriendelijke groet,

      Beatrice

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 360052 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 358748 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. sandravanrijswijk zegt :

      Top Beatrce!
      Graag het logo dat nog een oog is, mar de kern dan weer donkergrijs.
      Het font van het andere logo, in de kleuren van dit logo, dus wel in fuchsia, en consultancy in donkergrijs. Heel mooi! Die andere vond ik ook prachtig, maar deze kan ik beter uitleggen aan klanten.

    2. Toobe.art zegt

      Hoi Sandra,

      Dank u voor de beoordeling. Ik zal morgenavond een voorstel maken voor een huisstijl. Ik ben momenteel niet thuis.

      Met vriendelijke groet.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 358747 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Toobe.art:

      Beste Sandra,

      Dank je voor de uitleg. Ik is en blijft een uitdaging iets te ontwerpen wat helemaal in de smaak valt. Ik heb bij deze een nieuwe beeldmerk ontworpen, omdat je graag beweging wilt uitbeelden. Ook heb ik gebruik gemaakt van opvallende kleuren. Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt. Ik ga pas een huisstijl ontwerpen als ik logo top is.

      Mvg,

      Toobe.art - Beatrice

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 356909 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. sandravanrijswijk zegt :

      Beste Beatrice,
      Ik heb nooit eerder zo'n wedstrijd uitgeschreven, dus weet niet precies hoe het werkt. Als morgen de wedstrijd afloopt, en je zou de winnaar zijn, wat gebeurt er dan? maken we dan nog samen een finale versie of is dit het dan? Wat is verder de bedoeling met betrekking tot onze relatie / jouw dienstverlening? Ik bedoel: krijg ik de bestanden van je en is dat het dan, en kan ik ze in dat geval zelf nog aanpassen in de toekomst of zijn het 'plaatjes'? sorry voor de domme vragen... :-)
      Overigens vind ik het donkerpaars toch mooier dan het lichte. Het effect van een paarse balk met witte letters vind ik wel heel mooi. Welke versie vind jij de mooiste?

    2. Toobe.art zegt

      Beste Sandra,
      Je stelt geen domme vragen. Als u een winnaar heeft uitgekozen. Dan hebben jullie daarna persoonlijk contact via mail of telefoon wat u nog graag wilt wijzigen. Ook bijv de gegevens zijn nu fictief. De bestanden wat ik u verstuur zijn niet echt te bewerken of u moet er verstand van hebben. Maar natuurlijk kan ik het aanpassen. Nadat u alles gekregen heeft mag u me altijd nog contacteren.


      Persoonlijk vind ik de donkere versie mooier. Zakelijk maar toch vrouwelijk. Ik zou naderhand eventueel een versie kunnen maken met balk. Maar goed. Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.

    3. sandravanrijswijk zegt :

      dankjewel :-)

    4. sandravanrijswijk zegt :

      het gaat tussen jouw design en een andere. Ik heb nog wat feedback gevraagd in mijn omgeving, eens kijken wat erop terugkomt. Je hoort me morgen weer.

    5. sandravanrijswijk zegt :

      Beste Beatrice, de wedstrijd is verlengd, maar je bent op dit moment de enige die nog in de race is! Ik heb veel mensen om input gevraagd, en daar kwam jouw ontwerp als winnaar uit. Echter: er is ook nog wel zoveel commentaar gekomen, dan ik graag in wedstrijdfase nog een of twee stapjes dichter bij het uiteindelijke droomresultaat zou komen met je.
      Ik zal de punten zo duidelijk mogelijk formuleren, maar je mag me ook altijd bellen op 06-81800081.
      1. De reacie die ik kreeg is dat het een "jaren negentig"-uitstraling heeft, door het font en de paarse streep onderaan e brief. Ik heb nogeens gekeken naar jouw originele keuze voor het font en dat is inderdaad strakker en moderner. Ik vind die W alleen zo enorm. Hij doet me aan borsten of billen denken... Eens gekeken op 1001fonts.com, en daar die ik bijv Comfortaa, Freak turbulence, kingthings clarity of la chata. Zoiets wellicht?
      Dat is dan het font voor het logo, de verdere huisstijl kun je dan wel bijpassend maken neem ik aan. Modern, clean, rond en schreefloos dus.
      2. De kleuren. Meerdere mensen gaven aan: je wilt frisheid en strakheid uitstralen. Waarom dan geen knalkleuren zoals fuchsia gebruiken bijv in de plaats van het donkere oudroze. De overige kleuren dan bijpassend. Kijk bijv ook naar de uistraling van het brandsupply logo qua frisheid van de kleuren en het font. Het donkerpaars kan dan evt weer sneuvelen.
      3. Ik vind in je eerste ontwerp mooi dat de w net zo hoog is als de andere letters. Daarmee kan het logo ook minder hoog worden, en dus minder groot op het briefpapier komen te staan.
      4. Het logo zelf zou ik graag in verband brengen met een verbetercyclus: steeds een stapje beter / hoger / sneller. Echter, nu wijzen de drie "cikkels" naar beneden. Kun je er iets mee om ze juist een beweging omhoog te laten uitstralen?
      5. ten overvloede: de lichtpaarse kleur vonden we geloof ik allebei niet mooi in je laatste ontwerp, en de paarse balk pakte ook niet echt goed uit vond ik. Dat idee laten we dus maar varen.
      Ik hoop dat je niet ontmoedigd bent door deze lijst. Belangrijk is dat ik veel positieve reacties heb gekregen, en het als een heel sterk en goed te onthouden logo overkomt. We zijn er bijna!
      Vriendelijke groet, Sandra

    6. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 356907 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Toobe.art:

      Beste Sandra,

      Dank u voor de feedback. Ik heb nu gebruik gemaakt van pasteltinten. Het logo meer wit gebruikt door een balk te gebruiken met toch een ronde vorm.
      Ik hoor graag wat u ervan vindt.

      Groetjes

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 354408 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. sandravanrijswijk zegt :

      Heel mooi beatrice! Het logo vind ik nu echt heel mooi, en doet me aan een vrouwelijk oog denken. De huisstijl vind ik ook mooi, alleen wat zwaar aanvoelen door het grote logo, de donkerpaarse kleur (mooi overigens, maar wellicht wat minder ervan). Een grote verbetering! Knap hoor.

    2. Toobe.art zegt

      Dank u. Wil u nog een voorstel zien met een lichtere paars of gaan u voorkeur al naar een van de twee ontwerpers met 5 sterren? Hoor graag van u.

    3. sandravanrijswijk zegt :

      Na het inwinnen van wat reacties uit mijn omgeving is je ontwerp nog verder gestegen. Ik zou het dus heel fijn vinden om nog een versie te zien. Een paar opmerkingen: Zoals al gezegd mag het wat minder zwaar worden (lichter paars? of misschien heb je een ander idee om het lichter aan te laten voelen?) en mag het logo kleiner op briefpapier en envelop. Misschien wil je ook eens proberen wat er gebeurt als je de kleuren omdraait, dus witte letters in een donkere balk, snap je? Dus dat er ook een balk bovenaan de brief staat? Of is dat niet mooi? Ik hoop dat je nog een versie wilt maken. Groet van Sandra

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 354407 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 354406 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Toobe.art:

      Beste Sandra,

      Bij deze de aangepaste versie en een ontwerp voor je huisstijl. Ik heb het herkenbaar, sprankelend maar zakelijk gehouden.

      Ik hoor graag wat je er van vindt.

      Groeten,

      Beatrice

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 354020 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 354019 voor Gezocht: flashy huisstijl en logo voor nieuw consultancy bedrijf: WEL wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Toobe.art:

      Beste Sandra,

      Bij deze twee designs. U wilde wat glitter, daarom heb een glans in beide logos verwerkt. Ik ontvang graag feedback.

      Met vriendelijke groet,

      Toobe.art - Beatrice

    2. sandravanrijswijk zegt :

      Beste Beatrice, Ik vind dit ontwerp veelbelovend. Mooi hoe je de glans hebt verwerkt. Ik ben niet kapot van het font, ik houd wel van ronde vormen en van schreefloos, maar dit is iets te. Snap je wat ik bedoel? Kleuren zijn heel mooi, al vraag ik me af wat er gebuert als je een andere kleur dan zwart kiest om te combineren met de twee rozetinten. Zou je eens een concept huisstijl willen maken? met en visitekaartje en een brief enzo? in elk geval al hartelijk dank voor je moeite. Groeten van Sandra

    3. Toobe.art zegt

      Dank u. Ik ga er wat van maken.

    4. sandravanrijswijk zegt :

      Beste Beatrice, de wedstrijd is verlengd, maar je bent op dit moment de enige die nog in de race is! Ik heb veel mensen om input gevraagd, en daar kwam jouw ontwerp als winnaar uit. Echter: er is ook nog wel zoveel commentaar gekomen, dan ik graag in wedstrijdfase nog een of twee stapjes dichter bij het uiteindelijke droomresultaat zou komen met je.
      Ik zal de punten zo duidelijk mogelijk formuleren, maar je mag me ook altijd bellen op 06-81800081.
      1. De reacie die ik kreeg is dat het een "jaren negentig"-uitstraling heeft, door het font en de paarse streep onderaan e brief. Ik heb nogeens gekeken naar jouw originele keuze voor het font en dat is inderdaad strakker en moderner. Ik vind die W alleen zo enorm. Hij doet me aan borsten of billen denken... Eens gekeken op 1001fonts.com, en daar die ik bijv Comfortaa, Freak turbulence, kingthings clarity of la chata. Zoiets wellicht?
      Dat is dan het font voor het logo, de verdere huisstijl kun je dan wel bijpassend maken neem ik aan. Modern, clean, rond en schreefloos dus.
      2. De kleuren. Meerdere mensen gaven aan: je wilt frisheid en strakheid uitstralen. Waarom dan geen knalkleuren zoals fuchsia gebruiken bijv in de plaats van het donkere oudroze. De overige kleuren dan bijpassend. Kijk bijv ook naar de uistraling van het brandsupply logo qua frisheid van de kleuren en het font. Het donkerpaars kan dan evt weer sneuvelen.
      3. Ik vind in je eerste ontwerp mooi dat de w net zo hoog is als de andere letters. Daarmee kan het logo ook minder hoog worden, en dus minder groot op het briefpapier komen te staan.
      4. Het logo zelf zou ik graag in verband brengen met een verbetercyclus: steeds een stapje beter / hoger / sneller. Echter, nu wijzen de drie "cikkels" naar beneden. Kun je er iets mee om ze juist een beweging omhoog te laten uitstralen?
      5. ten overvloede: de lichtpaarse kleur vonden we geloof ik allebei niet mooi in je laatste ontwerp, en de paarse balk pakte ook niet echt goed uit vond ik. Dat idee laten we dus maar varen.
      Ik hoop dat je niet ontmoedigd bent door deze lijst. Belangrijk is dat ik veel positieve reacties heb gekregen, en het als een heel sterk en goed te onthouden logo overkomt. We zijn er bijna!
      Vriendelijke groet, Sandra

    5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network