ClickCease Ontwerpen van 66BIS - Hippe, eigentijdse huisstijl voor Favoriet Interieurontwerp & Styling

Hippe, eigentijdse huisstijl voor Favoriet Interieurontwerp & Styling

Wedstrijd gegevens:
Pakket brons

  • Wedstrijd van: Rie-Anne
  • Categorie: Logo & Huisstijl
  • Totaal budget: € 319.00
  • Datum start : 16-10-2017 21:16
  • Datum einde : 06-11-2017 00:00
  • Status : Beëindigd
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 76
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Ik wil graag een logo en huisstijl voor mijn nieuwe onderneming Favoriet (is bedrijfsnaam) Interieurontwerp & Styling (bijschrift). Mijn bijnaam is Riet, dit komt dus in de bedrijfsnaam terug. Dit mag (hoeft niet) op een subtiele manier verwerkt worden door op een bepaalde manier onderscheid te maken tussen Favo en Riet.
Vanwege de branche waarin ik werkzaam ben is het belangrijk dat het direct (aan)spreekt, herkenbaar, eigentijds en net even anders dan anders is. Ik hou van eenvoud, het hoeft geen ingewikkeld/complex logo te zijn maar een leuk logo met een knipoog (ik hou best van een leuke twist of iets subtiel uitgesproken) of iets gerelateerd aan het vakgebied vind ik leuk.
Qua kleuren hou ik niet van heel veel verschillende kleuren in 1 logo. Desalniettemin hou ik wel van kleur maar over het algemeen van pastels, zwart/wit (in combi met kartonkleur bijv) of hippe trendkleuren (een hippe trendkleur die ik makkelijk kan veranderen zonder afbreuk te doen aan de huisstijl zodat het door de jaren heen eigentijds blijft.)

Mijn doelgroep is zowel de particuliere als zakelijke klant (MKB). Het moet dus een grote groep aanspreken en toegankelijk zijn.

Ik heb voorbeelden van visitekaartjes bijgesloten die mij zowel in kleur, lay-out als lettertype aanspreken. Ik heb erbij gezet waarom dit zo is.

Succes, ik laat me graag verrassen!

Bedrijfsomschrijving:

Interieuradvies, ontwerp en styling

Doelgroep:

Zowel zakelijke als particuliere klant (met name MKB dus bijv. praktijk&kantoorruimtes en inrichting huizen).

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Pastels, zwart/wit (eenvoud) in combinatie met natureltinten of materialen, hippe trendkleuren/1 uitgesproken kleur in combinatie met een rustige tint.
Favoriete logo's: Ik vind bijv. het logo van House Doctor eenvoudig en leuk.

66BIS
  • Logo & Huisstijl # 785899 voor Hippe, eigentijdse huisstijl voor Favoriet Interieurontwerp & Styling wedstrijd Klacht indienen
    1. Rie-Anne zegt :

      Hoi Emy, dank voor de aanpassing van je ontwerp. De functie van de R begrijp ik nog niet, zou dan eerder voor de F van Favoriet kiezen denk ik, maar ik vind de uitstraling van de letter (met de huisje erin) wel erg leuk! Bovendien strakke en duidelijke vormgeving. Je staat voor mij op de 2e plaats qua favoriete ontwerp. Ik neig op dit moment naar het ontwerp van Sandra. Laat het de komende dagen nog even bezinken. Dank je wel voor de moeite tot zover! Groet Rie-Anne

    2. 66BIS zegt

      Hoi Riet,
      Dank voor je reactie. Dan laat ik 'm even liggen tot ik weer van je hoor. Aan die R kunnen we natuurlijk wat doen. Ik had een beetje begrepen dat je ook iets met je naam wilde, als een soort signatuur. Vandaar. Maar wellicht is het sterker om iets met de beginletter van je Bedrijfsnaam te doen.
      Laat maar weten.
      Groet Emy

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 785898 voor Hippe, eigentijdse huisstijl voor Favoriet Interieurontwerp & Styling wedstrijd Klacht indienen
    1. Geen commentaar

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 784834 voor Hippe, eigentijdse huisstijl voor Favoriet Interieurontwerp & Styling wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer 66BIS:

      Beste Rie-Anne
      Hierbij een aanpassing van mijn voorstel waarin ik jouw opmerkingen heb verwerkt.
      Met vriendelijke groet,
      Emy

    2. Rie-Anne zegt :

      Goedemorgen Emy, dank je wel voor de nieuwe ontwerpen. Heb (helaas) nog niet het 'wow' gevoel. Het lettertype in het bijschrift is niet mijn smaak (zou ik zelf graag iets trakker wensen) en de kleuren springen er niet uit (misschien wel als je trendkleuren gebruikt zoals bijv. diepgroen met goud of koningsblauw met een knallende roze etc). Ook vind ik het huisje als & teken net niet. Het huisje (qua model) wat je in de dikke letters hebt verwerkt vind ik dat leuker want simpeler. In het bijschrift moet interieurontwerp&styling; staan. Tot slot de dikke letters; ik zou de huisjes hierin liever er 'los' in hebben. Beetje lastig uitleggen; het logo van Badkamerhuis heeft druppeltjes in hun letter. Hier zit geen achtergrond achter. Zijn dus op zichzelf staande druppen. In deze letters zitten de huisjes op de kleur verwerkt, ik zou ze graag los willen hebben. Snap je wat ik bedoel? Sorry, al met al veel op- en aanmerkingen. Allicht kun je er iets mee! In ieder geval bedankt tot dusver. Groet, Rie-Anne

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 782136 voor Hippe, eigentijdse huisstijl voor Favoriet Interieurontwerp & Styling wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer 66BIS:

      Beste Rie Anne,

      Hierbij mijn ontwerpvoorstel.

      Een simpel en stevig logo dat prima in zwart wit is te gebruiken. Maar zich ook goed houdt in combinatie met een kleur of wanneer je het print op bijvoorbeeld natuurkarton of behangmonsters.
      Hier kan je eindeloos mee variëren zodat je logo fris en trendy blijft.
      Hopelijk ben je enthousiast. In dat geval wil ik met plezier nog aanpassingen doen.

      Met vriendelijke groet,
      Emy Franck

      NB Na vele jaren als grafisch ontwerper in dienst van de communicatieafdeling van de Universiteit Utrecht ben ik sinds 1 oktober van dit jaar als zelfstandig ontwerper met een eigen studio: 66BIS. Brandsupply is voor mij een van de manieren om een nieuwe kring aan opdrachtgevers op te bouwen. Hopelijk bent jij er daar één van.

    2. Rie-Anne zegt :

      Hoi Emy,

      Dank voor je reactie. Jouw ontwerp spreekt me tot dusver het meest aan. Ik wil echter andere ontwerpen wel even afwachten en ben nog niet helemaal overtuigd. Heb daarom het volgende verzoek:
      Het lijkt mij wel leuk om de letters die je nu dik (RIET) hebt gemaakt om hier bijv. een huisje motief in te zetten. Zie logo Badkamerhuis.In die B zitten ook figuurtjes. Zoiets lijkt me ook wel spannend in de dikgedrukte letter. Ook vind ik het lettertype interieur&styling; nog niet top en ik zou wel wat kleurcombinaties met trendkleuren of wat meer vrouwelijke kleuren willen zien. Misschien ook nog een idee om het & teken niet te gebruiken maar hier een huisje of vormpje van te maken die gerelateerd is aan mijn vak. Het zijn maar ideeën, aan jou wat je ermee doet natuurlijk!

      Groet,
      Rie-Anne

    3. 66BIS zegt

      Hoi Rie-Anne,

      Dank voor je feedback. Ik ga er mee aan slag en laat dan weer van me horen (zien!)
      Met vriendelijke groet,

      Emy

    4. 66BIS zegt

      Hoi Rie-Anne,

      Dank weer voor je heldere feedback. Ik snap je punten en ik heb geprobeerd er iets mee te doen.

      De huisjes in de letters verwerken is lastig omdat je logo uiteindelijk ook op het formaat van een visitekaartje overeind moet blijven. Voor je het weet loopt het dicht of tast je de karakteristieken van de letters te veel aan waardoor het minder goed leesbaar wordt. In het nieuwe voorstel zie je dat gebeuren.

      Ik heb daarom nog een alternatief bijgevoegd waarbij je je logo wat simpeler houdt maar de letter R wat meer opblaast en opbouwt uit de huisjes (a la badkamerhuis). Je kunt de letter dan mooi als initiaal gebruiken op bijvoorbeeld de achterzijde van je visitekaartje. Zelf vind ik het wel een esthetische oplossing. Ben benieuwd naar jouw reactie.

      Als je geïnteresseerd bent in het ontwerp dan doe ik met plezier nog wat aanpassingen

      Met vriendelijke groeten,

      Emy

    5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network