ClickCease Ontwerpen van DutchDesignGraphica - Logo gezocht voor project management start-up

Logo gezocht voor project management start-up

Wedstrijd gegevens:
Pakket zilver

  • Wedstrijd van: PMx
  • Categorie: Logo & Huisstijl
  • Totaal budget: € 419.00
  • Datum start : 27-06-2015 23:32
  • Datum einde : 11-07-2015 23:25
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,psd,ai,pdf, docx
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 95
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Wij, PMx, zijn op zoek naar een logo, 'strak' en waarin de letters PM als eenheid naar voren komen, en de x los onderscheidbaar is. PM staat voor project management. Voor de x (met kleine letter) gaan we allerlei superlatieve woorden met x gebruiken, bijvoorbeeld 'excellence', 'experience', .... Wij denken aan de volgende 2 mogelijke bijzinnen bij het logo:
1) 'the Power of Project Management'. Als de x verhoogd achter de PM geschreven wordt, is dit een machtsverheffing (in het Engels heet dit 'PM to the power of x'). Of
2) 'Project Management Excellence' (waar de x dan weer naar verwijst).

Graag zien wij een logo voorstel waar de bijzin is geintegreerd maar waarbij het logo ook zonder bijzin te gebruiken is.

Het logo moet aan de ene kant 'betrouwbaarheid', 'professionaliteit', 'halen van resultaat' uitstralen, maar ook 'wendbaarheid', 'pragmatisme', 'warme relatie' en 'energie'.

Bedrijfsomschrijving:

PMx levert ervaren, energieke en resultaatgerichte IT project managers voor het aansturen van complexe, internationale projecten voor de ontwikkeling van (bedrijfs)software. Onze project managers sturen vaak meer dan 50 mensen aan, die in de tijd van een jaar een bedrijfsapplicatie bouwen of aanpassen voor onze opdrachtgevers. Onze klanten zitten in alle industrietakken, publieke sector, financiële sector, utilities en industrie. Denk daarbij aan bedrijven als de Belastingdienst, Philips, PGGM of Essent.

Doelgroep:

Zakelijke markt, middel-grote tot grote ondernemingen.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Wij geven de voorkeur aan een eenvoudig logo, met gebruik van slechts enkele kleuren (ipv zeer kleurrijk/kleurovergangen). Het logo mag op een gekleurde achtergrond, maar moet ook op een witte achtergrond goed tot zijn recht komen. Blauw (= betrouwbaarheid, stabiliteit) en oranje (= complementair t.o.v. oranje, energie) vinden we mooie kleuren, maar we laten ons graag verrassen.

In elk geval mag het blauw NIET te veel op het blauw uit het Capgemini logo lijken (www.capgemini.com). Ook mag het logo geen associaties geven met het PMI logo (www.pmi.org).

Het visitekaartje mag een afwijkende vorm hebben, b.v. door afsnijden van een deel van de randen of juist het maken van een contour/opening in de kaart.

Gebruik van lettertype voor de brief: een must is het gebruik van een standaard lettertype. Dit om te voorkomen dat een document opeens een andere layout krijgt als bij het openen bij de ontvanger het letterype niet op de computer aanwezig is. Geen Times Roman a.u.b, liever een wat strakker lettertype (maar Arial hoeft nou ook weer niet meteen...).

DutchDesignGraphica
  • Logo & Huisstijl # 502567 voor Logo gezocht voor project management start-up wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer DutchDesignGraphica:

      Hierbij de aanpassingen van het logo, graag uw feedback.

    2. DutchDesignGraphica zegt

      excuses ik was net aan het verwijderen, deze versie heeft de kleuren zoals gevraagd door uw collega.

    3. DutchDesignGraphica zegt

      Persoonlijk vinden wij versie 2 het mooiste, hier ontstaat ook een beetje een poppetje als je er een cirkel boven zou plaatsen.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 502466 voor Logo gezocht voor project management start-up wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer DutchDesignGraphica:

      Bij deze ons nieuwe voorstel. De mogelijkheden zijn natuurlijk oneindig, zoals u bij de visitekaartjes rits ziet. Hopelijk kunt u gelijk zeggen wat wel en wat niet. Voor het print gedeelte met de witte tekst hebben we ervoor gekozen om de balken te laten vervallen. T.z.t. moeten we even kijken, wat voor specs. uw printer gebruikt (rip.1, 2, 3) en hierop de document aanlevering afstemmen. Dit is heel handig haalbaar door de printerdrivers te gebruiken en de documenten samen te voegen hiermee, waardoor we gelijk alles kunnen finetunen.

    2. DutchDesignGraphica zegt

      Tevens pay off opgedeeld excellence, gecentreerd onder de X

    3. PMx zegt :

      Nieuwe X spreekt aan. Alleen even voor het logo: kunnen we zie hoe het logo eruit ziet als we de > en < iets in elkaar schuiven? De mate van overlap laten we graag aan uw kundigheid over. Ook graag de < in de kleurstelling (oranje) als gebruikt in het ligge de visitekaartje hieronder (dus een net lichtere kleur).

    4. DutchDesignGraphica zegt

      Goededag. Het in elkaar schuiven van de x gedeeltes zou betekenenen dat het patroon etc. Niet meer zou kloppen. Tevens zou het voorgaande christelijke kruis weer gaan ontstaan.

    5. PMx zegt :

      Ik zie wat u bedoelt, de rechter Chevron zal dan inderdaad wat andere vorm moeten krijgen om de X nog goed te laten uitkomen... Door kleurverschil is het kruis mijn inziens dan het issue niet meer.

    6. DutchDesignGraphica zegt

      We gaan het aanpassen, als u alle n.a.w. gegevens wil mailen. Dan kunnen we gelijk de onderdelen van de huisstijl voorzien van de juiste gegevens.

    7. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 502455 voor Logo gezocht voor project management start-up wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer DutchDesignGraphica:

      Jacques,

      Heb per ongeluk een combinatie gemaakt van twee namen :)

      Hierbij een opzetje waar we mee bezig waren, heb gezien dat inmiddels de feedback niet meer aansluit.
      Ik ga deze nu vertalen naar een passend voorstel.

      m.v.g. henrico van suylekom

    2. DutchDesignGraphica zegt

      Sorry, DeOntwerper, kon het niet laten. De opdrachtgever is inmiddels van een liggend kaartje afgestapt. Dus heb hem toch ingestuurd, zie het als een compliment voor een je originele idee. Mocht het wel dit kaartje zijn geworden had ik de fee voor de wedstrijd gewoon met je gedeeld. Ik kreeg een melding dat de wedstrijd was afgelopen van BS? heeft iedereen deze ontvangen?

    3. DutchDesignGraphica zegt

      Het pattern in de achtergond geeft ook naast de x vorm een o weer, voor samenkomende deel projecten, ontwikkeling naar een sluitend eindresultaat.

    4. DutchDesignGraphica zegt

      Omdat een stansvorm in een visitekaartje een kostbare zaak zal worden. Is een persvernis voor de rechts wijzende chevrons een betaalbaar uniekum voor het visitekaartje.

    5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 501661 voor Logo gezocht voor project management start-up wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer DutchDesignGraphica:

      Hierbij onze aangepaste artist impression van uw huisstijl.

    2. PMx zegt :

      Heel, heel mooi. Feedback die we terugkregen op dit logo is dat de X (zeker van een afstandje) er uitziet als een christelijk kruis... Alleen even naar de x kijkend: zelf al wat zitten spelen met opties, b.v. chevrons subtiel anders positioneren t.o.v. elkaar of de < in andere kleur (zou blauw kunnen zijn, vraag is dan of de x nog als zodaning herkenbaar is, evt andere kleur oranje?). Of de armen iets anders in verhouding? Uw inzending voor visitekaartjes (en T-shirts :-) vinden we erg mooi. Alternatieven voor de X om even van het kruis weg te bewegen zouden we op prijs stellen.

    3. DutchDesignGraphica zegt

      Beste, een christelijk kruis zien wij er niet in terug om eerlijk te zijn. Het is natuurlijk op te lossen door 2 verschillende tinten in de X te verwerken (op deze manier worden de gedeeltes opgebroken), We gaan kijken of we dit aan kunnen passen zonder dat de kracht van het logo wegvalt.

    4. DutchDesignGraphica zegt

      Beste, een christelijk kruis zien wij er niet in terug om eerlijk te zijn. Het is natuurlijk op te lossen door 2 verschillende tinten in de X te verwerken (op deze manier worden de gedeeltes opgebroken), We gaan kijken of we dit aan kunnen passen zonder dat de kracht van het logo wegvalt.

    5. PMx zegt :

      Nog 2 verzoeken:
      - Visitekaartje: erg mooi, witte en donkere vlak met details. Zou dat naar portrait kunnen? Dus boven (of onder) de adresgegevens, en logo aan de andere kant. Volgens mij zag ik al een voorstel voor een portrait achterkant...
      - Briefpapier: uit de (laser)printer komen de witte letters in het gegevensblok niet duidelijk naar voren. Vet maken is een optie, maar we zouden graag ook optie willen zien van oranje streep (staat er nu ook al) en geen blauwblok maar dan wel oranje/blauwe letters. Oogt dan minder massief.

    6. DutchDesignGraphica zegt

      Jacques ook dit gaan we aanpassen zie voorgaand pb.

    7. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 501446 voor Logo gezocht voor project management start-up wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer DutchDesignGraphica:

      Goedeavond, hierbij enkele varianten op ons vorige voorstel.

    2. DutchDesignGraphica zegt

      Goedeavond, bedankt voor uw beoordeling. Kunt u vertellen welke versie uw voorkeur heeft? Dan kunnen we deze verder uitwerken. Alvast bedankt Henrico

    3. PMx zegt :

      Gefeliciteerd, bij de laatste 4 (sorry, te veel in dubio om naar 3 terug te gaan nu). Voorkeur gaat uit naar bovenste variant met de 'grotere' X. Visitekaartjes en briefpapier zien er fantastisch uit, zou het mogelijk zijn om voor briefpapier een variant te zien waarbij deze printbaar is, d.w.z. zonder doorlopende kleur/randen (dat kan nl. niet uit de printer komen). Vrijdag gaan we verder keuze richting top-1 maken met wellicht nog wat kleine verzoeken om e.e.a. nog klein beetje bij te stijlen.

    4. DutchDesignGraphica zegt

      Bedankt, we gaan het voor u uitwerken.

    5. DutchDesignGraphica zegt

      Heeft u een email adres, zodat we de hoe resolutiebestanden door kunnen mailen?

    6. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 500392 voor Logo gezocht voor project management start-up wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer DutchDesignGraphica:

      Hierbij een nieuw voorstel a.d.h.v. uw vorige feedback. Verwerkt in een huisstijl impressie, zodat u de mogelijkheden van het logo kunt zien.

    2. PMx zegt :

      Strak voorstel, ziet er goed uit. Nog niet helemaal overtuigd van de positionering van de x. Als we de 'machtsverheffing' loslaten, hoe ziet het eruit als de x met de chevrons achter PM gezet wordt (zowel als hoofdletter of als kleine letter)? Woensdag kiezen we onze top-3.

    3. DutchDesignGraphica zegt

      We gaan met jullie feedback aan de gang, zoals je zou zeggen. De vooruitgang zit er in.....

    4. DutchDesignGraphica zegt

      Goedeavond, nog even een vraagje de x achter de m, bedoelt u rechts ernaast? of echt een stuk erachter.?

    5. PMx zegt :

      Ernaast als aparte letter, dus echt leesbaar als PMx of PMX. Dus niet per se een overlap met de M. Maar dat laten we ook graag aan uw kundigheid/inzicht over.

    6. DutchDesignGraphica zegt

      Oke, bedankt voor uw snelle reactie.

    7. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 499693 voor Logo gezocht voor project management start-up wedstrijd Klacht indienen
    1. PMx zegt :

      Vind de x nog steeds erg leuk. Qua PM letters liever strakker/recht toe/recht aan zoals de andere inzendingen. Filosoferend over de X: de letter uit de chevrons spreekt aan, kunnen we de dit 90 graden kantelen... Dan is een > en < teken in elkaar, wat weer kan staan voor tegengestelde bewegingen waar je als manager mee om moet kunnen gaan. Ben benieuwd wat daarvoor uw voorstel is.

    2. DutchDesignGraphica zegt

      Goedeavond, bedankt voor uw positieve beoordeling en vooral duidelijke feedback. We gaan voor u een nieuw voorstel maken.

    3. PMx zegt :

      Jullie zitten in de top-5, vooral vanwege originele gebruik van de chevrons. De > zal moeten overheersen (voorwaarts) tov de < (achterwaarts) door b.v. grootte, kleurstelling, dikte, de > over de < heen, etc. We laten ons graag verrassen.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 499487 voor Logo gezocht voor project management start-up wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer DutchDesignGraphica:

      Goededag,

      Hierbij ons eerste voorstel, een logo wat uw bedrijf in een klap vertaald, en t.a.t. duidelijk blijft (groot, klein kleur of zwart wit.)

      Wij kunnen u eventueel een huisstijl voorstel laten zien (vrijblijvend) om u verder te overtuigen van ons concept.

      m.v.g. DutchDesignGraphica

    2. PMx zegt :

      Moet toegeven dat ik onder de indruk ben van visualisatie en strakke logo dat snelheid uitdrukt. Wat ons betreft te snel voor onze business. Vind de vormgeving van de X wel heel mooi.

    3. DutchDesignGraphica zegt

      Goedemorgen, bedankt voor uw beoordeling en feedback. Met te snel bedoelt u waarschijnlijk de glossy weergave. We gaan dit voor u terug brengen naar een strakke no-nonsens weergave. Hopelijk sluit dit beter aan bij uw logo beeld.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network