Groepsontmoeting in droom

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: hbosma
 • Categorie: Visitekaartje
 • Totaal budget: € 175.00
 • Datum start : 18-12-2010 23:02
 • Datum einde : 08-01-2011 23:02
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: psd,ai,
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 21
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Voor een folder en website zou ik graag een illustratie hebben, die uitstraalt dat je actief met dromen bezig kunt zijn en dat dromen van verschillende mensen in elkaar overvloeien.

Wat betreft actief denk ik zelf aan gebruik van iets anders dan alleen een bed om op te slapen, maar andere oplossingen mogen ook. Wat betreft overvloeien zou er een scene kunnen zijn tussen de dromers in (als het kan liever niet in wolkjes, want iets te cliche). In de droom / dromen mogen best droomachtige dingen zitten, graag zelfs, zolang het maar niet te zoet wordt. De dromers kunnen zich in verschillende locaties bevinden.

Bedrijfsomschrijving:

Sinds 2003 organiseer ik online cursussen / groepen voor lucide dromen en gedeelde dromen. Tot nu toe deed ik dat voor een zeer beperkt internationaal publiek, maar ik denk dat de tijd rijp is om in eigen regio (Nederland, vooral het noorden) workshops te gaan geven.

In eerste instantie denk ik dan aan een elementaire cursus "actief dromen", waarin je leert hoe je specifieke dromen kunt oproepen en dromen kunt veranderen. Maar ik hoop uiteindelijk ook een publiek te vinden voor wat ik al heel lang zelf erg leuk vind, namelijk in de droom tegelijkertijd met anderen dromen.

Doelgroep:

Belangstelling voor dromen kom ik tegen in drie groepen:

- therapeuten en in mindere mate alle medische zorgverleners
- onderwijzend personeel
- creatieven

Het om goed opgeleide mensen, vaak minimaal HBO niveau.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ter inspiratie voeg ik drie plaatjes bij, o.a. uit Inception (actueel) en The Matrix (lucide dromers gebruiken soms technologie, soms met ECG, soms gewoon een smartphone), en nog iets romantisch (hangt samen met veelvoorkomende vorm van gedeeld dromen). Ik vrees dat geen van de drie plaatjes echt past bij wat ik zoek, maar hopelijk helpt het om van de conventionele ideeen over dromen los te komen.

Voor het uiteindelijk resultaat verwacht ik iets dat een bepaalde warmte uitstraalt en de specifieke doelgroepen aanspreekt. Verder hoort er ook iets bij van opwinding en avontuur, want dit blijft voorlopig nog wel even erg bijzonder.
BLACKBOOK
 • Visitekaartje # 9780 voor Groepsontmoeting in droom wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer BLACKBOOK:

   ...

  2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Visitekaartje # 9779 voor Groepsontmoeting in droom wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer BLACKBOOK:

   Beste H.Bosma,

   De kleuren in het vorige bestand stonden nog niet goed vandaar dat ze zo fel ogen, dit is niet de bedoeling. Hierbij de goede versies er zijn er 2 met een nihil verschil.

   Mvg,
   Robert-Jan Lechner

   BLACKBOOK
   +31(0)616531933
   www.blackbookonline.nl

  2. hbosma zegt :

   Hallo Robert-Jan,

   De twee aangepaste varianten vind ik inderdaad beter. Ik ben wel benieuwd hoe je op het idee gekomen bent dat je door ijs en sneeuw heen moet voordat je de lucide droom betreedt. De lucht doet me sterk denken aan een oceaan, waar licht vanaf de oppervlakte doordringt.

   Leuk om te horen dat je zoveel interesse voor het onderwerp hebt. Het kan inderdaad vrij lastig zijn om je eerste lucide droom te krijgen. Al heb je vast ooit wel eens een nachtmerrie gehad waaruit je jezelf hebt wakker gemaakt.

   Ik zou dit ontwerp een goed begin vinden voor de omslag van een boek over lucide dromen. Voor een folder die in een oogopslag moet duidelijk maken waar het over gaat, lijkt me dit nog niet de meest optimale benadering.

   Wat betreft verhoging van de award liep ik hier tegen een aantal zaken aan waardoor ik besloot het eerst eens aan te kijken.

   Groeten,
   Harry

  3. BLACKBOOK zegt

   Beste Harry,

   Bedankt voor uw snelle reactie. Het ijs en de sneeuw is eigenlijk een wolkendek, ik had er zelf niet bij stil gestaan dat je dat er inderdaad ook in kon zien. De lucht is inderdaad een wateroppervlak waar licht doorheen dringt. Mijn bedoeling was om hiermee iets te creeeren wat in het eerste opzicht gewoon een lucht lijkt, maar als je goed kijkt zie je dat er iets abnormaals inzit wat afwijkt van de werkelijkheid. Net zoals dat in een lucide droom gebeurd, op het eerste gezicht lijkt alles normaal, pas als je goed oplet dringt het tot je door dat je droomt.

   Boven in het ontwerp heb ik ruimte overgelaten voor een titel, ik ben van mening dat mensen in combinatie met een titel gelijk zullen weten waar het over gaat, maar dat is mijn mening.

   Ik droomde laatst dat ik aan het werk was. Het vreemde was dat mijn neefje en mijn oom er ook waren, terwijl dat geen collega's van me zijn. Op het moment dat, dat tot me door drong besefte ik dat ik droomde en maakte ik mezelf wakker. Ik had mij verslapen en was te laat op mijn werk.. :)

   Mvg,
   Robert

  4. hbosma zegt :

   Hallo Robert,

   In ben in elk geval met je eens dat je illustratie heel goed bij het onderwerp past. Dank ook voor je uitleg.

   Toch al een lucide droom dus. Hoe kort dan ook, toch gefeliciteerd!

   Groeten,

   Harry

  5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Visitekaartje # 9776 voor Groepsontmoeting in droom wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer BLACKBOOK:

   Beste H.Bosma,

   Ik heb mij laatst verdiept in het begrip "lucide dromen". Ik ben iemand tegen gekomen op internet die online workshops geeft, ik heb er een hele reeks van gevolgd. Het is me nog niet gelukt om een lucide droom te hebben, maar dat komt denk ik omdat ik het nog niet echt geprobeerd heb. Desalniettemin vond ik het ontzettend interessant om de cursus te volgen. U begrijpt wel dat deze opdracht mij daarom ook zeer aanspreekt.

   Op de illustratie ziet u een man die op het punt staat vanuit zijn slaapkamer een droomwereld te betreden. Hij gaat op ontdekking, bevind zich aan het begin van een groot avontuur, en kan de opwinding al voelen. Ik heb geprobeerd meerdere personen in de illustratie te verwerken, dit werkte echter niet en maakte het geheel rommelig.

   Ik zie in de "comments" staan dat u de award hoger had aangegeven dan de standaard 175,-. Gaat u dit nog aanpassen?

   Ik ben heel benieuwd wat u ervan vind, en hoor graag uw feedback.

   Mvg,
   Robert-Jan Lechner

   BLACKBOOK
   +31(0)616531933
   www.blackbookonline.nl

  2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network