Groepsontmoeting in droom

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: hbosma
 • Categorie: Visitekaartje
 • Totaal budget: € 175.00
 • Datum start : 18-12-2010 23:02
 • Datum einde : 08-01-2011 23:02
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: psd,ai,
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 21
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Voor een folder en website zou ik graag een illustratie hebben, die uitstraalt dat je actief met dromen bezig kunt zijn en dat dromen van verschillende mensen in elkaar overvloeien.

Wat betreft actief denk ik zelf aan gebruik van iets anders dan alleen een bed om op te slapen, maar andere oplossingen mogen ook. Wat betreft overvloeien zou er een scene kunnen zijn tussen de dromers in (als het kan liever niet in wolkjes, want iets te cliche). In de droom / dromen mogen best droomachtige dingen zitten, graag zelfs, zolang het maar niet te zoet wordt. De dromers kunnen zich in verschillende locaties bevinden.

Bedrijfsomschrijving:

Sinds 2003 organiseer ik online cursussen / groepen voor lucide dromen en gedeelde dromen. Tot nu toe deed ik dat voor een zeer beperkt internationaal publiek, maar ik denk dat de tijd rijp is om in eigen regio (Nederland, vooral het noorden) workshops te gaan geven.

In eerste instantie denk ik dan aan een elementaire cursus "actief dromen", waarin je leert hoe je specifieke dromen kunt oproepen en dromen kunt veranderen. Maar ik hoop uiteindelijk ook een publiek te vinden voor wat ik al heel lang zelf erg leuk vind, namelijk in de droom tegelijkertijd met anderen dromen.

Doelgroep:

Belangstelling voor dromen kom ik tegen in drie groepen:

- therapeuten en in mindere mate alle medische zorgverleners
- onderwijzend personeel
- creatieven

Het om goed opgeleide mensen, vaak minimaal HBO niveau.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ter inspiratie voeg ik drie plaatjes bij, o.a. uit Inception (actueel) en The Matrix (lucide dromers gebruiken soms technologie, soms met ECG, soms gewoon een smartphone), en nog iets romantisch (hangt samen met veelvoorkomende vorm van gedeeld dromen). Ik vrees dat geen van de drie plaatjes echt past bij wat ik zoek, maar hopelijk helpt het om van de conventionele ideeen over dromen los te komen.

Voor het uiteindelijk resultaat verwacht ik iets dat een bepaalde warmte uitstraalt en de specifieke doelgroepen aanspreekt. Verder hoort er ook iets bij van opwinding en avontuur, want dit blijft voorlopig nog wel even erg bijzonder.
bisbis
 • Visitekaartje # 9738 voor Groepsontmoeting in droom wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer bisbis:

   Dag Harry,
   Ik heb wat nieuwe variaties gemaakt op de illustratie. Nummer 1 heeft alles gecombineerd, nummer 2 is wat rustiger en heeft 3 sterren in het midden die het gecombineerde dromen extra symboliseren, en nummer 3 heeft de slapers nog verder uit de cirkels staan en de kleuren van de cirkels zijn zwaarder aangezet.
   Ben benieuwd naar je feedback!
   Groeten,
   Cindy

  2. hbosma zegt :

   Hallo Cindy,

   Leuk om een aantal varianten te zien. De laatste variant geeft
   me al snel het gevoel dat er te veel afstand zitten tussen de dromers en de dromen. De eerste twee varianten vormen veel meer een geheel.

   Hoewel de sterren in de eerste variant iets afleiden, helpen ze om er meer een geheel van te maken. De tweede variant vind ik dan weer rustiger over komen.

   Ik kijk morgen nog eens. Misschien dat ik dan juist de derde weer het beste vind. In elk geval heb je me een mooi overzicht van verschillende mogelijkheden gegeven, wat ik hier erg handig vind.

   Groeten,

   Harry

  3. bisbis zegt

   Hallo Harry,
   Ben het met je eens dat nr 3 wat te ver van elkaar staat, maar ik dacht ik laat het je in ieder geval zien voor een compleet beeld. Ik wacht je feedback weer af, als je nog een andere variant wilt zien dan kan dat natuurlijk ook.
   Groeten,
   Cindy

  4. hbosma zegt :

   Alvast bedankt voor het meedoen aan deze wedstrijd en voor je bereidheid om varianten te laten zien. De wedstrijd loopt nog een week. Op dit moment is er 1 andere inzending die ik erg goed vind, maar we wachten nog even af.

   Ik ga volgende week denk ik eens wat collega's vragen wat ze er van vinden. :-)

  5. bisbis zegt

   Ik ben benieuwd :-) Zoals gezegd, er kan altijd nog wat aangepast worden. Succes met de keuze en alvast een prettige jaarwisseling!

  6. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Visitekaartje # 9599 voor Groepsontmoeting in droom wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer bisbis:

   Hallo,
   Ik heb een nieuw ontwerp gemaakt, met slapende mensen erin verwerkt. Eén ontwerp nog met witte tekeningen erin die als het ware de droom, of het actieve deel ervan voorstellen, en een zonder deze elementen. Ik ben benieuwd wat u van deze opzet vindt!
   Groeten,
   Cindy van de Ven

  2. hbosma zegt :

   Ik vind het leuk om deze beide varianten te zien. Hoewel het tweede ontwerp eigenlijk niet past bij wat ik in gedachten had, vind ik dat ook een mooi ontwerp.

   Voor de workshop waarmee ik wil beginnen, zou ik toch nog steeds iets willen met dromen erin, dus dichterbij het eerste van deze twee ontwerpen.

   Ik heb beide ook even op A5 uitgeprint en bekeken. Ik zou eigenlijk graag nog een laatste variant willen zien. Zie onderaan de volgende pagina:

   http://sleepunit.net/wedstrijd/

   Overigens, heb je de originelen op print resolutie (300 pixels per inch)? Anders zou ik er weinig mee kunnen.

   Ik ben mogelijk maandag en dinsdag grotendeels offline. Deze wedstrijd loopt nog twee weken, dus er is nog wel even tijd.

   Prettige Kerst!

   Harry

  3. hbosma zegt :

   Ik vind de twee nieuwe ontwerpen er ook beter "uit springen" dan de eerste. Het allereerste ontwerp is een mooi geheel, maar heeft nog heel weinig contrast.

  4. bisbis zegt

   Dag Harry,
   De ontwerpen zijn op 300 dpi opgemaakt, ik heb ze verkleind voor op deze website (daardoor heeft het ook wat minder contrast dan het origineel, maar dat zal ik sowieso even versterken). Dus dat komt goed! Bedankt voor de extra feedback, daar kan ik weer mee aan de slag. Ik weet niet of het me vandaag nog lukt, anders wordt het dinsdag.
   Voor jou ook prettige kerstdagen!
   Cindy

  5. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

 • Visitekaartje # 9377 voor Groepsontmoeting in droom wedstrijd Klacht indienen
  1. Toelichting van de designer bisbis:

   Beste hbosma,

   Hierbij mijn inzending voor uw oproep. Het idee achter deze illustratie is dat het overvloeien van dromen gerepresenteerd wordt door de drie kleurbollen die elkaar overlappen, ieder met drie voorstellingen erin. Deze voorstellingen kunnen later (voor een andere uiting, zoals op uw website oid) ook als losstaand beeldmerk gebruikt worden.
   Ik hoor graag wat u van dit idee vindt, aanpassingen zijn altijd mogelijk.
   Vriendelijke groet,
   Cindy van de Ven

  2. hbosma zegt :

   Ik vind het een erg leuk idee om gekleurde bollen te gebruiken. Het overvloeien van dromen vind ik een belangrijk onderdeel, dus ben ik blij om te zien dat iemand daar iets mee doet.

  3. hbosma zegt :

   Ik zal later vandaag wat voorbeelden op mijn eigen website zetten, want ik weet niet hoe lang het gaat duren voordat ik terughoor over de niet werkende link van brandsupply.

  4. bisbis zegt

   Bedankt voor de uitgebreide uitleg op uw eigen website. Als ik het goed begrijp wilt u ook graag dromende mensen bij het beeld van overvloeiende dromen? Ik zal kijken of dat te realiseren is. Zou u verder nog eventuele andere aanpassingen willen zien? Hoor het graag :-)

  5. hbosma zegt :

   Hallo Bisbis, ja, ik denk dat dit zou helpen om direct duidelijk te maken waar het over gaat.

   Ik zie natuurlijk ook wel het probleem hierbij dat de ruimte beperkt is, maar het idee is dat de illustratie grotendeels vertelt waar het om gaat.

  6. bisbis zegt

   Prima, ga ik daar morgen mee aan de slag :-)

  7. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network