Logo en visitekaartje voor massagepraktijk

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: Romano
 • Categorie: Logo & Huisstijl
 • Totaal budget: € 100.00
 • Datum start : 02-07-2020 14:01
 • Datum einde : 07-07-2020 00:00
 • Status : Beëindigd
 • Relevante bestanden:
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 46
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Het huidige logo is van 2011 en bevat alleen mijn naam.

Voor het nieuw te ontwerpen logo kan de style van het huidige logo worden gebruikt, maar is geen vereiste: eigen creativiteit is zeker welkom.

In beginsel is het logo van belang, van daaruit wil ik in die lijn vervolgens een visitekaartje laten maken, deze wil ik laten bedrukken met UV-spots. Het is handig om daar alvast rekening mee te houden. UV-spots zullen nl. ook in de toekomst gebruikt worden op bv. zaken als cadeaubonnen.

Voor het visitekaartje zou ik graag ook hierin UV-spots willen opnemen bij het drukken. Dat is wel iets om alvast rekening mee te houden.

Naast deze wedstrijd is het voor mij de intentie om in de komende jaar/ jaren een langdurige relatie aan te gaan met de ontwerper om stapje bij stapje meer items te vervangen of te ontwerpen. Denk hierbij aan bv. het maken van flyers of cadeaubonnen die t.z.t. vervangen gaan worden. Het is dan ook voor mij van belang dat de ontwerper dan btw-facturen kan uitreiken.

Bedrijfsomschrijving:

Mijn massagepraktijk is nu ongeveer 1,5 jaar gesloten geweest i.v.m. afstuderen in de zorg. Dit word nu weer opgepakt en op een nieuwe locatie. Dit zorgt er ook voor dat per definitie visitekaartjes e.d. aangepast zouden moeten worden. Om deze reden is er ook nu voor gekozen om het logo te restylen. Dit mag aan de hand van het bestaande logo, maar ik zou graag ook een aanvulling wensen op het beeldmerk.

Doelgroep:

Bij mijn massagepraktijk zijn er 2 kerndoelgroepen:
- Mensen die komen voor een massageworkshop, waarbij of stellen elkaar leren masseren of bestaande masseurs die zich willen verdiepen in bepaalde technieken
- mensen die komen voor een klachtgerichte massage om spierklachten te verminderen.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ter verduidelijking wil ik het volgende in het nieuwe logo hebben:
- HARDE EIS: Er moet meer symbool in voorkomen die zo duidelijk is dat je denkt aan een massagepraktijk. Dit visueel beeld moet zo duidelijk zijn dat je zonder tekst erbij weet dat het gaat om een massagepraktijk of iets in die richting. Ik let op originaliteit en gevoel bij het totale beeld.
- Naast mijn naam mag (als je dit mooi weet vorm te geven) duidelijk naar voren komen dat ik een massagepraktijk heb en/of workshops geef: kijk maar of dat mooi in je ontwerp past.
- Dit symbool moet dan ook bruikbaar zijn om bv. te dienen als favicon van de website
- Het symbool moet zo ontworpen zijn, dat wanneer je dit laat omzetten tot een zwart-wit figuur, nog steeds herkenbaar is (bv. voor een stempel)
- Qua kleurtinten heb ik tot nu toe navy blue gehad en groen. Deze kleuren zijn prima, maar het mag ook zeer zeker anders zijn: als het maar klopt.

Verder qua kleurtinten:
Ik draag dit type shirt qua kleur in de praktijk: https://tinyurl.com/ybwb3pjr

Qua inrichting van de massagepraktijk is er een lichte tint groen op de wand. Op de andere wand gaat nog een fotobehang komen met een beach-look.
Verder is bij het vorige logo gebruik gemaakt van kleurpsychologie. Daarover gaat bv. https://tinyurl.com/y8g7lbcl

Wat kleur betreft moet het met name een ontspannen gevoel gaan geven, al bij het voelen/zien van de kleur zelf. Daarom is er destijds ook gekozen voor groene tinten, blauwe tinten en oranje tinten.

Social Network