Ontwerp een eenvoudig, maar karakteristiek logo voor een specialistisch zzp-er

Wedstrijd gegevens:
Pakket brons

 • Wedstrijd van: Alexs46
 • Categorie: Logo & Huisstijl
 • Totaal budget: € 319.00
 • Datum start : 25-08-2014 14:54
 • Datum einde : 08-09-2014 14:46
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
 • Relevante bestanden: Geen
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 31
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Logo gewenst ten behoeve van briefpapier (zsm!) en een website van een zzp-re-integratiebedrijf.

Hallo,
Sinds 8 jaar ben ik als zzp-er werkzaam in de re-integratie van (langdurig zieke) werknemers en werklozen. In opdracht van werkgevers, uitkeringsinstantie UWV, en incidenteel van gemeenten of van de particuliere cliënt zelf, begeleid ik mensen terug naar betaald werk.
Om verschillende redenen heb ik mij nooit met mijn eigen bedrijfsnaam extern gepresenteerd. Enerzijds omdat het praktisch zo liep, anderzijds omdat het qua omzet niet nodig is geweest. Maar ik wil nu eindelijk weleens een keer ook een eigen 'smoel'!
Concreet is het mij op korte termijn begonnen om briefpapier, maar daar wil ik dan behalve mijn bedrijfsnaam natuurlijk ook een logo op, waar ik blij van wordt. Een vistitekaartje is niet nodig, en enveloppen zijn dat ook niet. Wel heb ik het logo nodig voor een website. Die heb ik namelijk ook nog niet. Die zal zal echter waarschijnlijk sec als digitale folder gaan fungeren, met doorklik-functie naar sites waar ik op dit moment al zakelijk op actief ben.
Ik zie graag op de kortst mogelijke termijn ontwerpen tegemoet. Veel succes en plezier ermee!

Bedrijfsomschrijving:

Als zzp-re-integratiebedrijf begeleid ik mensen terug naar betaald werk. Het gaat met name om mensen die als gevolg van langdurige ziekte zonder werk zijn, of nog wel een werkgever hebben, maar hun eigen werk nog niet of niet meer kunnen.
Re-integratie, loopbaanadvies en outplacement zijn in de kern diensten die erg op elkaar lijken. Het gaat in alle gevallen om de vragen wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik. Toen ik als zzp-er begon richtte ik mij op alle 3 de diensten. De meeste ervaring echter, had ik met re-integratie. Daarnaast heb ik mij vanaf 2007 gericht op een specialistische doelgroep: mensen met ernstige hoofdpijn, zoals (met name) migraine. Deze twee zaken heb ik destijds samen willen laten komen in de keuze voor de bedrijfsnaam: Hoofd Zakelijk Re-integratie.
Ik heb mijn zzp-naam niet gebruikt in externe presentatie, maar ben in de loop van de jaren regelmatig niet gelukkig geweest met de naam. Voorlopig wil/moet ik hem echter nog behouden. Dat wil zeggen: een kleine aanpassing is mogelijk, bijvoorbeeld: Hoofdzakelijk Re-integratie, of iets anders, waarbij ik het feit dat ik voornamelijk re-integratie doe (én evt ook dat ik dat voor mensen met ernstige hoofdpijn doe) onder de naam zet. Bijvoorbeeld: 'Hfdzklk Re-integratie'.
... Ik ben (dus) geen ontwerper, zoveel is duidelijk ;-)
Waarom ik dit erbij vermeld: voel je als ontwerper vrij om in het ontwerpen van een logo voor 'Hoofd Zakelijk Re-integratie' die te lange en verwarrende naam (men denkt soms dat het een functienaam is!) aan te passen. Echter, wel zodanig dat ik nog kan relateren aan de huidige naam.
Enfin, ik hoop dat het een beetje duidelijk is en ben erg benieuwd naar wat er komt!

Doelgroep:

Zie Bedrijfsomschrijving.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Zakelijk ben ik o.a. actief binnen Kopwerk. Zie www.kopwerk.info. Dit ter info, maar ook om te zien wat ik qua logo en qua kleuren o.a. passend en mooi vind. Niet dat het kopwerk-logo als uitgangspunt gebruikt moet worden overigens! Verder: ik houd van aardse en natuurlijke kleuren: terra, oker, steenrood, en diep-natuurgroen.

Ik wil geen hoofd in het logo! Vind ik veel te duidelijk. Ik denk dat ih algemeen ook geldt dat ik abstract, iets wat dan staat voor iets anders (bijv. 'mensen helpen' en/of 'weer aan de slag'), prefereer boven iets concreets. Iets met een universeel symbool/teken spreekt me erg aan! Maar dan bij voorkeur wel een origineel symbool/teken. Niet iets wat je veel ziet. De pijl valt feitelijk ook in die laatste categorie, maar vind ik dan wel weer kunnen. Re-integratie gaat over vooruit helpen namelijk. Over 'groei' ook!

Ik ben zelf ooit bezig geweest met de Griekse letter omega. Dat vind ik mooi en t was ingegeven doordat het ook nog lijkt op een hoofd. Zoiets valt wat mij betreft bij uitstek in de categorie 'eenvoudig maar karakteristiek'

Social Network