ClickCease Ontwerpen van Eddy_Westenberg - Wie houd van een uitdaging?

Wie houd van een uitdaging?

Wedstrijd gegevens:
Pakket zilver

  • Wedstrijd van: Laurence
  • Categorie: Logo & Huisstijl
  • Totaal budget: € 349.00
  • Datum start : 09-02-2013 18:13
  • Datum einde : 23-02-2013 18:07
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 127
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Als Française, ben ik op zoek voor mij nieuwe site naar een logo die ook zal gebruikt worden voor alle correspondentie inclusief mails en business cards.

Bedrijfsomschrijving:

Mijn site zal uitleggen wat de "sophrologie" is, wie ik ben en wat ik voor mensen kan betekenen. De sophrologie bestaat nog niet in Nederland daarom volg ik deze opleiding in Parijs, ook uiteraard omdat ik Française ben.
De neuro psychiater Alfonso Caycedo is in 1960 met de sophrologie begonnen. Het is een combinatie tussen ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken (Schultz, Jacobson), visualisaties, meditatie, zen, yoga, mindfulness.
De sophrologie wordt steeds meer gebruikt in Frankrijk, onder andere:
- in ziekenhuizen met bijv. kanker patiënten om hun ziekte beter te accepteren en de pijn te verzachten, patiënten met prikkelbare darmsyndroom omdat stress een belangrijke rol daarin speelt
- in bedrijven om werknemers te leren omgaan met stress en burn-out te voorkomen,
- in bejaardenhuizen in het kader van activiteiten
- met studenten ter voorbereiding op een tentamen
- met topsporters om hun concentratie te verbeteren (golf, paardrijden enz)
- met particulieren om hun slaapstoornissen te verminderen, hun stress of angst te verminderen bijv. in het kader van een sollicitatie procedure, steun te geven in het kader van stoppen met roken/drinken
- met zwangere vrouwen ter voorbereiding op de bevalling
De sophrologie heeft als doel een evenwicht te vinden tussen geest en lichaam. Let op! Het is geen yoga, het is geen ontspanning, het is geen mindfulness: het is meer dan dat. Ik zou dus niet willen dat men dat gaat denken. Het is ook geen sekte (!), eindigt op het zelfde manier als Scientology...
Kortom het is heel serieus.

Doelgroep:

Mijn doelgroep:
- bedrijven (Heineken, Renault, Institut Français, Franse Consulat, Franse KvK, enz)
- scholen (Ecole Française, International School of Amsterdam enz)
- ziekenhuizen
- bejaardenhuizen
- huisartsen
- psychologen
- particulieren
- stichtingen
- buurthuizen
- luxe sportscholen
Voorlopig woon ik in Amsterdam en wil ik me richten in eerste instantie op de Franse expat community die best groot is maar ik sluit niet af om mijn activiteiten uit te breiden naar de Engelse en Nederlandse markt. Bovendien is er sprake dat ik over een paar jaren naar het buitenland verhuis. Kortom mijn doel groep is zeer internationaal!

Kleuren, favoriete logo's, must haves

Ik ben op zoek naar iets strak en simpel en uiteraard een logo die harmonie, zachtheid en sereniteit uitstraalt dus tinten die ook zacht zijn of een gevoel van rust geven zoals aubergine tinten, groen gepaard met goud/bronze.
Wat de naam betreft, na lang zoeken (er is heel veel concurrentie in Frankrijk op dit gebied) heb ik voor SophroSan gekozen, afkorting in feite van Sophro Santé in het Frans (gezondheid in het Nederlands) om duidelijk te laten voelen dat iemand die aan sophrologie doet ook voor een lichamelijke en geestelijke gezondheid kiest.

Onder Sophrosan wil ik kort uitleggen wat de sophrologie is want niemand weet wat het is "harmonie corps esprit" of "harmonie corps & esprit" afhankelijk van het logo.

dus
SophroSan
harmonie corps esprit

Het kan handig zijn om voor de Engelse versie van mijn site die ooit misschien zal komen (!) een logo in het Engels te hebben met een vertaling van de 2de lijn dan "mind and body harmony" of "mind & body harmony"

Qua logo (en site) vind ik deze mooi:
http://www.paris-sophro.com

Ik ben ook van plan om 3 grote foto's van druppels te plaatsen op de homepage (niet tegelijk, ze verschijnen om de beurt, without scrolling). Waarom druppels? Omdat ik er een gevoel van rust krijg. Waarom 3? Omdat wij met de sophrologie per verschillende fases gaan: ontdekken, veroveren, veranderen. Het is dus zeer belangrijk dat het logo met de foto's past. Maar let op! Ik ben niet op zoek naar een logo met druppels want de sophrologie heeft niks met water te maken!!!!!! Het lijkt me handig om dat te zeggen om misverstanden te voorkomen. Ik heb inderdaad al best veel voorstellen gekregen met druppels...Ik ben op zoek naar een logo dat een gevoel van harmonie geeft met ronde vorm, zachte kleuren die goed passen met die van de druppels die op de homepage zullen komen te staan, het liefste niet met een lotus blad die te vaak wordt gebruikt, o.a. bij yoga en meditatie.

Ik voer een foto van 2 van de druppels toe plus een foto die ik mooi vond en wie weet inspirerend kan zijn voor een logo... maar svp niet als foto, inspirerend voor een logo...

Ik zou zeggen veel succes met deze opdracht!

Eddy_Westenberg
  • Logo & Huisstijl # 172363 voor Wie houd van een uitdaging? wedstrijd Klacht indienen
    1. Laurence zegt :

      Veel dank Eddy maar ik vond hem mooier zonder deze lijn...
      Fijn weekend!
      Laurence

    2. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 172361 voor Wie houd van een uitdaging? wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Eddy_Westenberg:

      Ik ben gaan nadenken over de harmonie. Als het steeltje 'het water' zou aanraken, krijg je een kleine golving die zich vanuit het midden (lichte kleur) uit zal breiden naar buiten (donkerdere kleur). Deze keluerovergang zit ook in 'harmonie' naar 'esprit'. Dit resulteert in een logo dat ik je nog zou willen laten zien. Misschien dat je dit bedoelt.
      (Ik hoop dat ik niet te laat ben).

    2. Eddy_Westenberg zegt

      Een heel fijn weekend Laurence!

    3. Eddy_Westenberg zegt

      (misschien id de gradient underlijning nog iets 'te dik'. Ik stuur er nog een in met een iets fijnere golf (lijn onder Sophrosan).

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 171599 voor Wie houd van een uitdaging? wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Eddy_Westenberg:

      Sereniteit, fragiliteit, natuur, rust en positiviteit. Vorm subtiel doorgezet in de naam.

    2. Laurence zegt :

      Veel dank nogmaals! Ik vind hem heel mooi! Wat is de betekenis van deze bloem?
      Mvg
      Laurence

    3. Eddy_Westenberg zegt

      Salut,

      Une petite histoire:
      In eerste instantie wilde ik 'het licht' laten zien. Lichtstralen, positief, warmte. Eerst zat het licht ook achter de tekst. Ook weer geïnspireerd op de 'onderwatertuin' ('door de dichtheid het licht zien' als het ware). Maar qua beeld werd dit vol, druk en onduidelijk. Toen werd het 'beeld' lichter, dwarelde het enigzins naar boven (omdat het licht is) en werd het een fragiele bloem. Los van zorgen, vredig en puur! Om de naam Sophrosan er bij te betrekken loopt de steel door in de 'p'.

      Persoonlijk hou ik er van om het geheel wat abstracter te zien. Dat is sterker. En langer houdbaar. Als je de bloem een naam gaat geven is het meteen zo letterlijk. Snap je?

      Mij gaat het om het gevoel dat het logo bij je los maakt.

      Hoe voel jij dit?

      Vriendelijke groet,


      Eddy

    4. Eddy_Westenberg zegt

      En de naam is ook duidelijk leesbaar. Viel me op toen ik naar het totaaloverzicht van alle logo's keek ;-).

    5. Laurence zegt :

      Het is een heel mooi verhaal...Ik voel blijheid, rust. De kleuren passen ook heel goed met de druppels...De naam is ook duidelijk leesbaar. Ik zie alleen minder de harmonie, "complémentarité" tussen geest en lichaam zoals bij de Yin en de Yang als ik heel eerlijk ben. En ik vind het belangrijk dat los het feit dat ik een logo mooi vind, er ook iets achter zit zodat ik het na een paar jaar niet "saai" begin te vinden. Dat is dankzij jouw nadenken wel het geval maar ik vind de Yin en de Yang heel sterk.
      Ik zal erover nadenken...Volgens mij na morgen krijg ik nog 7 dagen de tijd om te beslissen...

      Fijn weekend!

      Met vriendelijke groet,
      Laurence

    6. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo & Huisstijl # 171597 voor Wie houd van een uitdaging? wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Eddy_Westenberg:

      Even iets anders.
      De naam moet ook los van het beeldmerk inzetbaar/bruikbaar zijn. Kleur vooral geïnspireerd op de foto met de 'onderwatertuin'. En het gaat om de mens.

    2. Laurence zegt :

      Heel veel dank voor dit logo! Inderdaad iets heel anders, ik houd ervan...geen druppel for a change...Het idee vind ik ook goed.
      Helaas niet echt wat ik zoek maar voor het zelfde geld, was het wel geweest...
      Mvg
      Laurence

    3. Eddy_Westenberg zegt

      Merci ;-)

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network